One moment

Book your tour today: 085-4018272

24 dagen - Kaapstad Johannesburg ACCOMMODATIE

Tour Description
Itinerary
Map
Reviews

Startpunt is Kaapstad, eindpunt Johannesburg (eventueel tot Victoria Falls) Bezoek Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe in één reis! Vanuit de wereldstad Kaapstad reis je door de uitgestrekte woestijn van Namibië, langs enkele van Afrika’s bekendste wildparken en de Victoria Watervallen. Het is een accommodatiereis vol contrasten waarbij je zult kanoën op de Oranjerivier, gigantische zandduinen beklimmen, game drives beleeft en de watervallen bezoekt. Op deze tocht overbruggen we grote afstanden op soms slechte en afgelegen wegen. Deelnemers moeten hier dan ook op voorbereid zijn!

Download Tour Information

Highlights

Tafelberg; Kanotocht over Oranjerivier; Duinklimmen; Victoria Watervallen; Chobe National Park; Namib Woestijn; Etosha National Park; Matobo National Park; Okavango Delta; Woestijn night drive; 4x4 rit naar Sossosvlei; Neushoorn trektocht ter voet; Game drives met open voertuig; Spitskop; Damaraland; Privé woestijnkamp OPTIONELE ACTIVITEITEN: Okavango Game Flight; Quad Biking; Bungee Jumping; White Water Rafting; Sky Diving; Safari op de rug van een olifant; Marine Wildlife Boat Trip.

Included

 • alle hoogtepunten
 • accommodatie
 • alle maaltijden zoals aangegeven
 • Engelstalige reisleider en chauffeur
 • transfer per overland truck

Excluded

 • visa
 • vluchten (optioneel bij te boeken)
 • transfers
 • alcoholische dranken
 • tips en persoonlijke items
 • optionele activiteiten

Please Note

ACCOMMODATIE: 22 nachten in lodge, 1 nacht kamperen. De prijzen zijn per persoon. Bij Drifters reizen wordt er verwacht dat je de kamer of tent deelt met een deelnemer van het zelfde geslacht. Indien er geen andere deelnemer is om de kamer of tent mee te delen, zal je een kamer of tent voor alleen gebruik krijgen, zonder dat je hiervoor een toeslag betaalt.

Restrictions

Minimum leeftijd is 12 jaar. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 18 – 55 jaar maar als je een open minded persoon bent tussen de 55 – 75 jaar en je vindt het niet erg om dagelijks in en uit de expeditie truck te klimmen, dan ben je meer dan welkom!

Extras/Upgrades

 • Okavango Game Flight
 • Quad Biking
 • Bungee Jumping
 • White Water Rafting
 • Sky Diving
 • Safari op de rug van een olifant
 • Marine Wildlife Boat Trip

Hotel Pickup

Greenfire Lodge Kaapstad om 13:00 uur op dag 1 van de tour. Pre- en post tour accommodatie kunnen we op aanvraag verzorgen evenals een luchthaven transfer bij aankomst en vertrek!

Itinerary

Bezoek Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe in één reis!
Vanuit de wereldstad Kaapstad reis je door de uitgestrekte woestijn van Namibië, langs enkele van Afrika’s bekendste wildparken en de Victoria Watervallen. Het is een reis vol contrasten waarbij je zult kanoën op de Oranjerivier, gigantische zandduinen beklimmen, game drives beleeft en de watervallen bezoekt. Op deze tocht overbruggen we grote afstanden op soms slechte en afgelegen wegen. Deelnemers moeten hier dan ook op voorbereid zijn. De natuurlijke wonderen die voor ons in het verschiet liggen, vergoeden echter ruimschoots enig gebrek aan comfort. Althans voor diegenen die echt op zoek zijn naar avontuur.

Deze reis is ook mogelijk tot Victoria Falls.

Dag 1 - 2: Kaapstad
We ontmoeten elkaar om 13:00 uur bij het Greenfire Lodge Cape Town om de stad te ontdekken en de highlights te bewonderen. We brengen hier anderhalve dag door, waarin we de Tafelberg zullen bewandelen, Kaappunt zullen bezoeken, het Waterfront, Houtbay, een wijnboerderij en vele verschillende andere dingen zullen zien. Het exacte programma zal afhangen van het weer. We brengen twee nachten door in het Greenfire Lodge aan het water.
(lunch en diner op eigen kosten)
O, O

Dag 3: Westkust
We laten Kaapstad achter ons en na een laatste blik op de Tafelberg vanuit de tegenoverliggende baai, reizen we langs de Westkust naar het noorden. Uiteindelijk rijden we via het “Swartland” onze voorlopige bestemming, Namaqualand, binnen. In de vroege lente komt deze gewoonlijk barre regio tot leven met het ontluiken van verschillende woestijnbloemen.
We overnachten aan de kust en kunnen genieten van een eigengemaakte maaltijd.
O, D

Dag 4 - 5: Oranjerivier
Vandaag steken we de grens met Namibië over en leggen dan de korte afstand af tot aan ons kamp aan de oevers van de Oranjerivier. Van hieruit starten we met ons kanoavontuur! De Oranjerivier is een adembenemend spektakel: het ziet eruit als een groen lint dat zijn weg zoekt door de woestijn en de hoge bergen van het Richtersvelt Nationaal Park. We brengen twee nachten door in een comfortabele accommodatie en we maken op de tweede dag een lange kanotour. In de namiddag relaxen we in ons kamp en genieten we van de prachtige omgeving.
O,L,D ; O,L,D

Dag 6: Fish River Canyon – Namibië
Vandaag reizen we direct door naar de Fish River Canyon, de op één na grootste in de wereld in zijn soort. Na de uitzichtpunten aan de rand van de canyon te hebben bezocht reizen we verder het echte Namibië in maken we tijd voor een lekkere picknick op de route. Late in de middag arriveren we bij ons kamp op in het Greenfire Desert Lodge.
O, L, D

Dag 7: Namibwoestijn
De Greenfire Desert Lodge ligt in het private wildreservaat Namibrand Natuurreservaat, waar veel verschillende dieren en vegetatie te vinden zijn. Dit kamp is op spectaculaire wijze gebouwd, tegen een rotsformatie tussen steile bergen en een rood duinlandschap. Gedurende ons verblijf hier maken we begeleide wandelingen en rondritten, waaronder een nacht safari in het reservaat om de wilde dieren van dichtbij te kunnen bekijken.
O, L, D

Dag 8: Sossusvlei
Na een relaxte start vertrekken we rechtstreeks naar de duinenvelden van de Sossusvlei. Het laatste deel van onze reis in de duinen zal door het grove zand zijn, en hiervoor gebruiken we een open 4x4 voertuig. Na het beklimmen van de duinen om te genieten van het adembenemende uitzicht op de top, keren we terug naar onze truck en vervolgen we onze reis naar de eigenzinnige handelspost van Solitaire waar we zullen overnachten.
O, L, D

Dag 9: Zandduinen – Swakopmund
Vandaag een korte rit. We doorkruisen de Kuiseb Canyon en het Naukluft Park naar de kuststad Swakopmund. Hier brengen we twee nachten door in de het Greenfire Lodge Swakopmund. De stad, die gesticht is in 1892, heeft een rijke historie, cultuur en biedt veel voor de avonturenliefhebber. We hebben hier de hele dag om de stad te bezichtigen.
O, L,

Dag 10: Swakopmund
De Greenfire Lodge Swakopmund is de ideale locatie om Swakopmund met haar stranden, markten, curiositeitenwinkeltjes en de geweldige mogelijkheden aan avontuurlijke uitdagingen te verkennen - waaronder quadbiking, skydiving, paardrijden, duinboarding, en nog veel meer. Ook het nachtleven in Swakopmund is de moeite zeker waard. Tijdens beide nachten eten we in een heerlijk restaurant om zoveel mogelijk uit ons verblijf hier te halen. (op eigen kosten)
O

Dag 11: Brandberg
Vandaag trekken we verder noordwaarts langs Skeleton Coast naar de zeehondenkolonies van Cape Cross. We reizen door de woestijn voor een bezoek aan de rotsschilderingen van de Bosjesmannen in Brandberg. We overnachten aan de voet van de berg en hopen erop de zeldzame woestijn olifanten te zien
O, L, D

Dag 12 - 13: Etosha
Om van een ongeëvenaarde wildlife ervaring te kunnen genieten, gaan we deze dag naar het Etosha National Park. We keren terug naar het kamp om daar de avond door te brengen met het observeren van wild aan een verlichte waterplas. Terwijl we verder het reservaat doortrekken, maken we een game drive om ons kamp voor de nacht opslaan. Onze gids zal de tijd nemen om meer te vertellen over de omgeving en de geluiden die we horen. Beide nachten slapen we in een accommodatie in de kampen aan de rand van het park.
O, L, D ; O, L, D

Dag 14: Caprivi
De harde en ongastvrije woestijn laten we achter ons, en we zetten onze tocht verder naar het noorden tot aan het groene gebied rondom Caprivi. Vannacht kamperen we aan de oevers van de machtige Okavango River.
O, L, D

Dag 15 - 16: Okavango Delta
Een korte rit naar Pan Handle vanwaar we een boottocht maken naar het hart van de Okavango Delta. Eenmaal in de Delta trekken we verder door gebruik te maken van de Mekoro – de traditionele uitgesneden kano. Over het water komen we aan in de wondere wereld van de natuur met een gigantische verscheidenheid aan diersoorten. We brengen hier twee nachten in de wildernis door en we verkennen de omgeving te voet en met de mekoro.
O, L, D ; O, L, D

Dag 17: Maun
Deze ochtend genieten we van een mekoro vaart en boottransfer door de Pan Handle terug naar ons voertuig. Vervolgens reizen we door de Kalahari naar Maun en de Drifters Maun Camp waar we in de namiddag kunnen ontspannen aan het zwembad.
O, L, D

Dag 18: Makgadigadi Zoutvlaktes
We starten de dag ontspannen en na een lekkere brunch reizen we af naar het oosten, met als doel de spectaculaire Makgadigadi Zoutpannen. Naast het typische landschap zijn de zoutpannen ook bekend door het grote aantal vogelsoorten wat er woont en de andere woestijndieren. Zonder dat we de omgeving te veel storen rijden we naar een afgelegen plek waar we ons kamp opzetten en waar we de geïsoleerdheid en sereniteit van dit gebied goed in ons kunnen opnemen. Hoewel we hier tenten opzetten, adviseren we je om een nacht onder de blote sterrenhemel door te brengen! Zonder storende lichten in de omgeving is onze locatie ideaal om de sterren te bewonderen. Onze gidsen zullen de tijd nemen om alle sterrenbeelden aan te wijzen en uit te leggen. Hier vallen we vredig in slaap.
Mochten de zoutpannen toch ontoegankelijk zijn om te kamperen dan maken we gebruik van een alternatief in de buurt.
Brunch, D

Dag 19: Kasane – Victoria Watervallen
Op deze ochtend laten we de isolatie en afgelegenheid van de pannen achter ons en reizen we door de Chobe Forest Reserves naar de machtige Chobe River en het aangrenzende nationale park waar grote kuddes olifanten zich aan het water verzamelen. Na een bootcruise in het Chobe National Park steken we de grens over en gaan we op weg naar de Victoria Watervallen. Hier brengen we twee nachten door in de comfortabele accommodatie Greenfire Lodge Victoria Falls.

Dag 20: Victoria Watervallen
Deze ochtend worden we wakker in de “Hoofdstad van Avontuur in Afrika”: de Victoria Watervallen. We zullen hier een volledige dag blijven, waardoor we voldoende tijd hebben om zowel de watervallen te verkennen als om deel te nemen aan de talloze activiteiten die hier worden aangeboden: white water rafting, bungeejumpen, aircraft flip, enz.
(Eén diner en beide lunches komen voor eigen rekening).
O

Dag 21: Hwange
Na wat vrije tijd in de stad keren we terug de wildernis in. We leggen de korte afstand tot aan Hwange af, bekend als één van Afrika’s meest succesvolle conservatieparken. Na een uitgebreide game drive en walk met open voertuig rusten we die avond in ons kamp uit en genieten we van de geluiden uit het omringende groen.
O , L , D

Dag 22: Bulawayo – Matobo
Vandaag reizen we richting het zuiden tot aan de ruime straten van Bulawayo, de tweede grote stad van Zimbabwe. We trekken dan verder tot in het Matobogebied waar we in de namiddag een rondrit in het Nationale Park maken om naar dieren te kijken en om de sporen van neushoorns te voet door de bush te volgen. Vannacht zetten we ons kamp op tussen de angstaanjagend balancerende rotsblokken waarvoor dit gebied bekend staat.
O, L, D,

Dag 23: Machete
Zuidwaarts vertrekkend steken we vandaag de grens met Zuid-Afrika over en reizen we verder tot aan ons bushkamp, dat in een privaat wildreservaat in de Limpopovallei ligt.
O, L, D,

Dag 24: Johannesburg
Deze ochtend maken we een kort uitstapje naar de indrukwekkende tekeningen van de Bosjesmannen voordat we met de terugreis naar Johannesburg beginnen. We komen in de late middag in de Greenfire Lodge Johannesburg.
O

Deze reis wordt uitgevoerd door een zeer gewaard lokale partner die al sinds 1983 deze groepsreis uitvoert. Hun filosofie is gebaseerd op duurzaam toerisme - de lange termijn zekerheid dat elke activiteit ze wordt uitgevoerd in een specifiek natuurgebied moet bijdragen aan het behoud en het welzijn van de lokale inwoners van dat gebied. Op deze manier kan worden gegarandeerd dat de toekomstige generaties in staat zijn diezelfde gebieden te bezoeken en ervan te genieten op dezelfde ervaring als hun voorouders. Tijdens deze reis kun je genieten van het prachtige Afrika zonder extra kosten en geen lokale kosten (met uitzondering van visa).

IMPORTANT INFORMATION
This trip is an accommodated tour and linen will be supplied on all nights. PLEASE NOTE: Although we still use dome tents on Day 18, Drifters will provide linen and a serviced safari experience. Accommodation may vary from tour depending on availability but Drifters will offer the same standard on all tours. The day by day descriptions published are intended as a rough guideline only. Adventure travel by nature is unpredictable, weather patterns, game migrations, road conditions and a multitude of other factors may necessitate itinerary changes that ultimately are for the client's benefit. It is essential that clients are flexible and open minded in this regard.

Reviews

Leave a Review
(0) Average Rating: