One moment

Book your tour today: 085-4018272

21 dagen - Namibië Botswana Desert & Delta CAMPING

Tour Description
Itinerary
Map
Reviews

Deze kleine groepsreis start en eindigt in Livingstone, Zambia. Een allesomvattende kampeerreis die start bij de Victoria Watervallen om zo te kunnen genieten van de hoogtepunten van Namibië en Botswana. Deze groepsreis is een gegarandeerd avontuur dwars door een paar van de meest spectaculaire gebieden in zuidelijk Afrika!

Download Tour Information

Highlights

Victoria Watervallen – natuurlijke wonder van de wereld; Caprivi – game drives & Popa Falls National Park; Etosha National Park – game viewing in kamp & game drives; Brandburg – muurschilderingen; Swakopmund – zandboarden & quad biking; Namib Desert – wandeling in Sossusvlei duinen; Kalahari – boswandeling met San bushman; Okavango Delta – Mokoro excursie & boswandelingen; Chobe National Park – boot cruise bij zonsondergang op de Chobe River.

Included

 • 3 nachten in guesthouse en 17 nachten kamperen
 • Alle entree voor genoemde activiteiten
 • Kampeerbenodigdheden (kookspullen, tenten en matjes), behalve slaapzak
 • Transport in minibus / safari truck & 4WD
 • Maaltijden volgens reisbeschrijving: 20 x ontbijt; 17 x Lunch, 12 x Diner
 • Professionele gidsen
 • Okavango Delta excursie

Excluded

 • Lokale Kosten: ZAR2000. Op deze reis is sprake van Lokale Kosten. De Lokale Kosten zijn verplicht en onderdeel van de totale prijs van de reis. Dit deel (US$) betaal je echter in Afrika tijdens de pre-departure meeting meestal op de eerste dag van de reis. De Lokale Kosten worden door je reisleider tijdens de reis gebruikt om bepaalde contante betalingen te verrichten - denk hierbij aan verse producten, kampeertoeslagen en entreegelden van nationale parken. Pinautomaten en elektronisch bankieren is helaas nog niet erg vanzelfsprekend in Afrika en daarom is dit voor jou de voordeligste en duurzaamste manier en het beste voor de lokale economie van Afrika. Dit systeem wordt al jaren gebruikt bij onze internationale groepsreizen. Mocht je het erg vervelend vinden om met zoveel contant geld te reizen, neem dan contact met ons op en wij zoeken naar de beste oplossing. Geen gedoe, geen Lokale Kosten? We bieden ook een aantal groepsreizen aan waarbij alles inclusief is. Je betaalt gewoon één vaste tourprijs waarbij alle excursies en drie maaltijden per dag inbegrepen zijn. Vraag ons welke reizen dat zijn!
 • visa
 • reisverzekering (Optioneel bij te boeken)
 • vluchten (Optioneel bij te boeken)
 • departure taxes
 • shuttles van- en naar het vliegveld
 • optionele activiteiten
 • alcoholische drankjes
 • slaapzak
 • items van persoonlijke aard

Please Note

16 nachten kamperen waarvan 2 nachten wildkamperen (zonder vast sanitair gebouw, 2 nachten in een lodge in Swakopmund. De reisleider zal boodschappen doen en de maaltijden bereiden en participatie in de groep is hierbij gewenst. Er zijn guesthouses met tweepersoonskamers en een eigen badkamer beschikbaar. Limited Participation: Een noodzakelijk onderdeel van de safari is de deelname aan bepaalde werkzaamheden. Van het opzetten van de tent tot het inpakken van de truck in de ochtend – dit is allemaal onderdeel van jouw avontuur. Je reisleiders zullen alle maaltijden voorbereiden maar we vragen de deelnemers wel om af en toe (op rotatie) mee te helpen met het op- en afruimen en de afwas. Er zijn een aantal lange reisdagen die zeer vroeg starten en dan is het heel plezierig als iedereen zijn steentje bijdraagt en we samen werken om de dag efficiënt te laten verlopen.

Restrictions

De gemiddelde leeftijd is 46 jaar op deze reis. Kinderen van 12 jaar en ouder zijn meer dan welkom mits ze samen met de ouder(s) reizen. Wanneer je ouder bent dan 65 jaar is helaas een gezondheidsverklaring noodzakelijk.

Extras/Upgrades

Indien je graag je eigen tentje wilt als je alleen reist dan kan dat tegen bijbetaling van €150,-.

Hotel Pickup

De reis start om 14:00 pm. op dag 1 van de tour vanuit the Waterfront Lodge te Livingstone, Zambia. De meeste vluchten arriveren in de ochtend dus je kunt dezelfde dag invliegen. We kunnen extra nachten voor je bijboeken voorafgaand (pre tour) of na afloop (post tour) van je reis

Itinerary

21 dagen - Namibië Botswana Zambia Desert & Delta CAMPING
Start en eindpunt: Livingstone
Deze reis is ook beschikbaar tot Windhoek en eindigt op dag 15.

Deze kleine groepsreis start en eindigt in Livingstone, Zambia. Een allesomvattende kampeerreis die start bij de Victoria Watervallen om zo te kunnen genieten van de hoogtepunten van Namibië en Botswana. Deze groepsreis is een gegarandeerd avontuur dwars door een paar van de meest spectaculaire gebieden in zuidelijk Afrika!

Dag 1-2 LIVINGSTONE [camping O]
[O = Breakfast, L = Lunch, D = Dinner]
De groep zal elkaar ontmoeten in Livingstone, in Zambia, om 14:00. Hier hebben we twee dagen de tijd om het wonder van de Victoria Watervallen en het gebied rond de Zambezi Gorge te ontdekken. Er zijn hier volop mogelijkheden tot het boeken van avontuurlijke activiteiten, zoals white water raften op de ruige Zambezi, of bungeejumpen van 111 meter hoogte (dit gaat op eigen kosten).

Dag 3 – 4 CAPRIVI [camping O, L, D]
Vertrekkend vanuit Livingstone steken we bij Sesheke het gebied Caprivi in, een smalle strook land die nog tot Namibië behoort, en tussen Angola, Zambia en Botswana in ligt. Een overvloed aan grote rivieren trekt hier een verscheidenheid aan dieren en vogels aan. We hebben twee dagen om deze prachtige afgelegen regio te ontdekken, inclusief de Popa Falls op de Kavango River tijdens een boot cruise.

Dag 5 RUNDU [camping O, L, D]
Nadat we in de ochtend nog volop genieten van het grote aantal vogels die rondom het kamp huizen, brengt onze tocht ons daarna rechtstreeks ten westen van de Kavango River. Hier zijn dorpjes met strohutten en lokale houten handgewerkte voorwerpen een gebruikelijk gezicht. In Rundu zullen we de nacht doorbrengen in ons kamp aan de rivier met spectaculaire zonsondergang.

Dag 6 - 7 ETOSHA NATIONAL PARK [camping O, L, D]
Etosha National Park, “de grote witte plaats” of “plaats van droog water” genoemd, in het game rijke noordwesten van Namibië, biedt een grote variëteit aan wildlife aan. We maken game drives door de grote droge pan om olifanten, kuddes met antilopen en leeuwen te spotten rondom de waterplassen. We zetten ons kamp op in Namutoni, Halali of Okaukuejo met de verlichte waterplassen.

Dag 8 UGAB WILDERNIS [camping O, L, D]
Onze volgende stop is Brandberg Mountain, waar we naast de droge rivierbedding van de Ugab River zullen overnachten. Dit is tevens het huis van de zeldzame woestijnolifanten. Te voet en onder begeleiding van onze lokale gidsen ontdekken we de bergen in deze regio met vele rotsschilderingen, waaronder de bekende “White Lady”.

Dag 9 SPITZKOP [camping O, L, D]
Onze groepsreis doet sommige prachtige woestijnlandschappen aan, wanneer we ons steeds meer naar het zuiden begeven naar de enorme granieten koepels boven de woestijn uittoren bij Spitzkoppe. We kamperen aan de voet van deze massieve koepels en zullen al wandelend het gebied ontdekken. De stilte en de weidse open vlaktes voegen nog meer mysterie toe, en als kers op de taart kunnen we genieten van een grandioze zonsondergang.

Dag 10 – 11 SWAKOPMUND [chalet Ox2 Lx1]
We doorkruizen de open vlaktes naar de kust waar we de Cape Cross zeehondenkolonie zullen bezoeken. Verder naar het zuiden vinden we de mooie kustplaats Swakopmund. Hier is er een vrije dag ingepland waarbij je de plaats kunt verkennen of bijvoorbeeld quad biken of dune boarding uit zou kunnen proberen (dit gaat op eigen kosten). In de avond genieten we van een overheerlijke restaurantmaaltijd (op eigen kosten).

Dag 12 – 13 NAMIBWOESTIJN [camping O, L, D]
Swakopmund wordt omringd door een maanlandschap en we zullen deze bezoeken als we Swakopmund bezoeken en de Namibwoestijn met haar rode zandduinen intrekken. We lopen naar Sossusvlei, gaan op ontdekkingstocht in Sesriem Canyon en zullen genieten van een geweldige zonsondergang over ’s werelds hoogste zandduinen.

Dag 14 WINDHOEK [permanente tenten O, L]
De charme van de plaats Windhoek ligt hem in de harmonieuze mix van Afrikaanse en Europese culturen, gemengd met de vriendelijkheid van haar inwoners. We arriveren hier later op de dag en zullen genieten van een restaurantbezoek (op eigen kosten).

De Victoria Watervallen tot Windhoek (NB15) reis eindigt om 8:00 op dag 15. Neem contact op met African Travels voor meer details.

Dag 15 KALAHARI [camping O, L, D]
We steken de grens over Botswana in, en overnachten in het hart van de Kalahari. We maken een wandeling met de lokale San Bushmen om meer te weten te komen over de fascinerende bush skills.

Dag 16, 17, 18 OKAVANGO DELTA [camping Bx3 Lx3 Dx2]
We overnachten in Maun om ons voor te bereiden op onze toch diep de Okavango Delta in op Makoro kano’s – een geweldige ervaring die je niet mag missen! We kamperen twee nachten op de afgelegen eilanden en genieten van bush walks, zwemmen en alle vogels in deze ongerepte wildernis.

Dag 19 MAKGADIKGADI PANS [camping O, L]
Beleef de uitgestrektheid van Afrika tijdens een geweldige zonsondergang. Afhankelijk van het seizoen zijn de Makgadikgadi Pans een glinsterende zweem of een ondiep uitgestrekt meer.

Dag 20 CHOBE NATIONAL PARK [camping O, L]
We draaien naar het noorden in de richting van Chobe Forest Reserve naar Kasana, waar we ons kamp op zullen zetten. Chobe National Park is bekend vanwege de zeer grote kuddes olifanten en buffels. De middag brengen we door op een spannende wildlife boot cruise dwars door Chobe NP.

Dag 21 VICTORIA WATERVALLEN / LIVINGSTONE [O]
In de ochtend reizen we weer terug naar Livingstone waar onze groepsreis eindigt om ongeveer 12:00 op Livingstone Airport (LVI).

Duurzaam Toerisme
In the Ugab wilderness region we stay at the White Lady Lodge. A partnership was signed in 2003 and the local community benefit through the employment and a percentage of the income of the lodge. There are also other spin-offs such as the sale of fire wood to the lodge.
In de Ugab woestijn regio verblijven we in bij de White Lady Lodge. Een partnerschap werd in 2003 ondertekend waarbij de lokale gemeenschap voordeel heeft doormiddel van de werkgelegenheid en een percentage van de inkomsten van de lodge. Er zijn ook andere inkomstenbronnen, zoals de verkoop van brandhout aan de lodge.

We werken met veel plezier en naar tevredenheid samen met deze kleinschalige Afrikaanse partner die zich volledig richt op duurzaam en verantwoorde reizen. Door de nauwe betrokkenheid met de lokale bevolking kun je door deze reis een verschil maken in het leven van de lokale gemeenschappen, ook wel Low Impact Tourism genoemd. Met meer dan 20 jaar ervaring zijn zij een betrouwbare partner die geen extra toeslag voor alleenstaande reizigers vraagt (alleen als je perse een eigen hotelkamer wilt op de accommodatie reizen is er sprake van een beperkte toeslag. Voor een eigen tent wordt er niets extra’s berekend).

Reviews

Leave a Review
(5) Average Rating:
Reviewed by Edwin op
At a dutch holiday event they advised me, based on what I like to do and experience, an adventurous camping roundtrip in Namibia, Botswana and Zambia. They did not say anything too much: what a beautiful holiday this was with very varied landscapes, (big) game and culture. The highlights were in my opinion the Victoria falls, Etosha, the Sossusvlei, the Okavango Delta and Chobe. The travel period (September / October) was great: nice and warm on the day and not too cold nights. The tour operated by Sunway safaris was very well arranged and taken care of, the guides very knowledgeable and helpful and their 'materials' good. The travel pace was quite high, but no problem because everything is arranged.
African travels also booked the flight and prè-tour accommodation which was great to relax and do some excursions on your own in Zambia before traveling in the group. They gave adequate information by checklists and on demand.
Reviewed by Anne op
Only positive things: well organised and thought through, great amount of information and discussions I learned so much about nature and culture. I felt safe the whole time, you choose companies of high quality to work with (village visit, boat cruise, polers in the delta). Amazing People!!!! - Anne Leinweber - Germany
Reviewed by Inge op
it was a beautiful trip with awesome places I’ll never forget thank you for all.
Reviewed by Annika op
Hi,we’ve returned from our Desert and Delta safari and I want to thank Sunway for this most wonderful experience. Everything was perfect – the itinerary was great, I saw so many things – a lot of them weren’t even expected. The nature, the different camps (each one even more beautiful than the last…), the possibilities we had … What I liked most was the variety of experiences we had throughout the 3 weeks. The different landscapes, the animals, the nature / wilderness, the encounters with people, activities, …. (but to talk about all the amazing and exciting things we saw and experienced would definitely go beyond the scope!) I wasn’t too keen on cities but even they offered rewarding experiences. E.g. At first I didn’t like Swakopmund very much – it was too much German colony (not only the style but also the people) but we made the township tour and had contact to the people living there which was great – so the impression didn’t stay single-sided. We learned a lot about the different cultures, about the history, the nature, how to live in different environments – we saw much more than I could have wished for, we experienced wonderful people and we met not only a detailed and elaborated itinerary – we also met Africa along the way. That leads me to our guides – I really feel the need to praise them! Jeff and Edwin were wonderful – the best guides we could have wished for. They explained everything to us – they answered all our questions (and sometimes even looked up more details), they were always friendly, funny, helpful, caring, patient. We met other groups and other guides and noticed that their way to deal with difficulties often was much less friendly and effective. Our guides ignored other groups when they started trouble like who is allowed to use a certain spot in the camp and anyway had the best result for our group. They cooked the best meals – in the middle of nowhere – like in the most beautiful places in nature - we had delicious meals you could not have better in any restaurant. (so I did not only learn a lot about nature and Africa but also improved my cooking skills…) Jeff and Edwin were the perfect team. For us they were not only most qualified guides, they were friends that showed us a new world. It was not only a holiday – it was (as Jeff always said) an adventure – it was a dream come true, an unforgettable experience. I’m sure we will come back! - Annika & Jürgen Rieber - Germany
Reviewed by Arne op
Thank you very much for taking good care of the whole group! I really enjoyed these last 21 days in Africa. I really enjoyed this 21 days in Africa. It was a new and exciting experience for me and i am sure I’ll never forget about it. Right now we’re already travelling back home to Holland. I will have a lot of stories to tell back home to friends and family, and i will do that with great joy and some nice memories in my heart. Thank you very much once again and we’ll have a drink to this really really wonderful and super fantastic holiday.
i wish you guys the best.
Arne Vink, Netherlands