One moment

Book your tour today: 085-4018272

21 dagen - Namibië Botswana ACCOMMODATIEREIS

Tour Description
Itinerary
Map
Video
Reviews

Deze accommodatie kleine groepsreis start en eindigt in Livingstone. Tijdens deze hotelreis bezoek je de hoogtepunten van Namibië en Botswana. Bezoek de imposanten Victoriawatervallen voordat je naar Namibië reist. Geniet van de wilde dieren in Etosha, het schitterende landschap van Damaraland en de zandduinen van de Namib Desert. We maken een bushwandeling met de San Bosjesmannen en trekken diep de Okavango Delta in. We eindigen met een boottocht over de Chobe river in het Chobe National Park. Dit is een schitterende reis door Zuidelijke Afrika!

Download Tour Information

Highlights

Victoria Falls – een van de wereldwonderen; Caprivi – game drives; Etosha National Park – game drives; Damaraland – muurschilderingen; Swakopmund – zandboarding en quad biking over de duinen; Namib Desert – beklim de Sossusvlei duinen; Kalahari – wandeling met de San Bosjesmannen; Okavango Delta – Mokoro excursie & wandelsafari; Chobe National Park – cruise bij zonsondergang over de Chobe Rivier.

Included

 • Max 12 deelnemers
 • Professionele safari gidsen
 • Transport in minibus / safari truck & 4WD
 • 20 ontbijt; 17 lunch; 12 diner
 • Entree van alle hoogtepunten
 • 18 nachten in chalets, permanente safaritenten & guesthouses; 2 nachten in tentenkamp (Okavango)
 • Gebruik van uitrusting (inclusief slaapzak)
 • Okavango Delta excursie

Excluded

 • visa
 • reisverzekering (Optioneel bij te boeken)
 • vluchten (Optioneel bij te boeken)
 • shuttles van- en naar het vliegveld
 • optionele activiteiten
 • alcoholische drankjes
 • items van persoonlijke aard

Please Note

Verblijf: 18 nachten lodges / tented lodge of chalets met ensuite faciliteiten en 2 nachten tentenkamp. Elke tent heeft twee twin veldbedden met linnen en een eigen chemisch toilet. Gedeelde emmer-douche tent met warm water van het kampvuur. Maaltijden: 20 ontbijten, 17 lunches en diners 12 inbegrepen. Waarvan 6 ontbijten en 2 diners worden verstrekt door de lodges. De overige maaltijden worden bereid door de crew. Vervoer: voor het merendeel van deze safari u reist in custom-built Safari trucks met 12 voorwaarts gerichte zitplaatsen. Op 5% van de tours kunnen we Mercedes Sprinter minibussen gebruiken met 12 voorwaarts gerichte stoelen en airconditioning. Er zijn een aantal lange afstanden af te leggen en we starten een paar ochtenden vroeg. Voor de overdracht aan de Okavango, maken we gebruik van open 4WD voertuigen met plaatselijke gidsen. Een essentieel onderdeel van de safari is het deelnemen aan bepaalde werkzaamheden zoals het opzetten van de tent (2 nachten) en het inpakken van de truck in de ochtend - het is allemaal onderdeel van het avontuur. Je reisleiders zullen bij deze reis de maaltijden bereiden maar we vragen de reiziger om mee te helpen met de afwas (op rotatie). Er zijn een aantal lange reisdagen die zeer vroeg starten en dan is het heel fijn als iedereen zijn bijdrage levert zodat de dag efficiënt te laten verlopen. Transport: het merendeel van deze reis reis je in een comfortabele safari truck met 12 naar voren staande stoelen.

Restrictions

De gemiddelde leeftijd is 46 jaar op deze reis. Kinderen van 12 jaar en ouder zijn meer dan welkom mits ze samen met de ouder(s) reizen. Wanneer je ouder bent dan 65 jaar is helaas een gezondheidsverklaring noodzakelijk.

Extras/Upgrades

Indien je een eigen eenpersoonskamer wenst te hebben komt er €850,- bij.

Hotel Pickup

Deze reis start om 14:00 uur op dag 1 van de tour vanuit Livingstone. Veel vluchten arriveren in de ochtend in Livingstone dus je kunt met de ochtendvlucht arriveren. Eventueel kun je in Victoria Falls aankomen maar dan heb je een extra visum nodig. Indien je een extra nacht (Pre tour bij de Waterfront) zou willen bijboeken dan kan dat via ons

Itinerary

21 dagen - Namibië Botswana Zuidelijke Cirkel Accommodatietour - Zambia, Botswana, Namibië
Start in Livingstone en eindigt in Livingstone

Deze accommodatie kleine groepsreis start en eindigt in Livingstone. Tijdens deze hotelreis bezoek je de hoogtepunten van Namibië en Botswana. Bezoek de imposanten Victoriawatervallen voordat je naar Namibië reist. Geniet van de wilde dieren in Etosha, het schitterende landschap van Damaraland en de zandduinen van de Namib Desert. We maken een bushwandeling met de San Bosjesmannen en trekken diep de Okavango Delta in. We eindigen met een boottocht over de Chobe river in het Chobe National Park. Dit is een schitterende reis door Zuidelijke Afrika!

Dag 1 - 2 LIVINGSTONE [Chalet O--]
[B = Ontbijt, L = Lunch, D = Diner]
We starten de reis met een groepsmeeting om 14:00 uur. De Victoriwatervallen zijn een van de wereldwonderen en we trekken er twee dagen voor uit om dit gebied te verkennen. Je kunt een avontuurlijke activiteit boeken (wild water raften, bungee jumping, e.a.

Dag 3 – 4 CAPRIVI [chalets O, L, D]
We verlaten Zambia en reizen over de Caprivi strip in Nambië waar we in twee dagen dit gebied vol met wilde dieren zullen verkennen. Per boot verkennen we de Kwando Rivier en maken een game drive in het Mahango Game Reservaat.

Dag 5 RUNDU [chalet O, L, D]
Na het observeren van de vele vogelsoorten die rondom het kamp leven reizen we verder langs de Kavango rivier. Dorpjes gemaakt van plaggen en lokale houten kunstwerken zal je vanuit de truck voorbij zien komen. De nacht brengen we door nabij Rundu langs de rivier en genieten hopelijk van een spectaculaire zonsondergang.

Dag 6 - 8 ETOSHA NATIONAL PARK [lodge O, L, D]
We reizen verder naar het Etosha National Park. Het nationale park behelst het Etosha Pan en wordt lokaal ook wel de "grote witte vlakte met droog water" genoemd. Diverse waterplaatsen trekken grote groepen wilde dieren aan. Het park staat bekend om de grote groepen olifanten, antilopen en leeuwen. De lodge ligt aan de rand van het park en de dagen zullen bestaan uit ochtend en avond game drives.

Dag 9 BRANDBERG [guest house O, L, D]
Vandaag paseren we een prachtig woestijn landschap terwijl we opweg zijn naar de Brandberg Mountain. De lodge waar we de nacht zullen doorbrengen ligt naast de Ugab Rivier waar de zeldzame woestijnolifant voorkomt. We brengen een bezoek aan het versteende bos en maken een wandeling onder begeleiding van een lokale gids naar de beroemde White Lady rotsschildering.

Dag 10 – 11 SWAKOPMUND [guest house Ox2 Lx1 -]
Via Spitzkoppe reizen we af naar de kust waar we een bezoek brengen aan de Cape Cross zeehonden kolonie. Verder zuidwaards ligt de kustplaats Swakopmund waar je een volle dag hebt om op eigen gelegenheid de stad te verkennen of een van de activiteiten te boeken (op eigen kosten) zoals quad biking of sandboarding. De Duitse invloeden zijn duidelijk zichtbaar in zowel het straatbeeld als de menu's van de restaurants.

Dag 12 – 13 NAMIB DESERT [permanent tent O, L, D]
We stoppen nog eenmaal bij het maanlandschap rondom Swakopmund voordat we verder de Namib Desert inrijden met haar rode zandduinen. We wandelen naar de Sossusvlei, verkennen de Sesriem Canyon en vanuit de comfortabele lodge net buiten het nationale park heb je een prachtig uitzicht terwijl de zon ondergaat achter 's werelds hoogste zandduinen.

Dag 14 WINDHOEK [guest house O, L-]
Windhoek is de hoofdstad van Namibië en tevens de grootste stad van het land. Het heeft zowel Europese als Afrikaanse invloeden en met de vriendelijke bevolking en interessante mix van architectuur is dit zeker een bezoek waard. We verkennen de stad en dineren in een lokaal restaurant (op eigen kosten).

Voor mensen die in Windhoek willen afhaken eindigt de tour hier (NBa15) op dag 15 om 08:00 uur. Neem contact met ons op voor meer informatie!

Dag 15 KALAHARI [chalet O, L, D]
Vandaag keren we terug naar Botswana en overnachten in het hard van de Kalahari woestijn. Ook hier maken we een wandeling met de lokale Bosjesmannen en leren over manier van leven in deze droge woestijn.

Dag 16, 17, 18 OKAVANGO DELTA [chalet x1, tented bush camp x2 Ox3 Lx3 Dx2]
Een jaarlijkse vloed van vers water stroomt in de Kalahariwoestijn binnen en creëert een eindeloze wirwar van stroompjes van de Okavango Delta. De eerste nacht overnachten we in Maun zodat we ons kunnen voorbereiden op de tocht naar het midden van de Delta die we per Mokoro (uitgeholde boomstam) zullen verkennen. Dit is een onvergetelijke ervaring! We spenderen twee nachten in de Delta en slapen deze nachten in kleine safari-tenten met primitieve omstandigheden. Geniet van de wandelsafari's, het zwemmen en de vogels.

Dag 19 MAKGADIKGADI PANS [permanent tenten O, L -]
Voel de uitgestrektheid van Afrika in de Makgadikgadi pans. Nadat de regen valt trekt dit gebied duizenden flamingo's, kuddes zebra, gnoes en springboks aan.

Dag 20 CHOBE NATIONAL PARK [chalets O, L -]
We reizen noordwaarts via het Chobe Forest Reservaat naar Kasane. Chobe National Park is beroemd vanwege de gigantische kuddes olifanten en buffels. In de middag verkennen we het park via een boottocht over de Chobe rivier.

Dag 21 LIVINGSTONE - EINDE TOUR [O]
Deze ochtend steken we de Zambezi rivier over met de Kazangula ferry om rond het middaguur weer in Livingstone aan te komen. Hier eindigt de tour rond 12:00 's middags.

We werken met veel plezier en naar tevredenheid samen met deze kleinschalige Afrikaanse partner die zich volledig richt op duurzaam en verantwoorde reizen. Door de nauwe betrokkenheid met de lokale bevolking kun je door deze reis een verschil maken in het leven van de lokale gemeenschappen, ook wel Low Impact Tourism genoemd. Met meer dan 25 jaar ervaring zijn zij een betrouwbare partner die geen extra toeslag voor alleenstaande reizigers vraagt (alleen als je perse een eigen hotelkamer wilt op de accommodatiereizen is er sprake van een beperkte toeslag. Voor een eigen tent wordt er niets extra’s berekend).

Wat is het verschil met andere groepsreizen?
-Kleine groep tot max 12 deelnemers
-Single supplement mogelijk
-Kleine overland truck met grote ramen
-Geen persoonlijke kluisjes
-Lokale gidsen met 4x4 Land Cruisers worden ingezet tijdens de meeste safari’s/game drives
-Zeer bekwame reisleiders

DUURZAAM TOERISME
De worsten boom (sausage tree) is de traditionele boom die wordt gekapt om de mokoro (dugouts) te maken die wordt gebruikt in de Okavango Delta. Helaas verdwijnen hierdoor deze bomen langzaam uit de regio. Onze lokale partner heeft een project opgezet om polers (vissers die deze boten besturen) in de lokale gemeenschap andere polers aan te moedigen om voortaan een glasvezel mokoro replica te kopen. Deze mokoros hebben een langere levensduur, zijn stabieler en worden gemaakt zonder bijkomende milieueffecten.
Sponsoring van elke mokoro is nodig is. Dit is een zeer dierbaar project en we hopen dat het een succes zal zijn. Als je een bijdrage wilt leveren kun je tijdens je reis met je reisleider dit bespreken.

Reviews

Leave a Review
(4) Average Rating:
Reviewed by Simon op
This tour was very well organised and the guides were top class!
Reviewed by Dagmar op
Our tour was wonderful, an unforgettable experience. I will rave about tit to anyone who will listen. We loved Grace and Paul.
Reviewed by Sandra op
Hello, I'm Sandra and write from Italy. I enjoyed the tour in Zambia and Namibia in December/January 2014/15. I spent 15 beautiful days with guides Albert and Joanell and the other tourists. I would like to thank the guide Albert Muchena and your staff: during the flight connection Johannesburg-Livingstone my luggage was lost. You made the best to find it, to send it with a flight from Johannesburg to Windhoek. I received the bag 5 days later in Etosha National Park and it was a marvellous surprise!!!! Many thanks for your competence, help and courtesy!!!. Best regards
Sandra Lenarduzzi
Reviewed by Barbara op
I enjoyed my 3 weeks. I think this tour had a wonderful variety of animal viewing, hikes, river cruising and cultural activities. Our guides provided us with so much knowledge. I had an unforgettable safari.