One moment

Book your tour today: 085-4018272

13 dagen - Botswana Wildside CAMPING MAUN - LVI

Tour Description
Itinerary
Map
Reviews

Deze kleine kampeer groepsreis start in Maun, Botswana en eindigt in Livingstone, Zambia. Een safari door de wildernis van Botswana. Ervaar de Okavango Delta vanuit een traditionele kano en de overvloed aan wilde dieren van het Moremi wildreservaat en de Savuti. Ontdek Chobe National Park per boot en genieten van een prachtig uitzicht op de Victoria Falls!

Highlights

Okavango Delta – mokoro excursie en wandelsafari's; Moremi Game Reserve – 3 dagen game drives in een 4WD; Chobe National Park – game drive in een 4WD en een bootsafari over de Chobe rivier; Victoria Falls – avontuurlijke activiteiten.

Included

 • 5 nachten kamperen op campings en 6 nachten kamperen in het wild waarvan 2 nachten in de Okavango Delta
 • Alle entree van genoemde activiteiten
 • Kampeerbenodigdheden (kookspullen, tenten en matjes)
 • Transport in minibus / safari truck & 4WD
 • Maaltijden volgens reisbeschrijving: 12 x ontbijt; 10 x Lunch 7 x Diner
 • Professionele gidsen
 • Okavango Delta excursie, Savuti en Moremi 4WD excursie

Excluded

 • Lokale Kosten: US$300. Op deze reis is sprake van Lokale Kosten. De Lokale Kosten zijn verplicht en onderdeel van de totale prijs van de reis. Dit deel (US$) betaal je echter in Afrika tijdens de pre-departure meeting meestal op de eerste dag van de reis. De Lokale Kosten worden door je reisleider tijdens de reis gebruikt om bepaalde contante betalingen te verrichten - denk hierbij aan verse producten, kampeertoeslagen en entreegelden van nationale parken. Pinautomaten en elektronisch bankieren is helaas nog niet erg vanzelfsprekend in Afrika en daarom is dit voor jou de voordeligste en duurzaamste manier en het beste voor de lokale economie van Afrika. Dit systeem wordt al jaren gebruikt bij onze internationale groepsreizen. Mocht je het erg vervelend vinden om met zoveel contant geld te reizen, neem dan contact met ons op en wij zoeken naar de beste oplossing. Geen gedoe, geen Lokale Kosten? We bieden ook een aantal groepsreizen aan waarbij alles inclusief is. Je betaalt gewoon één vaste tourprijs waarbij alle excursies en drie maaltijden per dag inbegrepen zijn. Vraag ons welke reizen dat zijn!
 • visa
 • reisverzekering (Optioneel bij te boeken)
 • vluchten (Optioneel bij te boeken)
 • departure taxes
 • shuttles van- en naar het vliegveld
 • optionele activiteiten
 • alcoholische drankjes
 • slaapzak
 • items van persoonlijke aard

Please Note

5 nachten verblijven we op specifieke kampeerplekken in Nationale Parken en dorpjes. Formele campings hebben warme en koude douches, was faciliteiten en telefoons. 6 nachten kamperen we in het wild. Tijdens deze nachten zal de crew water verwarmen boven het kampvuur, waarmee we ons kunnen douchen. Een essentieel onderdeel van de safari is het deelnemen aan bepaalde werkzaamheden zoals het opzetten van de tent en het inpakken van de truck in de ochtend - het is allemaal onderdeel van het avontuur. Je reisleiders zullen bij deze reis de maaltijden bereiden maar we vragen de reiziger om mee te helpen met de afwas (op rotatie). Er zijn een aantal lange reisdagen die zeer vroeg starten en dan is het heel fijn als iedereen zijn bijdrage levert zodat de dag efficiënt te laten verlopen. Transport: het merendeel van deze reis reis je in een comfortabele safari truck met 12 naar voren staande stoelen.

Restrictions

De gemiddelde leeftijd is 46 jaar op deze reis. Kinderen van 12 jaar en ouder zijn meer dan welkom mits ze samen met de ouder(s) reizen. Wanneer je ouder bent dan 65 jaar is helaas een gezondheidsverklaring noodzakelijk.

Extras/Upgrades

Een eigen kamer (eenpersoons) behoort tot de mogelijkheden tegen een betaling van €78 p.p.

Hotel Pickup

De reis start om 16:30 uur op dag 1 vanuit Maun. Een extra nacht kunnen wij voor je bijboeken evenals een luchthaventransfer

Itinerary

13 dagen - Botswana Wildernis KAMPEERREIS | Botswana, Zambia
Maun - Livingstone

Deze kleine kampeer groepsreis start in Maun (Botswana) en eindigt in Livingstone (Zambia). Een safari door de wildernis van Botswana. Ervaar de Okavango Delta vanuit een traditionele kano en de overvloed aan wilde dieren van het Moremi wildreservaat en de Savuti. Ontdek Chobe National Park per boot en genieten van een prachtig uitzicht op de Victoria Falls!

Dag 1 MAUN [lcamping OL-]
We rijden door de Kalahari naar Maun, de toegangspoort tot de Okavango Delta. Sinds Maun's oprichting in 1915 als de hoofdstad van de Batawana mensen, heeft het lange tijd de bijnaam Wild West town door de voornaamste bedrijvigheid van lokale veeteelt en safari activiteiten. De naam Maun is afgeleid van het San woord 'Maung', dat 'de plaats van de korte riet' betekent. Na het opzetten van de tent kun je relaxen bij het zwembad.

Dag 2- 4 Okavango Delta [camping OLD]
We rijden in de Okavango Delta naar ons afgelegen tentenkamp in het hart van de grootste binnenlandse delta ter wereld. Deze geweldige omgeving heeft grote aantallen rode lechwe, buffels, olifanten en vogels, met name ijsvogels! Een van de beste ervaringen in de Okavango Delta is de boottocht door de riet omzoomde kanalen in een mokoro (uitgeholde boomstam). Je mag heerlijk achterover zitten terwijl het water zachtjes onder mokoro gorgelt en een bekwame gids je wijst op de fauna en flora.

Dag 5-8 Moremi & Savuti [camping OLD]
We hebben 4 nachten de tijd om Moremi en Savuti, beschermde gebieden, te verkennen. We besteden onze tijd met game drives en het kijken naar de overvloedige wilde dieren zoals wilde honden, olifanten, nijlpaarden, buffels, leeuwen en ander wild.
Moremi Game Reserve is momenteel een van de belangrijkste natuurgebieden van de wereld. Met ons open 4WD voertuig maken we in Moremi een fantastische safari! Graslanden, uiterwaarden, bossen, lelie lagunes en kronkelende waterkanalen vormen samen een prachtig landschap voor game drives.
Naar het noorden via de zandrug in de Mababe komen we aan bij de Savuti Marsh. Dit open grasland trekt kuddes zebra's en gnoes aan, die op hun beurt de aandacht van de grote leeuw katten aantrekken waarvoor de Savuti beroemd is. We kamperen wild in het centrale deel van het Chobe National Park aan de kant van de Savuti of Zwei-Zwei.

Dag 9-10 Chobe National Park [camping Ox2 Lx2 Dx1 -]
De Chobe rivier is een prachtige locatie in Botswana en zal de voornaamste focus zijn van ons verblijf. De Chobe rivier stroomt rustig langs de noordelijke grens van het Chobe National Park en trekt de grootste kudde olifanten van Afrika aan. Vroeg in de ochtend maken we een game drive in het Chobe National Park en in de middag zullen we een 'sundowner' cruise maken om te genieten van de de machtige kuddes olifanten die aan het eind van de dag terugkeren naar de Chobe rivier om hun dorst te lessen. We kamperen in Kasane aan de rivier.

Dag 11-12 VICTORIA FALLS - Livingstone (Zambia) [camping OX2 - -]
We bezoeken "Mosi oa Tunya" of "de rook die dondert" - in Victoria Falls. Deze prachtige watervallen zijn één van de zeven natuurlijke wonderen van de wereld. De Victoria Falls Bridge werd in opdracht van Cecil John Rhodes in 1900, en werd opgeleverd in 1905 waardoor Rhodes nooit het eindresultaat heeft mogen zien door zijn vroegtijdige dood. De brug overspant de indrukwekkende kloof. De beroemde adrenaline Victoria Falls Bungi sprong wordt van deze brug gemaakt met een angstaanjagende sprong van 111 meter. In Victoria Falls heb je de mogelijkheid om te raften, te bungee jumpen of een vlucht over de waterval te maken (op eigen kosten).

Dag 13 LIVINGSTONE - tour eindigt [- O - -]
De tour eindigt na het ontbijt om 08:00 uur. Mensen die langer willen blijven kunnen dat op eigen kosten doen. Op aanvraag regelen wij aanvullende nachten.

Duurzaam Toerisme
The Khama Rhino Sanctuary Trust is een lokaal initiatief van de lokale bevolking en bestaat sinds 1992. Het werd opgericht ter voorkomen van het uitsterven van de neushoorn, herstel van een gebied dat vroeger vol met wilde dieren was en het bevorderen van de economische voordelen voor de lokale Motswana gemeenschap door middel van toerisme en het duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen.
Khama Sanctuary levert niet alleen werkgelegenheid voor de lokale gemeenschap, maar ook een gevoel van trots als ze helpen bij de bescherming van een bedreigde diersoort.

We werken met veel plezier en naar tevredenheid samen met deze kleinschalige Afrikaanse partner die zich volledig richt op duurzaam en verantwoorde reizen. Door de nauwe betrokkenheid met de lokale bevolking kun je door deze reis een verschil maken in het leven van de lokale gemeenschappen, ook wel Low Impact Tourism genoemd. Met meer dan 25 jaar ervaring zijn zij een betrouwbare partner die geen extra toeslag voor alleenstaande reizigers vraagt (alleen als je perse een eigen hotelkamer wilt op de accommodatiereizen is er sprake van een beperkte toeslag. Voor een eigen tent wordt er niets extra’s berekend).

Wat is het verschil met andere groepsreizen?
-Kleine groep tot max 12 deelnemers
-Single supplement mogelijk
-Kleine overland truck met grote ramen
-Geen persoonlijke kluisjes
-Lokale gidsen met 4x4 Land Cruisers worden ingezet tijdens de meeste safari’s/game drives
-Zeer bekwame reisleiders

Reviews

Leave a Review
(0) Average Rating: