One moment

Book your tour today: 085-4018272

5 dagen - Botswana Makgadikgadi Salt Pans camping

Tour Description
Itinerary
Map
Reviews

Startpunt en eindpunt is Maun. Een korte privé mobile camping safari naar Nxai Pan en Makgadikgadi zoutpannen, de ongerepte wildernis van Botswana!

Highlights

Botswana; Makgadikgadi Salt Pan National Park, Nxai Pan National Park, Maun

Included

 • Serviced camping in national parks
 • Ongerepte en afgelegen kampeerplaatsen
 • Makgadikgadi Salt Pans
 • Makgadikgadi Pans National Park
 • Baines Baobabs
 • Nxai Pans National Park
 • accommodatie in mobile serviced tenten (stretcher bedden)
 • alle maaltijden zoals aangegeven
 • Engelstalige reisleider en chauffeur
 • vervoer per 4x4 Land Cruiser
 • Privé safari zonder andere reizigers

Excluded

 • visa
 • vluchten (optioneel bij te boeken)
 • transfers
 • alcoholische dranken
 • tips en persoonlijke items
 • optionele activiteiten

Please Note

ACCOMMODATIE: 2 nachten in lodge, 2 nachten serviced camping De prijzen zijn per persoon op basis van een gedeelde tent/kamer.

Restrictions

Minimum leeftijd is 12 jaar, jonger in overleg

Extras/Upgrades

Game Flight over Okavango Delta - ca. USD 120

Hotel Pickup

Aankomst op Maun airport Pre- en post tour accommodatie kunnen we op aanvraag verzorgen evenals luchthaventransfers

Itinerary

5 dagen – Botswana Makgadikgadi zoutpannen en Nxai Pan mobile camping safari Botswana
Start en eindpunt Maun

DAG 1: Aankomst in Maun
Bij aankomst in Maun word je opgewacht door een van onze vertegenwoordigers en naar de Drifters Maun Lodge. De lodge ligt aan de oevers van de seizoensgebonden Boteti-rivier net buiten Maun en biedt comfortabele accommodatie in tenten met uitzicht op de rivier. Vanmiddag is er tijd om te ontspannen bij het zwembad, of een wandeling te maken naar het lokale dorp Chenoga. Vanavond geniet je van een verzorgde maaltijd in de lodge.
Maaltijden: D
Afstand: ca. 30 km

DAG 2: Nationaal park Makgadikgadi Pans
Na het ontbijt in de lodge vertrek je oostwaarts naar de spectaculaire zoutpannen van Makgadikgadi Salt Pans National Park. Goud gras maakt plaats voor de grimmige witte vlaktes en een strak blauwe lucht. Je reist in een goed uitgeruste, open 4x4 Land Cruiser, met onze lokale Motswana-gids en een kamp-assistent. De 4x4 is noodzakelijk voor dit terrein. Je reist door ongerepte wildernis met zandwegen en waterwegen.
We brengen het grootste deel van de dag al game-driving door in dit unieke gebied. Het savanne grasland ondersteunt een verscheidenheid aan wilde dieren en in de zomermaanden, wanneer de pannen zich vullen met water, komen zwermen flamingo's veel voor.
In de late namiddag kunnen we een wandeling maken over de pannen, om de enorme leegte, de stilte en de schoonheid te ervaren. Vanavond kamperen we onder een grote sterrenhemel!
Maaltijden: L D
Afstand: - 200 km
Accommodatie: Serviced Camping in echte wildernis
Opgenomen hoogtepunten / activiteit:
- Schilderachtige rit
- Nationaal park Makgadikgadi Pans
- Wild kamperen onder de sterren
- Sterren kijken (als het weer het toelaat)

DAG 3: NXAI-PAN
Vandaag reizen we naar het noorden in de richting van Nxai Pan National Park, de seizoensgebonden thuisbasis van grote kuddes zebra's en andere dierens. De beroemde Baines 'Baobabs zijn hier ook te vinden. Beroemd in het schilderij van de ontdekkingsreiziger Thomas Baines uit 1862, waardoor we weten dat de bomen duizenden jaren oud zijn.
We zullen het park verkennen, safari’s maken op zoek naar giraffen, zebra's, gnoes, olifanten inclusief de roofdieren die nooit ver achterblijven. Vanavond kamperen we in het park, op een locatie in de buurt van de beroemde baobabs en ervaren opnieuw de sereniteit van de enorme leegte en de met sterren bezaaide hemel.

Serviced Camping
Deze reis is een Serviced Camping reis. Je kampeert op de meest afgelegen plekken, medewerkers zetten de tenten op en verzorgen de kamp-taken. Er is geen deelname vereist.
Maaltijden: B L D
Afstand: - 150 km
Accommodatie: wild kamperen in safari tenten
Opgenomen hoogtepunten / activiteit:
- Schilderachtige rit
- Nationaal park Makgadikgadi Pans
- Nationaal park Nxai Pans
- Wild kamperen
- Sterren kijken (als het weer het toelaat)
- Baobabs van Baines

DAG 4: TERUG NAAR MAUN LODGE
Na een vroeg ontbijt en een laatste gamedrive door Nxai Pan, vertrekken we daarna naar Maun. In de middag is er tijd om te ontspannen en tot rust te komen na het avontuur, om te genieten van een koud drankje en misschien van een duik in het zwembad om al het stof van je af te wassen. Diner is in de lodge.
Maaltijden: B L D
Afstand: - 120 km

DAG 5: Vertrek
Na het ontbijt in de lodge word je op tijd afgezet bij de luchthaven. Indien je vlucht in de middag vertrekt is er tijd voor een optionele rondvlucht over de Okavango delta (op eigen kosten).

Maaltijden: B
Afstand: ca. 30 km
Optionele hoogtepunten / activiteiten \
• Rondvlucht over de Okavango Delta

Deze reis wordt uitgevoerd door een zeer gewaardeerd lokale partner die al sinds 1983 deze groepsreis uitvoert. De filosofie van Drifters is gebaseerd op duurzaam toerisme - de lange termijn zekerheid dat elke activiteit ze wordt uitgevoerd in een specifiek natuurgebied moet bijdragen aan het behoud en het welzijn van de lokale inwoners van dat gebied. Op deze manier kan worden gegarandeerd dat de toekomstige generaties in staat zijn diezelfde gebieden te bezoeken en ervan te genieten op dezelfde ervaring als hun voorouders. Tijdens deze reis kun je genieten van het prachtige Afrika zonder extra kosten en geen lokale kosten (met uitzondering van visa).

IMPORTANT INFORMATION
This trip requires a valid passport, and for certain nationalities, a visa for Botswana. Seasonal malaria precautions are necessary and are locally obtainable. Drifters will supply linen during the tour (sheets, blanket, sleeping bag, pillow and towel). A barrel bag or backpack is best suited for this trip (suitcases do not easily fit into the luggage space provided). An extra day pack or camera bag is advised.
Spending money will be required required will be for restaurant meals, drinks, visas, tips and curios. Our price includes all food as specified, coffee, tea, fruit juice at breakfast, transport, professional guides, accommodation, group equipment, permits and park entrance fees.
Our price does not include restaurant meals where stipulated, visas, tips, curios, optional excursions, alcohol, bottled water or soft drinks, airport taxes or airfares. Before departure clients will be required to enter into an agreement pertaining to our booking conditions and general information.
Clients are required to have their own comprehensive personal travel insurance.

Reviews

Leave a Review
(0) Average Rating: