One moment

Book your tour today: 085-4018272

8 dagen - De buffel Mobile Camping safari Botswana

Tour Description
Itinerary
Map
Video
Reviews

Deze avontuurlijke mobiele kampeersafari is ideaal voor mensen met een beperkte reistijd die toch de beste parken van Botswana willen bezoeken. Geniet van eindeloze safari's door Moremi, Khwai, Savuti en Chobe National Park en sluit af met de Victoria watervallen!

Highlights

 • 3 nachten Moremi Game reserve, Khwai Botswana/Khwai
 • 3 nachten Chobe National park, Savuti, Zwei Zwei, Chobe Floodplain Botswana
 • Optioneel bezoek aan de Victoriawatervallen

Included

 • Kampeeruitrusting: ruimte koepeltenten met matrassen
 • overnachting in een comfortabele lodge in Victoria Falls
 • genoemde transfers en activiteiten
 • genoemde maaltijden (B = ontbijt, L =lunch, D=diner)
 • thee/koffie
 • assistentie van een gekwalificeerde gids en assistent
 • entree voor de genoemde parken
 • transport in gespecialiseerd safarivoertuig
 • dekking Garantiefonds
 • dekking Calamiteitenfonds (NL)

Excluded

 • maaltijden in restaurants (Victoria Falls, Zimbabwe)
 • entrée Victoria watervallen
 • luchthaventransfers (optioneel bij te boeken)
 • internationale vluchten (optioneel bij te boeken)
 • fooien
 • souvenirs en persoonlijke items
 • drankjes (waterflessen, alcohol, soft drinks)
 • reis- en/of annuleringsverzekering
 • slaapzak en een kussen
 • eventuele onverwachte wijzigingen van park fees van nationale overheden

Please Note

Wat moet je inpakken voor je tented Safari: Over het algemeen is casual comfortabele kleding het hele jaar door geschikt, neutrale kleuren zijn het meest geschikt. De campings zijn erg zanderig, dus breng geschikte schoenen mee. T-shirts. Jeans of safaribroek voor de koele avonden en ochtenden. Een fleece of warme trui voor die game drives in de vroege ochtend. Een goed paar zonnebril. Zonnebrand, een hoed en insecten werend middel zijn essentieel! Verrekijker en een camera! Er is geen elektriciteit in het park dus een extra batterij voor je camera is aan te raden. Batterijen kunnen alleen worden opgeladen via de sigarettenaansteker 12V) Een zaklamp (je WakaWaka) is van vitaal belang. Als je van een whisky of iets dergelijks houdt voor rond het kampvuur kun je dit zelf meenemen. Een handdoek en je eigen toiletartikelen (dames, onthoud alsjeblieft dat er geen winkels zijn voor noodgevallen) Als het nodig is, hebben we een medische hulpdoos met de basis. Er zullen momenten zijn dat je wordt blootgesteld aan de zon. De vroege ochtendritten zijn erg koud in de wintermaanden - dus lagen zijn het beste om de kilte achterin het gamedrive-voertuig buiten te houden. (Juni, juli, aug) Probeer zo licht mogelijk te reizen, dus zo min mogelijk meenemen. Last but not least, een gevoel voor humor ............ dit is Afrika !!

Restrictions

Minimum leeftijd 12 jaar

Extras/Upgrades

Kijk voor langere of luxere varianten op: https://catalogue.africantravels.com/Rack/View/Catalogue/8513 of neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Hotel Pickup

Startpunt is Maun. Omdat de reis heel vroeg in de ochtend start is het noodzakelijk een dag ervoor al aan te komen in Maun. Extra overnachtingen en transfers op aanvraag bij te boeken!

Itinerary

8 dagen - De Buffel kampeersafari Botswana
Deze safari start in Maun, Botswana en eindigt in Victoria watervallen, Zimbabwe

De safari start om 07:30 a.m. op de eerste dag. We adviseren nadrukken om de dag ervoor al aan te komen in Maun en eventuele drankjes voor tijdens de safari in te kopen. Extra overnachtingen kunnen via ons worden bijgeboekt.

Dag 1: westelijk Moremi Game Reserve (Third bridge/Xakanaka camping)
De safari start vanuit Maun waar je op dag 1 om 07:30 a.m. je gids ontmoet bij het meetingspoint. Vanuit Maun reis je met de groep naar Moremi, een van de beste nationale parken van Botswana bestaande uit zowel water als land gebied. Tijdens een korte stop zal de gids een uitleg geven over de aankomende dagen.
De eerste drie dagen van de reis spendeer je in Moremi, een gebied vol wildlife (Big5) en vele vogelsoorten en geniet je van de eerste safariervaringen. De safari’s zullen in de vroege ochtend en namiddag plaatsvinden, het tijdstip waarop de dieren het meest actief zijn en je dus de grootste kans hebt zoveel mogelijk te zien. Tussendoor keer je terug naar het kamp voor lunch en een siesta. Op dag 3 wordt het kamp verplaatst naar een ander gebied om een ander deel te kunnen verkennen.
Overnachtingen vinden plaats op privé kampeerterreinen in de bush met bush toiletvoorzieningen. (B, L, D)
Overnachting op een community campsite buiten Moremi – Western Moremi: 80km, 3-4h (transfer en game drive)

Dag 2: westelijk Moremi Game Reserve (3RD BRIDGE / XAKANAXA AREA), CAMPING
De dag breng je door met game drives in Moremi Game Reserve rondom 3rd Bridge / Xakanaxa. (B,L,D)

Dag 3: Noord oost Moremi Game Reserve (MOREMI GAME RESERVE / KHWAI CONCESSION, CAMPING
Vandaag verplaatst het kamp zicht naar het gebied rondom de Khwai riveer (Noord-oost Moremi / Khwai Concession). Geniet van game drives in het gebied. (B,L,D)

Dag 4: Zuidelijke Chobe National Park (SAVUTE / ZWEI ZWEI), CAMPING
Chobe National Park met haar diverse landschap en prachtige landschappen is de volgende bestemming. Terwijl je naar een droger gebied van Chobe reist kom je meer en meer olifanten tegen. Nabij de Chobe rivier maak je game drives langs de rivier. Ook hier kampeer je op een eigen bushcamping en bush toiletfaciliteiten. (B, L, D)
Oostelijk Moremi – Savuti: 120km, 7-8h (transfer en een game drive)

Dag 5: Noordelijke Chobe National Park (FLOODPLAIN), CAMPING
Vandaag geniet je van een safari richting de Chobe floodplains. (B,L,D)
Savuti - Chobe River: 170km, 5-6h (transfer en game drive)

Dag 6: noordelijke Chobe National Park (FLOODPLAIN), CAMPING
Vandaag bestaat de dag uit game drives in het noordelijke deel van Chobe en de floodplain. (B,L,D)

Dag 7: Victoria Falls, Zimbabwe COMFORTABELE LODGE
Na een korte ochtendsafari verlaat je het park en reis je verder naar Victoria Falls, Zimbabwe. Visum is aan de grens te koop. In Victoria Falls overnacht je in een comfortabele lodge. In de namiddag is er tijd een bezoek te brengen aan de wereldberoemde Victoria watervallen en wat souvenirsinkopen te doen op de vele curiomarkten. Diner is vanavond voor eigen rekening. (B, L)
Chobe River – Victoria Falls: 100km, 2-3h (inclusief grensovergang)

Dag 8: einde van de safari
De safari is officieel afgelopen na het ontbijt. Extra overnachtingen, aanvullende activiteiten en luchthaventransfers zijn op aanvraag via ons bij te boeken. (B)

Kijk voor alternatieven op deze reis (langere reizen) ook op https://catalogue.africantravels.com/Rack/View/Catalogue/8513

Reviews

Leave a Review
(2) Average Rating:
Reviewed by Anita op
Trip of a lifetime. Recently travelled from Maun to Chobe with the fully serviced camping trip and if I could have turned around with our team of guides and completed the trip backwards with them I would have. The staff (hats off to Tebe, Gabriel, KP and Wilson) were so knowledgeable and friendly, our tour group felt like a family at the end of it all. Thank you Bush Ways Safaris. My honeymoon couldn't have been better. We will definitely be back for seconds. X
Reviewed by Frank op
I have engaged Bushways Safaris on three different occasions and am anxiously awaiting 2019 to go again. This adventure never gets old and seems not to repeat itself. The guides are knowledgeable in all of the aspects of the adventure, flora, fauna and exceedingly proficient in bird identification. This is the best of the best!