One moment

Book your tour today: 085-4018272

9 dagen - Botswana Baobabs CLASSIC 3/4* Maun - Vic

Tour Description
Itinerary
Map
Video
Reviews

Deze klassieke luxe groepssafari (max 8 personen) start in Maun en eindigt in Victoria Falls. Er zijn maar weinig wildlife ervaringen die kunnen tippen aan een volle week in de wildernis van Botswana! Dit klassieke reisschema biedt een lodge en luxury camping safari combinatie aan. De lodges zijn prachtig, comfortabel en staan garant voor een geweldig safari avontuur in de beroemdste wildparken ter wereld waaronder Moremi, Savuti, Chobe National Park en de Victoria watervallen!

Download Tour Information

Highlights

Moremi Game Reserve - game drives; Savuti - game drives; Chobe National Park - game drives & rivier cruise; Victoria Falls – natuurlijk wereldwonder.

Included

 • Max 8 deelnemers
 • Professionele safari gidsen
 • Transport in 4WD
 • 8 ontbijt; 4 lunch; 5 diner
 • Entree van alle hoogtepunten
 • 6 nachten in 3/4 sterren lodges en 2 nachten in walk in safaritenten
 • Game drives in Moremi
 • Game drives in Chobe National Park

Excluded

 • visa
 • reisverzekering (Optioneel bij te boeken)
 • vluchten (Optioneel bij te boeken)
 • departure taxes
 • shuttles van- en naar het vliegveld
 • optionele activiteiten
 • alcoholische drankjes
 • items van persoonlijke aard

Please Note

We verblijven 2 nachten in mini Meru tenten in het centrale Chobe National Park. Elke tent heeft twee vrijstaande bedden met beddengoed, en suite chemische toiletten en ze zijn voorzien van bucket showers met warm water van het vuur. We verblijven 7 nachten in chalets met en suite faciliteiten. Non-participatie: Dit is een avontuurlijke groepsreis, waar er actieve participatie van je wordt verwacht. Als er portiers aanwezig zijn zullen ze je helpen, maar anders is het zo dat je je eigen bagage zal moeten dragen. De inbegrepen maaltijden worden allemaal in de logde of het kamp verstrekt. Als je speciale wensen hebt, geef dit dan door aan je reisleider, en deze zal dan proberen om je reis nog plezieriger te maken.

Restrictions

De gemiddelde leeftijd is 46 jaar op deze reis. Kinderen van 12 jaar en ouder zijn meer dan welkom mits ze samen met de ouder(s) reizen. Wanneer je ouder bent dan 65 jaar is helaas een gezondheidsverklaring noodzakelijk.

Extras/Upgrades

Een eigen kamer (eenpersoons) behoort tot de mogelijkheden tegen een betaling van €840,- p.p.

Hotel Pickup

Deze reis start om 09:00 uur op dag 1 van de safari vanuit Maun, Thamalakane River Lodge. We adviseren de dag daarvoor al aan te komen in Maun. Extra overnachtingen kunnen we voor je bijboeken

Itinerary

9 dagen - Botswana Baobabs CLASSIC Maun - Vic Falls ACCOMMODATIEREIS 3-4 ster
Start: Maun, Botswana Eindpunt: Victoria Falls, Zimbabwe

Er zijn maar weinig wildlife ervaringen die kunnen tippen aan een volle week in de wildernis van Botswana! Dit klassieke reisschema biedt een lodge en luxury camping safari combinatie aan. De lodges zijn prachtig, comfortabel en staan garant voor een geweldig safari avontuur in de beroemdste wildparken ter wereld waaronder Moremi, Savuti, Chobe National Park en de Victoria watervallen!

Dag 1 - 3 MOREMI [lodge Ox2 Lx2 Dx3]
(O=Breakfast L=Lunch D=Dinner)
Deze safari begint op het vliegveld van Maun waar je wordt opgewacht. Na een korte predeparture meeting vlieg je met een lightweight vliegtuig naar Khwai. Hier ontmoet je je reisleider en kun je gelijk gaan genieten van de eerste game drive naar de logde.
Moremi Game Reserve is het pronkjuweel van Botswana en misschien zelfs één van de beste wildlife bestemmingen van Afrika. Ten noorden van Moremi is een uitgestrekte wildernis die bestaat uit open graslanden, bos en heel veel wilde dieren. Onze lodge ligt in een concessie in deze wildernis, uitkijkend over een waterplas. Het rieten dak stelt ons in staat om de dieren ’s middags te bekijken als ze naar het water komen om hun dorst te lessen. Met de grote verscheidenheid aan habitats is Moremi een waar paradijs voor vogelspotters. Wij brengen onze dagen door met game drives in een open 4WD voertuig in Moremi Game Reserve en in de wildlife concessie langs de Khwai River.

Dag 4 – 5 SAVUTI [mini meru serviced kamp O, L, D]
We reizen verder in noordelijke richting, op weg naar het gerenommeerde Savuti gedeelte van het Chobe National Park. Dit is een geweldig gebied voor het zien van grote roofdieren; de leeuw, de luipaard en de olifant worden hier vaak gespot. We brengen onze tijd door met game drives door de prachtige open vlaktes waar vele Acacia’s te zien zijn. In de buurt van het Savuti kanaal hopen we leeuwen en hyena’s te zien, wat het kanaal zo geliefd maakt als wildlife bestemming. We overnachten in een Meru tenten kamp. Na het avondeten in zoeken we onze nachtrust op, te midden van de geluiden van de Afrikaanse wildernis.

Dag 6 - 7 CHOBE NATIONAL PARK [lodge O]
Onze volgende bestemming is Chobe National Park. We vertrekken vanuit Savuti en reizen in noordelijke richting door de afgelegen wildernis van Botswana naar het kleine plaatjes Kasane en naar onze lodge aan de rivierbedding van Chobe River. De volgende dag gaan we vroeg in de ochtend terug Chobe National Park in om een game drive te maken, voordat we teruggaan naar onze comfortabele lodges om het heetste gedeelte van de dag in door te brengen. De middag is er een bootcruise op Chobe River gepland. Dit is misschien nog wel de meest bevredigende en ontspannen manier van game viewing in het zuiden van Afrika. We gaan met een kleine game viewing boot terug het park in en we zullen op het water blijven totdat de zon ondergaat en de wilde dieren naar de waterkant toekomen om te drinken. We zullen dicht bij de kuddes olifanten kunnen komen, en hebben een geweldig zicht op de krokodillen, nijlpaarden de zeearend en vele andere dieren. Als de zon onder is gaan we terug naar het park, verzadigd van een geweldige dag met de wilde dieren, en met honderden prachtige foto’s rijker.

Dag 8 VICTORIA WATERVALLEN, ZIMBABWE [lodge O]
We laten Botswana achter ons en reizen door naar Zimbabwe op weg naar de Victoria Watervallen. Hier klettert de adembenemende Zambezi River over een kloof 100 meter naar beneden, wat voor een grandioos spektakel zorgt. Het water wat hierbij opspringt, voedt een regenwoud wat de watervallen omringt. Dit is een beschermd National Park en hier zijn veel verschillende vogelsoorten te zien. Samen met een lokale gids ontdekken we de Victoria Watervallen te voet.

Dag 9 VICTORIA WATERVALLEN – EINDPUNT REIS [O]
Deze dag is vrij te besteden. Je kunt bijvoorbeeld één van de vele avontuurlijke activiteiten boeken (dit gaat op eigen kosten) voordat de reis hier eindigt.

We werken met veel plezier en naar tevredenheid samen met deze kleinschalige Afrikaanse partner die zich volledig richt op duurzaam en verantwoorde reizen. Door de nauwe betrokkenheid met de lokale bevolking kun je door deze reis een verschil maken in het leven van de lokale gemeenschappen, ook wel Low Impact Tourism genoemd. Met meer dan 25 jaar ervaring zijn zij een betrouwbare partner die geen extra toeslag voor alleenstaande reizigers vraagt (alleen als je perse een eigen hotelkamer wilt op de accommodatiereizen is er sprake van een beperkte toeslag. Voor een eigen tent wordt er niets extra’s berekend).

Wat is het verschil met andere groepsreizen?
-Kleine groep tot max 12 deelnemers
-Single supplement mogelijk
-Kleine overland truck met grote ramen
-Geen persoonlijke kluisjes
-Lokale gidsen met 4x4 Land Cruisers worden ingezet tijdens de meeste safari’s/game drives
-Zeer bekwame reisleiders

Duurzaam toerisme
Een lokale gids uit Botswana reist tijdens deze safari met ons mee door de nationale parken. Dit schept werkgelegenheid voor de lokale bevolking en vooruitgang voor de gemeenschap door het toerisme. Deze lokale gidsen zijn uitstekend onderwezen. Stel daarom volop vragen tijdens je reis, je zal versteld staan hoeveel je kunt leren over de bush!

Reviews

Leave a Review
(1) Average Rating:
Reviewed by John & Andrea op
Where to start….. what a wonderful tour!! The sheer number and variety of wildlife we saw, and the in-depth knowledge shared by Moses and Wayne, our guides, ensured we were not left wanting. Their easy demeanour allowed us all to have a fun- filled interactive experience and we learned a lot about the animals and surrounding environment as a result. Each place had its different landscapes, from arid treeless expanses to heavily wooded shrubland, with vast horizons and amazing skies aplenty. We would fully recommend this tour to anyone wanting to experience Botswana’s wildlife and ecosystems at their best. The Sunway Safari staff were outstanding and the hospitality shown was greatly appreciated. From an amazing breakfast selection right through to the 3 course dinners every evening – were spoilt for choice. We’ve attached a couple of our favourite photos – still too many to go through at this stage – but hope you like them. A reminder for this time of year is that layering of clothing is a must – mornings are brisk in the open-sided vehicles and evenings are very cool, however, the daytime temperatures were lovely. A great touch that the vehicle provided rugs for the cooler mornings. Already planning for our next safari…. 