One moment

Book your tour today: 085-4018272

52 dagen - Zuidelijke Safari

Tour Description
Itinerary
Map
Reviews

Deze rondreis start in Nairobi en eindigt 52 dagen later in Kaapstad. Internationale groepsreis met game drives in de Ngorongoro Krater, Serengeti, Etosha National Park en witte stranden op Zanzibar en Malawi. En volop de mogelijkheid om adrenaline sporten uit te voeren in Swakopmund en Victoria Falls! Reis in 52 dagen door de landen Kenia, Tanzania, Malawi, Zambia, Zimbabwe, Botswana, Namibië en Zuid-Afrika!

Download Tour Information

Highlights

Dit is de absolute topper onder de rondreizen die we aanbieden. De lijst met bezienswaardigheden waar die je tijdens deze reis gaat zien is eindeloos: Serengeti National Park; Ngorongoro Crater; Mikumi National Park; Matopos; Etosha National Park; Namib Naukluft National Park; The Giraffe Park; Private Game Reserve; Sossusvlei Dunes; The Cheetah Sanctuary; Cape Cross Seal Colony; Spitzkoppe; Fish River Canyon; Kaapstad. Je reist met een internationaal gezelschap door meerdere landen, slaapt in safaritententjes en kookt samen de maaltijden. Een reis om nooit te vergeten!

Included

 • Matopos
 • Etosha National Park
 • Namib Naukluft National Park
 • Mikumi National Park
 • The Cheetah Sanctuary
 • Cape Cross Seal Colony
 • Sossusvlei Dunes
 • Spitzkoppe or similar
 • Fish River Canyon
 • Private Game Reserve
 • Ontbijt (37) en diner (37) wanneer er op de overland truck wordt gereisd
 • enkele kant en klare BBQ's
 • bijdrage voor laatste groepsdiner
 • kampeerkosten tijdens rondreis (42 nachten)
 • 3 nachten in een lodge in Swakopmund
 • 1 nacht in Ashanti Lodge, Kaapstad
 • Volledige uitgeruste overland truck met koelkast, gas, tenten, slaapmatjes
 • diensten van een Engelstalige reisleider en chauffeur
 • advies en backup van de staf
 • alle tol- en wegenbelastingen
 • dekking Calamiteitenfonds (NL)

Excluded

 • Lokale Kosten: US$625. Op deze reis is sprake van Lokale Kosten. De Lokale Kosten zijn verplicht en onderdeel van de totale prijs van de reis. Dit deel (US$) betaal je echter in Afrika tijdens de pre-departure meeting meestal op de eerste dag van de reis. De Lokale Kosten worden door je reisleider tijdens de reis gebruikt om bepaalde contante betalingen te verrichten - denk hierbij aan verse producten, kampeertoeslagen en entreegelden van nationale parken. Pinautomaten en elektronisch bankieren is helaas nog niet erg vanzelfsprekend in Afrika en daarom is dit voor jou de voordeligste en duurzaamste manier en het beste voor de lokale economie van Afrika. Dit systeem wordt al jaren gebruikt bij onze internationale groepsreizen. Mocht je het erg vervelend vinden om met zoveel contant geld te reizen, neem dan contact met ons op en wij zoeken naar de beste oplossing. Geen gedoe, geen Lokale Kosten? We bieden ook een aantal groepsreizen aan waarbij alles inclusief is. Je betaalt gewoon één vaste tourprijs waarbij alle excursies en drie maaltijden per dag inbegrepen zijn. Vraag ons welke reizen dat zijn!
 • optionele excursies/activiteiten (zie optionele lokale kosten)
 • visas
 • reisverzekering
 • vluchten (optioneel bij te boeken)
 • departure taxes
 • shuttle van/naar het vliegveld
 • slaapzak
 • fooien, alcoholische drankjes en persoonlijke items

Please Note

Tenten en matrassen zijn inbegrepen en beschikken over muggengaas. Je dient zelf voor een slaapzak of beddengoed te zorgen. Neem een goedkoop muggennet mee als je buiten wilt slapen. Alle campings beschikken over goed sanitair en een bar. Soms is er ook een restaurant aanwezig, een winkeltje en internet. Bij ongeveer de helft van de campings heb je de mogelijkheid op te waarderen naar een chalet of hotelkamer tegen bijbetaling.

Restrictions

Minimum leeftijd is 18 jaar. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 18 – 39 jaar maar als je een open minded persoon bent tussen de 40 – 65 jaar en je vindt het niet erg om dagelijks in en uit de expeditie truck te klimmen, dan ben je meer dan welkom!

Extras/Upgrades

 • De Serengeti en Zanzibar zijn optionele extra's. Download de Tour Informatie voor een complete lijst met Optionele Extra's.

Hotel Pickup

Vertrektijd 8:00 a.m. vanaf het Heron Hotel te Nairobi

Itinerary

52 dagen Zuidelijke Safari | Kenia, Tanzania, Malawi, Zambia, Zimbabwe, Botswana, Namibië, Zuid-Afrika
Nairobi tot Kaapstad

Dag 1 - 5 : Tanzania
Vertrek vanuit Nairobi, via het Athi gebergte tot aan het kamp in Arusha. Groepsontmoeting eraan voorafgaand in Nairobi.
Feestelijke avond BBQ bij aankomst in Arusha na afloop van de game drives in de Serengeti en Ngorongoro krater.
Optionele extra's: Driedaagse safari in de Serengeti en Ngorongoro krater, wandelsafari's en nachtsafari's in The Grumeti, Olduvai Gorge Museum, bezoek aan Masai dorp, kamelen safari.

Dag 5 - 11 : Tanzania incl 4 nachten op Zanzibar Island (optioneel)
Tweedaagse rit naar Dar es Salaam langs de Indische Oceaan, kans om de Kilimanjaro te zien, zeevruchten bbq en voorbereidingen voor bezoek aan Zanzibar.
Optionele vrije tijd: mogelijkheid om 4 nachten op Zanzibar te verblijven vertrek op dag 20 tot dag 24. Overleg met ons over de speciale arrangementen die de reisorganisatie kan maken voor een verblijf in een populaire strand lodge of een lodge in Stone Town, de reserveringen voor de overtocht, shuttles en specerijentour. Aanvullende mogelijkheden zijn snorkelexcursies naar Prison Island, beroemd voor de enorme zeeschildpaddenbevolking; snorkelen bij Mnemba Atoll, dolfijnen boottochten, mangrove wandelingen in Jozani Forest om de red colobus aapjes te zien; duiken. Alle accommodatie en shuttles kunnen ruim van te voren gereserveerd worden.

Dag 12 - 13: Tanzania, Malawi
Rit door Mikumi National Park, Lake Malawi beach camps, vissersdorpjes incl een traditionele maaltijd, dansvoorstellingen, souvenirsmarkten.
Optionele extra's: watersporten, paardrijden bij het meer, Livingstonia hike, schoolbezoek

Dag 14 - 16: Malawi, Zambia, Zimbabwe
Drie nachten aan het meer van Malawi waar je kunt relaxen, zwemmen en zonnen.
Optionele extra's: watersporten, paardrijden, Lilongwe Wildlife Centre

Dag 17 - 18: Zambia
De Luangwa River wordt overgestoken op weg naar Lusaka.

Dag 19 - 21: Zimbabwe
Bezoek aan de Zambezi vallei en een paar relax dagen bij Lake Kariba.
Optionele extra's: meerdaagse boottocht met game drives olv lokale gidsen.

Dag 22 - 24
Antilope Park, een privé wild reservaat en wildlife opvang.
Optionele extra's: wandelen met leeuwen, paardrijden, olifantentochten

Dag 25 - 26
Bezoek aan Bulawayo, de hoofdstad van de Mashonaland Provincie, en Matopos National Park voor de neushoorns.
Optionele extra's: extra game drives

Dag 27 - 30: Victoria Watervallen (Victoria Falls)
Actievolle dagen in de adrenaline hoofdstad van Zimbabwe, Victoria Falls.
Optionele extra's: bungee jump, gorge swing, flying fox, wild water raften, kanotochten, zonsondergang boottochten, 'Flight of Angles' rondvlucht, olifantentochten, paardrijden en interactief trommelen.

Dag 31 - 35: Botswana
Chobe National Park, Makgadikgadi Pans, Maun
Optionele extra's: Chobe National Park, game drives en game boottochten, Okavango Delta olv gids in een mokoro safari, vlucht over de Delta, Moremi Game Reserve

Dag 36 - 40: Namibië
Ochtend en namiddag game drives incl entree en twee nachten kamperen in Etosha National Park, bezoek aan het Cheetah Park en de Cape Cross Zeehonden kolonie, overnachting in een lodge in Swakopmund.
Optionele activiteiten: Hoba meteorite, nacht game drives, Bushman bezoek, wandelen met bezoek aan oude grottekeningen, quad biking, sandboarding, go-karts, skydives, woestijnvluchten, wandeling door sloppenwijk, dolfijnentocht, vissen op open zee.

Dag 41 - 46: Namibië en Zuid-Afrika
Sossusvlei, Namib naukluft National Park
Optionele extra's: begeleidde tocht op de zandduinen,

Dag 47 - 48: Namibië en Zuid-Afrika
Fish River canyon, Ai Ais, kamperen bij de Orange River

Dag 49 - 52: Zuid-Afrika
Stellenbosch, Kaapstad
Optionele extra's: wijntour

NB: bovenstaand reisschema is slechts een indicatie waar lichtelijk vanaf geweken kan worden. Een safari is een reis en echte reizen in Afrika ontwikkelen zich gaandeweg en hebben een avontuurlijk karakter. Sta open voor het onvoorspelbare.

Wij zijn de enige Nederlandse partner van deze lokale groepsreisorganisatie. We werken met ze samen omdat ze al meer dan 30 jaar ervaring hebben met overland reizen door Afrika, allemaal gepassioneerde reisleiders in dienst hebben met liefde voor het continent en het vak, goede en degelijke spullen gebruiken (zowel het vervoersmiddel als tenten en keukenspullen) ze geen grote corporatie zijn waar jij als reiziger slechts een nummertje bent. De focus ligt op een zo duurzaam mogelijke manier van reizen waarvoor je tijdens je reis uitgebreide instructies krijgt.

African Travels is specialist in groepsreizen
De oprichters (geboren en getogen in Afrika) van African Travels hebben een achtergrond als reisleider in Afrika. Wij bieden onafhankelijk advies en willen dat jij als reiziger goed aansluit bij de groep. Een kleine groepsreis is meer geschikt voor 40 reizigers terwijl een andere kampeerreis geliefd is bij 20-30 jarigen. We werken enkel samen met partners uit ons persoonlijke netwerk dat we in de afgelopen 30 jaar hebben opgebouwd.
Heb je dezelfde reis ergens anders goedkoper gezien? Laat het ons weten, dan ontvang je bij ons dezelfde prijs op het moment van bevestigen. Door koersschommelingen zijn we niet dagelijks in staat al onze prijzen bij te stellen. Niet van toepassing op reeds geboekte en bevestigde reizen.

Reviews

Leave a Review
(3) Average Rating:
Reviewed by Philip op
This was the first African trip my wife and I have done, and what an incredible trip it was! The organisation of absolute africa was fantastic and we enjoyed every single day with no booking issues at all. An extremely exciting tour my favorite one of all so far, we got to see new and exciting things EVERY DAY. The tour guide and driver were first class, very helpful and supportive throughout the whole trip, and the whole group became like family by the end of the tour. I urge everyone to try it, is a life changing experience. And compared to the other companies out there that we crossed paths with, I was glad we choose absolute africa. 5 stars. Philip
Reviewed by Neil op
What an incredible trip! Highly recommend the Southern Safari to everyone! Extremely good value for money, and also had amazing drivers and tour leader! Especially JB and Philippa! Both of them were always helpful and positive despite the stress that comes with organising a large group! I can recommed this trip to people of all ages being 17 myself and the oldest on our tour was in their 40's. Everyone got along well and enjoyed themselves!
Reviewed by Esther op
Our guide was our mentor and friend and always put us first. She was very approachable and knowledgeable of all the places we stopped at. She made sure we were having the best time possible and helped us whenever we had issues. I value the effort put it by our leader and would highly recommend her.