One moment

Book your tour today: 085-4018272

12 dagen - Oost Afrika Safari | Kenia en Tanzania

Tour Description
Itinerary
Map
Video
Reviews

Deze groepsreis start in Nairobi en eindigt in Nairobi. Deze uitdagende safari combineert de hoogtepunten van Kenia en Tanzania. We concentreren ons op de internationaal vermaarde wildreservaten die erom bekend staan de thuisbasis te vormen van de Discovery Channel. We zullen ook minder bekende gebieden bezoeken en zullen er rechtstreeks contact hebben met lokale stammen, waaronder de vermaarde Masai. De staat van de weg en het weer zullen de route die voor elke safari gekozen wordt, beïnvloeden!

Download Tour Information

Highlights

Nairobi; Masai Mara National Park; Mount Longonot; Hells Gate, Lake Naivasha; Lake Victoria; Serengeti National Park; Ngorongoro Crater; Masai Village; Arusha; OPTIONEEL: Hot Air Ballooning

Included

 • Alle hightlights
 • Transport op safari truck
 • Tent en slaapmatje
 • Maaltijden zoals aangegeven
 • dienstverlening Engelstalige reisleider(s) en chauffeur

Excluded

 • visa
 • reisverzekering
 • vluchten (optioneel bij te boeken)
 • optionele excursies/activiteiten
 • shuttles van- en naar het vliegveld
 • slaapzak
 • fooien, alcoholische drankjes, persoonlijke items

Please Note

ACCOMMODATIE 1 nacht in hotel, 2 nachten lodge, 8 nachten kamperen. De prijzen zijn per persoon. Bij Drifters reizen wordt er verwacht dat je de kamer of tent deelt met een deelnemer van het zelfde geslacht. Indien er geen andere deelnemer is om de kamer of tent mee te delen, zal je een kamer of tent voor alleen gebruik krijgen, zonder dat je hiervoor een toeslag betaald. Bij de pre- en postnights kun je wel een éénpersoonskamer aanvragen (deze zijn slechts beperkt beschikbaar). Je betaalt dan €60,- per nacht in plaats van €49,- per nacht. MAALTIJDEN Volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner).

Restrictions

Minimum leeftijd is 12 jaar, maximum 65 jaar. Oudere reizigers zijn meer dan welkom zolang ze een doktersverklaring opsturen waarin staat dat men zonder moeite iedere dag in en uit de overland truck kan klimmen en in goede conditie zijn.

Extras/Upgrades

 • Luchtballon Serengeti v.a. €500 p.p.
 • Pre tour accommodatie bij La Made is €75 p.p. voor een twin/tweepersoonskamer en €115 p.p. voor een eenpersoonskamer. Ontbijt inbegrepen.
 • Haak in Arusha op de laatste dag af en vlieg naar Zanzibar voor een heerlijke strandverlenging!

Hotel Pickup

Om 18:00 uur is er een pre-expeditie briefing alvorens van een zelf te bekostigen maal te genieten in een plaatselijk restaurant. Mensen die al eerder aanwezig zijn kunnen deze dag excursies bij het hotel boeken

Itinerary

Deze uitdagende safari combineert de hoogtepunten van Kenia en Tanzania. We concentreren ons op de internationaal vermaarde wildreservaten die erom bekend staan de thuisbasis te vormen van de Discovery Channel. We zullen ook minder bekende gebieden bezoeken en zullen er rechtstreeks contact hebben met lokale stammen, waaronder de vermaarde Masai. De staat van de weg en het weer zullen de route die voor elke safari gekozen wordt, beïnvloeden. Deelnemers zullen op dit vlak dan ook flexibel moeten zijn en met een open geest en de nodige spontaniteit op pad gaan om maximaal te kunnen genieten van de uitzonderlijke verrassingen die deze regio te bieden heeft.

DAG 1: NAIROBI
Na aankomst in Nairobi ontmoet je de groep in ons Hotel in het hart van deze bruisende stad. Voor deelnemers die vroeg aankomen bestaan er verschillende optionele rondritten en excursies. Deze uitstapjes kunnen in het hotel geregeld worden of vraag ons naar de mogelijkheden. Om 18.00h is er een pre-expeditie briefing alvorens van een zelf te bekostigen maal te genieten in een plaatselijk restaurant.

DAG 2: MOUNT LONGONOT
De stad laten we achter ons en we reizen nu noordwaarts waarbij we steeds hoger rijden tot aan de rand van het gebergte van waaruit we van een fantastisch uitzicht hebben over de Great Rift Vallei. We stoppen kort om te genieten van het uitzicht, waarna we afdalen naar de Rift Vallei om een vulkaan te bezoeken. Vervolgens wandelen we Mount Longonot Nationaal Park binnen, waar we de kans hebben om wildlife tegen te komen. Hierna rijden we naar onze kampeerlocatie bij het Naivashameer, waar we dineren rond het kampvuur.
Inbegrepen: O, L, D

DAG 3: HELLS GATE NATIONAL PARK
We ontbijten in het kamp voordat we een dag vol met activiteiten beginnen. We beginnen de dag met een korte rit naar het befaamde Hells Gate National Park, waar we de basalten kliffen gaan ontdekken en we de kans hebben om zebra’s, giraffen, buffalo’s en vele andere wilde dieren te zien. Hierna keren we terug naar het kamp voor de lunch waarna we een boottocht op het Naivashameer doen om nijlpaarden en de vele vogelsoorten te vinden. Deze namiddag bezoeken we Elsamere, het voormalige thuis van Joy en George Adamson, voor een kopje thee en om wat inzicht te verkrijgen in hun fascinerende levensloop. Terugkeer naar het kamp.
Inbegrepen: O, L, D

DAG 4: MASAI MARA
Vandaag reizen we door enkele van Kenia’s best bewaarde wildernissen. Gebruikmakend van minder bekende wegen, komen we onderweg langs talloze Masai dorpen. Ons kamp voor de komende twee nachten ligt aan de grens van het vermaarde Masai Mara Nationaal Park.
Inbegrepen: O, L, D

DAG 5: MASAI MARA
Vroeg in de ochtend trekken we het park binnen om er te genieten van een volledige dag van uitgebreide game drives. De Masai Mara is algemeen bekend voor zijn grote kuddes en altijd aanwezige roofdieren. Wij volgen hier de seizoensgebonden migratiebewegingen. De lunch vandaag zal bestaan uit een picknick aan de oevers van de Mararivier, bekend om zijn grote krokodillen- en nijlpaardenpopulaties. We keren terug naar het kamp voor de nacht.
Inbegrepen: O, L, D

DAG 6: VICTORIAMEER
Vandaag laten we de Masai Mara achter ons en trekken we Tanzania binnen waarna we afdalen in de richting van het grootste meer van Afrika: het Victoriameer. Dit meer maakt deel uit van de Great Rift Vallei en voorziet door de visvangst in het levensonderhoud van een groot deel van de lokale bevolking. Hier brengen we wat tijd door met ontspannen, het verkennen van de marktjes en lokale vissers. Het avondeten is op eigen kosten in een plaatselijk restaurant. Het kamp wordt opgeslagen aan de rand van het water.
Inbegrepen: O, L.

DAG 7: SERENGETI
Vandaag komen we aan in wat waarschijnlijk het best bekende natuurreservaat ter wereld is, het Serengeti Nationaal Park. Dit reservaat met zijn gigantische concentraties kuddedieren, talrijke roofdieren en rijk vogelbestand die schijnbaar overal aanwezig zijn op de door gras en acacia’s bedekte vlaktes, is de vereenzelviging van het Afrikaanse Wildreservaat. We zullen het park van west naar oost doorkruisen aan de hand van uitgebreide game drives, en zullen een nacht doorbrengen in de levendige Seronera campsite.
Inbegrepen: O, L, D

DAG 8: SERENGETI
Met zonsopgang maken we ons klaar voor een volle dag game drives door de Serengeti. De gids neemt de tijd alles uit te leggen over de flora en fauna die je onderweg tegenkomt. Aan het einde van de dag verzorgt de gids een heerlijke maaltijd en kun je nagenieten van de safari!
Inbegrepen: O, L, D

DAG 9: SERENGETI - NGORONGORO
Na een uitgebreide ochtend game drive verlaten we de Serengeti en rijden het Ngorongoro Conservatiegebied binnen waar we getuige zijn van de Masai die hun kuddes hoeden te midden van de wilde natuur. Dit stammenvolk leeft immers nog steeds volgens zijn eeuwenoude vertrouwde levensstijl. Vannacht kamperen we in het vermaarde Simbakamp op de rand van de magnifieke Ngorongorokrater. Het uitzicht vanuit het kamp is spectaculair.
Inbegrepen: O, L, D

DAG 10 NGORONGORO - MASAI
Bij het eerste ochtendgloren wagen we ons in onze kleine 4x4s aan de gedurfde afdaling in de krater en verkennen deze wonderbaarlijke parel van de natuur met zijn steile wanden en vruchtbare vlakten. Met de kans om bijna alle Afrikaanse diersoorten, waaronder de zeldzame zwarte neushoorn, van dichtbij te kunnen zien, moet dit de beste game viewing ter wereld zijn. Na teruggekeerd te zijn naar het Simbakamp, zullen we eerst onze lunch nuttigen, alvorens het park te verlaten en de hellingen af te dalen naar ons kamp nabij een dorp. Hier zullen we kamperen tussen de Masaibevolking.
Inbegrepen: O, L, D

DAG 11: ARUSHA
Vandaag wordt je wakker door stadse geluiden. Na het ontbijt vertrek je naar Arusha. We zullen er de unieke cultuur absorberen, en kunnen enkel hopen om het voorrecht te mogen genieten om de dansrituelen van de Masai te ervaren. Verder zullen we een praatje met hen maken op hun markten terwijl we de gehele tijd worden ondergedompeld in hun traditionele manier van leven. Met de groep eten we bij een lokaal restaurant (op eigen kosten).
Inbegrepen: O

DAG 12: TRANSFER NAAR NAIROBI
Na het ontbijt worden de deelnemers naar de shuttle-terminal gebracht, waar zij op hun transport naar Nairobi zullen stappen. Deze weg loopt door enkele prachtige landschappen en op een heldere dag heb je een verbluffend zicht op de machtige Kilimanjaro, Afrika’s hoogste berg. Op weg naar Nairobi City passeer je de luchthaven om deelnemers af te zetten die nog diezelfde dag terugvliegen. Deelnemers die nog langer in Nairobi blijven of hun reis vandaar verder vervolgen , worden naar het stadscentrum gebracht.
Inbegrepen: O

Deze reis wordt uitgevoerd door een zeer gewaard lokale partner die al sinds 1983 deze groepsreis uitvoert. Hun filosofie is gebaseerd op duurzaam toerisme - de lange termijn zekerheid dat elke activiteit ze wordt uitgevoerd in een specifiek natuurgebied moet bijdragen aan het behoud en het welzijn van de lokale inwoners van dat gebied. Op deze manier kan worden gegarandeerd dat de toekomstige generaties in staat zijn diezelfde gebieden te bezoeken en ervan te genieten op dezelfde ervaring als hun voorouders. Tijdens deze reis kun je genieten van het prachtige Afrika zonder extra kosten en geen lokale kosten (met uitzondering van visa).

IMPORTANT INFORMATION
To best enjoy this tour it should be approached with an open and flexible mentality. Road, weather, or other unforeseen conditions may necessitate changes to the itinerary and clients should be prepared for this. A pillow, towel and pillow are required for this tour. Visas for both Kenya and Tanzania are required by most nationalities, these are the client's own responsibility and you are advised to pre-arrange these with the respective authorities. Seasonal precautions against Malaria are advisable.

The recommended currency for this tour is the US Dollar and notes in small denominations should be brought along for expenses not included. A small day pack is advisable. Our price includes transport-Nairobi to Nairobi, accommodation, entry fees, Park fees, permits, group equipment, professional guides, and most meals. Drinks, curios, tips, taxes, visas and optional excursions are for the client's own expense. Before departure clients will be required to enter into an agreement agreeing to our booking conditions and general information. Clients are required to have their own comprehensive personal travel insurance.

Reviews

Leave a Review
(5) Average Rating:
Reviewed by Maaike op
“Great Tour! Great Crowd! I will come back to Africa as soon as possible!”
Reviewed by Anoniem, Nederland op
De highlights waren zonder meer de Masai Mara, Serengeti en Ngorongoro en vanuit daar vliegen naar Zanzibar.
De stretchers tijdens de kampeerreis waren niet heel prettig. Een goede matras zou zeker helpen om beter te slapen. Toen wij niet tevreden waren over ons hotel in Zanzibar en we naar een ander hotel wilden, heeft onze reisagent dit allemaal perfect geregeld. Het is erg fijn om in zo'n situatie volledig op je reisagente te kunnen vertrouwen.
Reviewed by Anoniem, Nederland op
We hebben 't geweldig gehad.
Verblijf in de Eco-lodge vooraf te Nairobi was geweldig, is zeker 'n aanrader. Indien men extra excursie wil maken in de omgeving(olifanten-opvang is aanrader) is 't verstandig om vooraf prijs af te spreken met de chauffeur.

Bezoek aan Nairobi zelf is overigens niet direct 'n aanrader, maar dat is persoonlijk.

De bezochte parken waren absoluut de moeite waard, Mount Longonot was pittige klim, maar voor ons goed te doen!

Bedankt voor alle goede begeleiding tijdens 't hele voortraject, zal African Travels zeker aanraden.
Reviewed by anoniem op
We hebben een geweldige reis gehad. Ontzettend veel gezien en gedaan, super!!
Alles was goed geregeld. Ook waren we erg tevreden over drifters en de reisbegeleiding.
Accommodaties en transfers ook goed geregeld.
Bij drifters hebben we aangegeven dat de camping aan het Victotriameer was mooi, alleen de voorzieningen daar zoals douche en toilet erg smerig.
Verder alles dik in orde!!
Hartelijk dank voor alles!
Reviewed by Salvardor - Italië op
First experience for me in Africa and it was wonderful. The guide used a lot of patience with me as I do not speak English very well.