One moment

Book your tour today: 085-4018272

12 dagen - Samburu, Nakuru, Maasai Mara, Amboseli

Tour Description
Itinerary
Map
Reviews

Deze privé safari start en eindigt in Nairobi. Geniet van eindeloze game drives (safari's) met eigen privé chauffeur/gids in de mooiste parken van Kenia en bepaal zelf je dagritme! Spot de Big 5 in Samburu, Lake Nakuru, Masai Mara, Amboseli en Tsavo West

Highlights

Eindeloze safari's in Samburu, Lake Nakuru, Masai Mara, Amboseli en Tsavo West!

Included

 • Masai Mara
 • Samburu
 • Aberdare
 • Nakuru National Park
 • Amboseli
 • Tsavo East
 • Nairobi
 • Alle beschreven accommodaties met alle genoemde maaltijden
 • Alle beschreven transfers en game drives in een privé 4WD safari auto;
 • De toegangsprijzen voor de beschreven national park en conservation area's*;
 • Een Engels sprekende gids tijdens de safari dagen;
 • Drinkwater tijdens de safari dagen;
 • Lidmaatschap bij Flying Doctors;
 • Bijdrage aan Seedball trust. Tijdens je safari strooi je zaden uit vol met inheemse bomen: http://www.seedballskenya.com/
 • Dekking Calamiteitenfonds (NL) en Garantiefonds;
 • 24/7 support;

Excluded

 • Lokale Kosten: n.v.t.
 • optionele excursies/activiteiten
 • visa
 • reisverzekering (via African Travels af te sluiten)
 • vluchten (optioneel bij te boeken)
 • departure taxes
 • shuttle van/naar het vliegveld
 • slaapzak
 • lunch
 • fooien, alcoholische drankjes en persoonlijke items

Please Note

Comfortabele lodges op de mooiste locaties.

Restrictions

Er is geen minimum leeftijd

Extras/Upgrades

Upgrade naar een Land Cruiser Aanvullende stranddagen bij Diani Beach Aanvullende safaridagen Upgrade naar luxere accommodaties

Hotel Pickup

Bij aankomst op de luchthaven van Nairobi word je opgewacht en naar het hotel gebracht. Indien de vlucht heel vroeg in de ochtend landt is het mogelijk op dag 1 direct met een safari te starten

Itinerary

12 dagen - Privé safari Kenia
Start en eindpunt in Nairobi
Optionele strandverlenging Diani beach of extra safaridagen op aanvraag mogelijk

Dag 1 Samburu
Bij aankomst in Nairobi in de vroege ochtend, word je door ons ontvangen en op weg gestuurd naar het Samburu Game Reserve, het land van de kleurrijke Samburu, de naaste familieleden van de Maasai. Het biedt een uniek uitzicht op ruige bergketens en glooiende heuvels en eindeloze vlaktes. De mix van bos en grasland met het alluviale bos en wetlands herbergt een verscheidenheid aan dieren en vogels. De lunch wordt geserveerd in de lodge waarna je aansluitend in de namiddag een eerste safari maakt tot zonsondergang.
Overnachting en ontbijt bij Samburu Sopa lodge of Ashnil Samburu Camp of vergelijkbaar

Dag 2: Samburu
Breng de dag door in het Nationale Reservaat met onvergetelijke indrukken van het bekijken van wild. Het reliëf Samburu komt van de Ewaso Ng'iro-rivier, die een paar honderd kilometer naar het westen aan de voet van de Aberdares start en uitstroomt in het Lorian-moeras. Het vogelleven is zeer divers met meer dan 380 geregistreerde soorten, maar je kunt ook giraffen, Grevy's zebra's, olifanten, oryx, nijlpaarden, krokodillen, giraffen, buffels, leeuwen, luipaarden, cheeta's en hyena's zien. De giraffe gazelle met lange nek is een sierlijke antilope die zich heeft aangepast aan de savanne.
Overnachting en ontbijt bij Samburu Sopa lodge of Ashnil Samburu Camp of vergelijkbaar

Dag 3: Aberdare
Na het ontbijt rijdt je naar Ol Pejeta Conservancy, een prachtig privé-wildreservaat en de thuisbasis van zeldzame soorten zoals Beisa oryx, Rothschild's giraffe en zwarte neushoorn. Tijdens de gamedrive heb je kans het hele scala aan Afrikaanse dieren in het wild zien, zoals leeuwen, luipaarden, cheeta's, olifanten en nijlpaarden. Bezoek de chimpansees van het Jane Goodall Institute in Sweetwaters Chimpanzee Sanctuary. Andere optionele activiteiten zijn wandelingen waar het spotten van vogels centraal staat. Paardrijden behoort ook tot de mogelijkheid.
Overnachting bij Sandai Home stay of vergelijkbaar

Dag 4: Lake Nakuru
Na het ontbijt steek je de Equator over naar het zuiden en bezoek je de Thomsen Falls voor de lunch voordat je door de Rift Valley naar Lake Nakuru rijdt. Lake Nakuru National Park is ontstaan om de gigantische flamingo zwermen te beschermen. Met meer dan 1 miljoen flamingo's kleurt de oever van het meer roze. Spot de nijlpaarden en klauwloze otters in het meer. Waterbokken, bohor reedbucks en zebra's grazen aan de oevers. Dit gebied is de thuisbasis van zwarte en witte neushoorn. In 1987 bleven er slechts twee zwarte neushoorns over vanwege de verwoestende gevolgen van stroperij. Door het instellen van een neushoornreservaat in het park en het oversteken van een aantal uit Laikipia, is de Kenya Wildlife Service (K.W.S.) erin geslaagd om neushoorns met succes in het park te vermenigvuldigen. Het spotten van wilde dieren is relatief eenvoudig en zal mogelijk zijn tot zonsondergang. Buffels, luipaarden, leeuwen, rood-afgeschermde giraffen, colobus-apen zijn er in overvloed. In het kreupelhout vind je Eland-antilopen, steenbokken, impala's, Chandler-reedbokken en dikdiks, terwijl rotshyrax en klifduiker te vinden zijn op de kliffen en dijken. Een ander hoogtepunt van het park is het Euphorbia-bos - het grootste van Afrika.
Overnachting bij The Pelican Lodge of vergelijkbaar

Dag 5: Masai Mara
Dit is het thuisfront van de grootste concentratie grote zoogdieren en staat veelal bekend als de ultieme safari bestemming van Afrika. Het park is het noordelijke verlengstuk van het Serengeti-Mara eco systeem, bekend vanwege de jaarlijkse migratie van wildebeest. Met onderweg een game drive word je naar de lodge gebracht. Nadat je bent in-gecheckt, staat er een warme lunch op het programma. Later op de avond vindt er nog een game drive plaats op deze spectaculaire plek. Geniet van eindeloze vlaktes, en natuurlijk veel wildlife.
Overnachting bij Mara Concord Game Lodge of vergelijkbaar

Op weg naar de Masai Mara kan er gestopt worden bij een Masai nederzetting. Onze gids kent de minder toeristische plekken.

Dag 6: Masai Mara
Vandaag heb je de mogelijkheid om dit grote reservaat uitgebreid te verkennen. Je ziet olifanten, giraffen, leeuwen en duizenden impalas, topi en thomson gazellen. Vogels zijn ook goed vertegenwoordigd, waaronder trekvogels waarvan er meer dan 450 soorten zijn gespot, waaronder 57 roofvogels. De Mara is het toneel van de jaarlijkse migratie van miljoenen wildebeesten uit de Serengeti-vlaktes op zoek naar water en grassen.
Boek een optionele safari in een heteluchtballon, gevolgd door een gastronomisch champagneontbijt. Je kunt ook een Maasai-dorp bezoeken en genieten van entertainment met Maasei-dansen.
Overnachting bij Mara Concord Game Lodge of vergelijkbaar

Dag 7: Nairobi
Vandaag reis je terug naar Nairobi en is er waarschijnlijk tijd om een bezoek te brengen aan het Giraffe Center en het voeren van de giraffes.
Overnachting bij Southern Sun Nairobi of vergelijkbaar

Dag 8: Amboseli
Na het ontbijt en de check-out, rijdt je naar Amboseli National Park.
Amboseli NP staat bekend vanwege de vele dieren en het prachtige landschap, gedomineerd door de machtige Kilimanjaro. Het levert een mooi contrast op met het stoffige en droge beeld, dat mede wordt veroorzaakt door het vulkanische as dat uit de Kilimanjaro komt. Ondanks de uitstraling, er is een blijvend aanbod in water, dat gefilterd wordt tussen de vulkanische rotsen van de Kilimanjaro vanwege smeltend sneeuw. Deze stromen vloeien ondergronds, die zorgen voor verse groene gebieden en gezorgd hebben voor twee heldere waterbronnen in het park.
Overnachting bij Kilima camp of vergelijkbaar

Dag 9: Amboseli
Spendeer nog een volle dag in Amboseli, genietend van het rijke wildleven en prachtige uitzicht op de Kilimanjaro.
Overnachting bij Kilima camp of vergelijkbaar

Dag 10: Tsavo West
Via Chyulu Hills rijden we naar het op één na grootste park; Tsavo West. Na de check-in gaan we lunchen. In de avond staat er game drive op het programma, die een variatie aan schitterende uitzichten oplevert; van bergen tot rivieren, en van bossen en meren tot bebost grasland. Het park leent zich ook uitstekend voor mensen die graag wandelen, aangezien er verschillende routes door het park lopen. Dit levert overigens ook de mogelijkheid op om the Chaimu Volcanic Lave te ontdekken!
Overnachting bij Lions Buff of vergelijkbaar

Dag 11: Tsavo West
Na Tsavo West staat vandaag Tsavo East op het programma. Het wildlife is er fantastisch. Zo zul je bijvoorbeeld olifanten zien rollen en spelen ter hoogte van de Galana rivier. Dit, langs het 300 kilometer lange Yatta Plateau, de langste lava stroming ter wereld. Het park vormt het grootste beschermde gebied in Kenia en is het thuis van grote zoogdieren, olifanten, neushoorns, buffels, leeuwen, luipaarden, nijlpaarden, krokodillen en zo'n 500 geregistreerde vogelsoorten.
Overnachting bij Lions Buff of vergelijkbaar

Dag 12: Nairobi
Na het ontbijt vertrek je terug naar Nairobi en wordt je afgezet op de luchthaven.

Optioneel: verleng deze safari met een paar stranddagen op Diani Beach! Vraag ons naar de mogelijkheden.

Heb je specifieke wensen? Laat het ons weten. We zijn erg flexibel en we proberen je zo goed mogelijk een passende reis te geven die voldoet aan jouw wensen.

Reviews

Leave a Review
(0) Average Rating: