One moment

Book your tour today: 085-4018272

14 dagen - Gorilla Encounter ACCOMMODATIE

Tour Description
Itinerary
Map
Video
Reviews

Tijdens deze geaccommodeerde overland tour maak je game drives in Lake Nakuru in Kenia, waarna je Oeganda binnen reist en waar we de equator meerdere malen zullen passeren voordat je nog meer game zult zien in het Queen Elizabeth National Park. Vervolgens maak je een trekking om de chimpansees te zien en daarna reizen we naar het Bwindi Impenetrable National Park waar je een tocht zult maken om de berggorilla te bezoeken. Dit is een geweldige tweeweekse reis, waarin je een paar buitengewoon bijzondere dieren in hun natuurlijke habitat zult zien

Download Tour Information

Highlights

Nairobi, The Great Rift Valley, Lake Nakuru NP, Open Vehicle Game Drive met Lokale Gids, Lake Bunyoni, Evenaar

Included

 • volledig uitgeruste overland truck
 • kampeer- en kookbenodigdheden
 • alle wegenbelastingen en tolwegen
 • alle vervoer via de weg
 • dienstverlening van Engelstalige chauffeur en reisleider
 • slaapmatje
 • The Great Rift Valley
 • Lake Nakuru NP, Open Vehicle Game Drive met Lokale Gids (onderdeel van Adventure Pass)
 • maaltijden: 13 x ontbijt, 13 x lunch, 12 x diner
 • 13 nachten in twin accommodatie
 • dekking Calamiteitenfonds (NL)

Excluded

 • Adventure Pass
 • visa
 • reisverzekering (Optioneel bij te boeken)
 • vluchten (Optioneel bij te boeken)
 • departure taxes
 • shuttles van- en naar het vliegveld
 • slaapzak
 • optionele activiteiten
 • alcoholische drankjes
 • items van persoonlijke aard

Please Note

 • TRANSPORT: 24-persoons, op zichzelf staande, op maat gemaakte safaritruck met tafels, stopcontacten, vriezer, watertank, bibliotheek, i-pod jack, veiligheidsvoorzieningen en individuele kluisjes van 70 liter
 • NATIONALE PARKEN: Om de kwaliteit van de safari’s te maximaliseren en om te voldoen aan de lokale veiligheidsvoorschriften, worden sommige bezoeken aan Nationale Parken uitgevoerd met behulp van de diensten van lokale gidsen en chauffeurs. Dit komt zowel de safari ervaring ten goede evenals de lokale economieën
 • TOUR STIJL: Dit is een participatiereis waarbij je bijdrage is gewenst aan de verschillende dagelijkse taken, zoals boodschappen doen op de lokale markt, koken en de overland truck opgeruimd houden (meestal op basis van een rooster). Maar maak je geen zorgen, het is niet allemaal hard werken en het is een geweldige manier om de lokale bevolking te ontmoeten en je medereizigers te leren kennen. Je bijdrage komt de reiservaring ten goede - de meeste mensen merken dat hoe groter hun betrokkenheid is, hoe groter hun plezier van de hele reis.

Restrictions

Geschikt voor 18 tot 39 jaar. Groep: Gemiddeld 16 Maximum 24

Extras/Upgrades

 • Zie tour informatie
 • Deze reis is ook beschikbaar als kampeerreis. Neem contact op voor meer info!

Hotel Pickup

Deze tour begint in Nairobi. De voorbereidingsmeeting is de avond voorafgaand om 18:00. The tour vertrekt om 08:00 oo dag 1 eindigt in Nairobi op dag 14. Begin- en eindpunt in Nairobi: Boulevard Hotel, Harry Thuku Rd, PO Box 42831, Nairobi

Itinerary

14 dagen - Gorilla Encounter - Accommodatiereis
Nairobi - Nairobi

Geniet van de vele hoogtepunten van Oeganda tijdens deze overland safari

Tijdens deze geaccommodeerde overland tour maak je game drives in Lake Nakuru in Kenia, waarna je Oeganda binnen reist en waar we de equator meerdere malen zullen passeren voordat je nog meer game zult zien in het Queen Elizabeth National Park. Vervolgens maak je een trekking om de chimpansees te zien en daarna reizen we naar het Bwindi Impenetrable National Park waar je een tocht zult maken om de berggorilla te bezoeken. Dit is een geweldige tweeweekse reis, waarin je een paar buitengewoon bijzondere dieren in hun natuurlijke habitat zult zien.

Deze tour is inclusief trekking met gorilla’s en chimpansees. Dit wordt betaald bij de boeking van de reis – kijk verderop op de pagina voor de specifieke prijzen.

Dag 1: Nairobi tot Nakuru
Highlights: Lake Nakuru, Kenia
Accommodatie: Punda Millias

We laten de bruisende stad Nairobi achter ons en reizen dwars door Great Rift Valley op weg naar één van de meest bekende meren van Kenia: Lake Nakuru.
Als we aankomen, maken we gelijk een game drive in het park en verkennen we het gebied rondom het meer en in de heuvels, hopend op alvast een eerste glimp van de wilde dieren die hier wonen.

Dag 2: Lake Nakura tot Eldoret
Highlights: Equator
Accommodatie: Naiberi Camp

Vanaf Lake Nakuru reizen we verder in noordwestelijke richting, op weg naar de plaats Eldoret, gelegen in de hooglanden en dicht bij de grens met Oeganda. Onderweg passeren we voor het eerst tijdens deze safari de equator.
Onze comfortabele accommodatie ligt net iets buiten Eldoret, in de heuvels waar ook de inheemse stammen leven.

Dag 3: Eldoret tot Kampala
Highlights: Kampala, Oeganda
Accommodatie: Red Chilli Hideway, Kampala

Op deze derde dag reizen we vanuit Kenia naar Oeganda, waarbij we voor het eerst deze safari de grens oversteken. Nadat we alle formaliteiten afgehandeld hebben en daadwerkelijk verder ‘de parel van Afrika’ (aldus Winston Churchill) in kunnen reizen, voert onze tocht ons naar de stad Kampala. We slapen die nacht in een comfortabele accommodatie in de heuvels.

Dag 4: Kampala tot Queen Elizabeth National Park
Highlights: Queen Elizabeth National Park, Oeganda
Accommodatie: Simba Camp, Oeganda

Weer passeren we de equator als we in zuidwestelijke richting verder reizen naar de oevers van Lake Victoria. We reizen door het weelderige groene landschap met bananenplantages en grote kuddes vee, voordat we aankomen in ons kamp, net buiten het Queen Elizabeth National Park.

Dag 5: Queen Elizabeth National Park, Chimpansee Trekking
Highlights: Chimpansee Trekking, Kyambura Gorge, Oeganda

Met een beetje geluk komen we deze ochtend al wilde dieren tegen, wanneer we vanuit onze accommodatie naar Kyambura Gorge rijden. Hier starten we met onze chimpansee trekking.
Normaal gesproken zijn de chimpansees te vinden in de boomtoppen, dus tijdens onze trekking zullen we veel omhoog kijken om ze te spotten. Gelukkig komen ze ook van tijd tot tijd naar beneden geklommen, zodat we ze vanaf de grond kunnen bekijken.

Dag 6: Queen Elizabeth National Park tot Lake Bunyonyi
Highlights: Lake Bunyonyi, Oeganda
Accommodatie: Lake Bunyonyi Camp

Deze ochtend verlaten we het gebied rondom het nationale park en vervolgen we onze reis naar de zuidwestelijke hoek van Oeganda, naar het 27km lange Lake Bunyonyi. Hier zullen we de komende dagen verblijven, als uitvalsbasis voor onze jungle trekkings op zoek naar de berggorilla.

Dag 7-8: Lake Bunyonyi, Gorilla Trekking
Highlights: Bwindi Impenetrable National Park in Oeganda, berggorilla’s

We zullen vroeg opstaan om ons bij de toegangspoort van het park te melden. Daar ontmoeten we onze gidsen en trackers om op zoek te gaan naar de berggorilla. Onze gidsen weten waar de families de nacht ervoor waren, maar toch kan de trekking lang en zwaar zijn doordat we de dichte jungle door moeten. Maar dit is allemaal de moeite waard wanneer je later oog in oog staat met die prachtige dieren! Vergunningen om de berggorilla’s te mogen bezoeken worden zeer gecontroleerd en gelimiteerd uitgegeven. Daarom duurt het vaak een paar dagen, voordat onze hele groep een trekking heeft gemaakt. Wanneer je geen trekking maakt is het toch fijn vertoeven rondom Lake Bunyonyi. Het is een prachtige plek waar je lekker uit kan rusten, of juist deel kan nemen aan alle optionele activiteiten daar.

Dag 9: Lake Bunyonyi tot Kampala
Accommodatie: Red Chilli Hideway, Kampala

Wanneer we allemaal aan de trekking hebben deelgenomen staan we weer vroeg op en rijden we in onze truck terug naar Kampala. Weer komen we over de equator voordat we in de namiddag aankomen in de heuvelige stad Kampala, vlakbij de oevers van Lake Victoria.

Dag 10: Kampala tot Jinja
Accommodatie: Nile River Explorer

Vandaag overbruggen we een kleine afstand van de stad naar de oevers van Lake Victoria, aan de rand van de machtige Nijl, die daar zijn oorsprong heeft en naar het noorden stroomt.
In Jinja kun je aan verschillende optionele activiteiten deelnemen en is het mogelijk om te white water raften of om op een plaatstelijke school te helpen, wat een liefdadigheidsproject is, zodat je echt een verschil te maken.

Dag 11-12: Jinja
Highlights: Jinja, Oeganda
We hebben twee vrije dagen te besteden om te relaxen en om zo veel – of zo weinig – te doen als je zelf wilt. Misschien is het tijd om je voeten wat rust te geven na de trekking? Of misschien heb je juist veel zin om actief te doen? Het is helemaal aan jou.

Dag 13: Jinja tot Eldoret, Kenia
Accommodatie: Naiberi Camp

Vandaag keren we weer terug naar Kenia. We reizen weer naar ons kamp net buiten Eldoret en brengen hier de laatste nacht van de groepssafari door.

Dag 14: Eldoret tot Nairobi
Vanuit Nairobi komen nog één keer de equator over en door de Rift Valley komen we weer aan in de hoofdstad Nairobi, waar ons safari avontuur ten einde komt.

We zijn er trots op dat we een van de weinige Nederlandse partners zijn van deze lokale reisorganisatie Acacia Africa. Hun overland trucks rijden al meer dan 25 jaar kris kras door Afrika. Ze leggen de focus op duurzaam toerisme. Tijdens je reis zal je daarom ook kleine initiatieven bezoeken waar je een dag als vrijwilliger kunt meewerken of lokale producten kopen waarvan de opbrengst gaat naar een lokale stichting voor wildlife, kindertehuizen, vrouwenprojecten etc. De ervaren reisleiders zijn gepassioneerd over hun vak en het continent. De kampeeruitrusting en truck zijn goed onderhouden. Deze reis is vooral populair onder Australiërs en New Zeelanders die bezig zijn met een wereldreis. Hoewel er veel stelletjes meereizen zijn singles ook van harte welkom. Soms is er een toeslag gemoeid bij singles die een eigen tent willen.

Wat is het verschil met andere groepsreizen?
-Iedere reiziger heeft een persoonlijk kluisje in de truck, handig voor je kleinere items of je day pack
-De meeste lunches zijn inbegrepen
-Max groepsgrootte 24
-De meeste reizen hebben een Activity package. Voeg deze toe aan je reis want het betreft de belangrijkste en mooiste highlights!
-Deze reis bestaat uit componenten en tijdens de safari zal je waarschijnlijk vaak reizigers tegenkomen die kortere en langere delen van deze reis maken. Hierdoor is de groep dynamisch en dit wordt als prettig ervaren.

African Travels is specialist in groepsreizen
De oprichters (geboren en getogen in Afrika) van African Travels hebben een achtergrond als reisleider in Afrika. Wij bieden onafhankelijk advies en willen dat jij als reiziger goed aansluit bij de groep. Een kleine groepsreis is meer geschikt voor 40 reizigers terwijl een andere kampeerreis geliefd is bij 20-30 jarigen. We werken enkel samen met partners uit ons persoonlijke netwerk dat we in de afgelopen 30 jaar hebben opgebouwd.
Heb je dezelfde reis ergens anders goedkoper gezien? Laat het ons weten, dan ontvang je bij ons dezelfde prijs op het moment van bevestigen. Door koersschommelingen zijn we niet dagelijks in staat al onze prijzen bij te stellen. Niet van toepassing op reeds geboekte en bevestigde reizen.

Reviews

Leave a Review
(0) Average Rating: