One moment

Book your tour today: 085-4018272

51 dagen - De Big 6 | Nairobi - Victoria Falls

Tour Description
Itinerary
Map
Reviews

Deze avontuurlijke reis start in Nairobi en eindig bij de Victoria watervallen in Zimbabwe. Tijdens deze groepsreis heb je volop de kans om de Big 5 te zien en meer prachtige dieren! Bezoek de Masai Mara, Serengeti, Queen Elizabeth, Nakuru and Ngorongoro Crater en het tropische eiland Zanzibar (optioneel)!

Download Tour Information

Highlights

Dit is een van de toppers onder de rondreizen die we aanbieden. De lijst met bezienswaardigheden waar die je tijdens deze reis gaat zien is eindeloos: De Masai Mara; Serengeti National Park; Nakuru National Park; Queen Elizabeth National Park; Kazinga Channel game cruise; Ngorongoro Crater; Mikumi National Park; Matopos; The Giraffe Park; The Grumeti Reserve; Lake Naivasha; Private Game Reserve en Zanzibar!

Included

 • Masai Mara
 • Serengeti National Park
 • Nakuru National Park
 • Queen Elizabeth National Park
 • Kazinga Channel game cruise
 • Ngorongoro Crater
 • Mikumi National Park
 • Matopos rhino trek
 • The Giraffe Park
 • The Grumeti Game Reserve
 • Lake Naivasha
 • Bujagali
 • Lake Victoria
 • Private Game Reserve
 • Ontbijt (41) & diner (40)
 • BBQ's
 • Volledige uitgeruste overland truck met koelkast, gas, tenten, slaapmatjes
 • diensten van Engelstalige reisleider en chauffeur
 • advies en backup van de staf
 • alle tol- en wegenbelastingen
 • dekking Calamiteitenfonds (NL)
 • 24/7 assistentie

Excluded

 • Lokale Kosten: US$1000. Op deze reis is sprake van Lokale Kosten. De Lokale Kosten zijn verplicht en onderdeel van de totale prijs van de reis. Dit deel (US$) betaal je echter in Afrika tijdens de pre-departure meeting meestal op de eerste dag van de reis. De Lokale Kosten worden door je reisleider tijdens de reis gebruikt om bepaalde contante betalingen te verrichten - denk hierbij aan verse producten, kampeertoeslagen en entreegelden van nationale parken. Pinautomaten en elektronisch bankieren is helaas nog niet erg vanzelfsprekend in Afrika en daarom is dit voor jou de voordeligste en duurzaamste manier en het beste voor de lokale economie van Afrika. Dit systeem wordt al jaren gebruikt bij onze internationale groepsreizen. Mocht je het erg vervelend vinden om met zoveel contant geld te reizen, neem dan contact met ons op en wij zoeken naar de beste oplossing. Geen gedoe, geen Lokale Kosten? We bieden ook een aantal groepsreizen aan waarbij alles inclusief is. Je betaalt gewoon één vaste tourprijs waarbij alle excursies en drie maaltijden per dag inbegrepen zijn. Vraag ons welke reizen dat zijn!
 • optionele excursies/activiteiten (zie optionele lokale kosten)
 • visa
 • reisverzekering
 • vluchten (optioneel bij te boeken)
 • departure taxes
 • shuttle van/naar het vliegveld
 • slaapzak
 • fooien, alcoholische drankjes en persoonlijke items

Please Note

Tenten en matrassen zijn inbegrepen en beschikken over muggengaas. Je dient zelf voor een slaapzak of beddengoed te zorgen. Neem een goedkoop muggennet mee als je buiten wilt slapen. Alle campings beschikken over goed sanitair en een bar. Soms is er ook een restaurant aanwezig, een winkeltje en internet. Bij ongeveer de helft van de campings heb je de mogelijkheid op te waarderen naar een chalet of hotelkamer tegen bijbetaling.

Restrictions

Minimum leeftijd is 18 jaar. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 18 – 39 jaar maar als je een open minded persoon bent tussen de 40 – 65 jaar en je vindt het niet erg om dagelijks in en uit de expeditie truck te klimmen, dan ben je meer dan welkom!

Extras/Upgrades

Download de Tour Informatie voor een complete lijst met Optionele Extra's.

Hotel Pickup

Vertrektijd 8:00 a.m. vanaf het Heron Hotel te Nairobi of 08:15 am vanuit Wildebeest Eco Camp. Bij beide accommodaties kunnen we een extra nacht bijboeken voorafgaand aan je reis (en vliegtickets)

Itinerary

51 dagen - De Big 6 | Kenia, Oeganda, Rwanda, Tanzania, Malawi, Zambia, Zimbabwe
Nairobi - Victoria Falls

Deze Overland Safari doet het allemaal: game drives door de Masai Mara, Gorilla trekking in de Virungas (Rwanda), relaxen op Zanzibar, de Serengeti, Ngorongoro Crater, Matopos, de Victoria Watervallen en nog veel meer!

Dag 1 - 7 : Kenia
Groepsbijeenkomst, The Giraffe Park, ochtend en middag game drives in de Masai Mara en een overnachting in het kamp, The Rift Valley, Lake Naivasha, game drives in Lake Nakuru National Park.
Optionele extra's: Sheldrick's Elephant Weeshuis, avondje uit naar Carnivores Restaurant of vergelijkbaar, ballonsafari, Masai bezoek, nijlpaarden tocht, Elsamere voor thee, fietsen in Hells Gate National Park, begeleide klimtocht naar Green Crater Lake.

Dag 8 - 15 : Oeganda
Jinja en de Witte Nijl, Bunjagali Falls, Kampala, Lake Victoria, jembee markten, Queen Elizabeth National Park inclusief een game boottocht en game drive, Kabale en/of Lake Bunyoni.
Optionele extra's: Wildwater rafting, dorpswandelingen, bunjee jump, kayaking, boottochten, vrijwilligerswerk op een school, quad biking, paardrijden, Ngamba Island Chimpanzee Sanctuary of forect chimp trekking, kanoën.

Dag 16 - 19 : Oeganda - Rwanda
Kisoro and the Virungas, Musanze, Kigali
Optionele extra's: Gorilla bergtrekking in Parc Nacional de Volcans (Rwanda) of Bwindi Impenetrable Forest (Oeganda), trekking naar de "gouden aapjes", bezoek aan Dian Fossey's graf, bezoek aan weeshuis en peuterschool, Batwa (Pygmy) dorpje.

Dag 20 - 25 : Tanzania
Mwanza, game drives in de Serengeti, The Grumeti, game drives met lokale gids in Ngorongoro Krater, Mto Wa Mbu markten, feestelijke avond BBQ bij aankomst in Arusha.
Optionele extra's: wandelsafari's en nachtsafari's in The Grumeti, Olduvai Gorge Museum, bezoek aan Masai dorp, kamelen safari.

Dag 26 - 32 : Tanzania incl 4 nachten op Zanzibar Island
Tweedaagse rit naar Dar es Salaam langs de Indische Oceaan, kans om de Kilimanjaro te zien, zeevruchten bbq en voorbereidingen voor bezoek aan Zanzibar.
Optionele vrijetijd: mogelijkheid om 4 nachten op Zanzibar te verblijven vertrek op dag 20 tot dag 24. Overleg met ons over de speciale arrangementen die de reisorganisatie kan maken voor een verblijf in een populaire strand lodge of een lodge in Stone Town, de reserveringen voor de overtocht, shuttles en specerijentour. Aanvullende mogelijkheden zijn snorkelexcursies naar Prison Island, beroemd voor de enorme zeeschildpaddenbevolking; snorkelen bij Mnemba Atoll, dolfijnen boottochten, mangrove wandelingen in Jozani Forest om de red colobus aapjes te zien; duiken. Alle accommodatie en shuttles kunnen ruim van te voren gereserveerd worden.

Dag 33 - 37 : Tanzania, Malawi
Rit door Mikumi National Park, Lake Malawi beach camps, vissersdorpjes incl een traditionele maaltijd, dansvoorstellingen, souvenirsmarkten.
Optionele extra's: watersporten, paardrijden bij het meer, Livingstonia hike, schoolbezoek

Dag 38 - 42 : Malawi, Zambia, Zimbabwe
Lilongwe. Oversteken van de Luangwa rivier op weg naar Lusaka. Bezoek aan de Zambezi vallei en een paar relax dagen bij Lake Kariba.
Optionele extra's: Lilongwe Wildlife Centre, boottocht met game drives olv lokale gidsen.

Dag 43 - 45
Antilope Park, een prive wild reservaat.
Optionele extra's: wandelen met leeuwen, paardrijden, olifantentochten

Dag 46 - 47
Bezoek aan Bulawayo, de hoofdstad van de Mashonaland Provincie, en Matopos National Park voor de neushoorns.
Optionele extra's: extra game drives

Dag 48 - 51 : Victoria Watervallen (Victoria Falls)
Actievolle dagen in de adrenaline hoofdstad van Zimbabwe, Victoria Falls.
Optionele extra's: bungee jump, gorge swing, flying fox, wild water raften, kanotochten, zonsondergang boottochten, 'Flight of Angles' rondvlucht, olifantentochten, paardrijden en interactief trommelen.

Wij zijn de enige Nederlandse partner van deze lokale groepsreisorganisatie. We werken met ze samen omdat ze al meer dan 30 jaar ervaring hebben met overland reizen door Afrika, allemaal gepassioneerde reisleiders in dienst hebben met liefde voor het continent en het vak, goede en degelijke spullen gebruiken (zowel het vervoersmiddel als tenten en keukenspullen) ze geen grote corporatie zijn waar jij als reiziger slechts een nummertje bent. De focus ligt op een zo duurzaam mogelijke manier van reizen waarvoor je tijdens je reis uitgebreide instructies krijgt.

African Travels is specialist in groepsreizen
De oprichters (geboren en getogen in Afrika) van African Travels hebben een achtergrond als reisleider in Afrika. Wij bieden onafhankelijk advies en willen dat jij als reiziger goed aansluit bij de groep. Een kleine groepsreis is meer geschikt voor 40 reizigers terwijl een andere kampeerreis geliefd is bij 20-30 jarigen. We werken enkel samen met partners uit ons persoonlijke netwerk dat we in de afgelopen 30 jaar hebben opgebouwd.
Heb je dezelfde reis ergens anders goedkoper gezien? Laat het ons weten, dan ontvang je bij ons dezelfde prijs op het moment van bevestigen. Door koersschommelingen zijn we niet dagelijks in staat al onze prijzen bij te stellen. Niet van toepassing op reeds geboekte en bevestigde reizen.

Reviews

Leave a Review
(1) Average Rating:
Reviewed by Meyke op
Zo veel mooie dingen op deze reis, zeer gevarieerd. bijv. masai mara, gorilla's en chimps. de schildpadden op Zanzibar, de lion walk.