One moment

Book your tour today: 085-4018272

Vrijwilligerswerk N/a’an ku sê (Naankuse) Namibië

Tour Description
Itinerary
Map
Video
Reviews

Zet je in voor natuurbehoud in Namibië en steun dit non-profit initiatief nabij Windhoek! Een kans om met Afrika's grootste wildlife samen te werken, waaronder het voeden van cheeta's, luipaarden, leeuwen en Afrika's tweede meest bedreigde carnivoor, de Afrikaanse wilde hond! Naankuse is een wildreservaat en vangt zowel grote als kleine dieren op die gewond of als wees gevonden worden. Naankuse treedt ook op wanneer er een conflict is tussen mens en dier en daar mag jij als vrijwilliger bij zijn!

Highlights

Je kunt kiezen: 1) zet je in voor natuurbehoud, 2) wordt medisch vrijwilliger, 3) werk mee aan onderzoek. Alle projecten hebben vervolgens weer verschillende onderdelen: Je zet je in voor natuurbehoud (Wildlife Conservation) voor het N/a’an ku sê Wildlife Sanctuary nabij Windhoek, of kies voor het Carnivore Conservation Research, Neuras Wine and Wildlife Estate in het zuiden; het Kanaan N/a’an ku sê Desert Retreat in het zuiden; of het medische project: de Lifeline Clinic in Epukiro in het oosten en biedt hulp aan de arme San bevolking.

Included

 • Transfers van en naar het vliegveld bij aankomst op maandag of donderdag
 • Oriëntatie programma bij aankomst
 • Begeleiding gedurende je project
 • Accommodatie en maaltijden
 • Wasservice
 • 1 Gratis WakaWaka oplader per boeking

Excluded

 • Retourvlucht Windhoek (optioneel via African Travels te boeken)
 • Transferkosten op andere dagen
 • Activiteiten buiten het programma om
 • Reis- en annuleringsverzekering (optioneel via African Travels te regelen)
 • Visum
 • Kosten VOG (Verklaring Omtrent Gedrag)
 • Vaccinaties
 • Frisdrankjes en alcohol
 • Persoonlijke items

Please Note

Als vrijwilliger verblijf je in comfortabele en schone kamers in het vrijwilligershuis aan of in een grote twin-tent met voortent en slaap compartiment. Er zijn over het algemeen drie vrijwilligers per kamer in het huis (zelfde geslacht) en twee vrijwilligers in de tent. Er zijn gemeenschappelijke douches en toiletten met heet water. Drie maaltijden per dag zijn standaard inbegrepen. Er wordt rekening gehouden met allergieën, maar geef die vooraf even aan ons door. Houd je meer van luxe? Het is ook mogelijk om te verblijven in een luxe lodge. Je zal het ontbijt en de lunch hebben met de overige vrijwilligers en het diner en de overnachting zal plaatsvinden in een luxe lodge. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en kosten.

Restrictions

 • Minimum leeftijd 18 jaar
 • Liefde voor mens en natuur
 • Aanpakker

Extras/Upgrades

 • Luxe accommodatie is op aanvraag beschikbaar.
 • Weekend excursies kun je ter plekke bijboeken
 • 10% korting op alle rondreizen van African Travels

Hotel Pickup

Transfers bij aankomst op maandag of donderdag zijn inbegrepen. Transfers tussen de projecten (veel vrijwilligers boeken een combinatie van projecten) vinden plaats op zaterdagen en zijn inbegrepen

Itinerary

Ga als vrijwilliger aan de slag in Namibië voor het Naankuse non-profit project! Je werkt met de prachtige dieren uit Namibië waaronder de cheeta, luipaard, leeuw en de bedreigde wilde hond! Zet je in voor natuurbehoud. Naankuse ontfermt zich zowel over de grote als kleine dieren die gewond of als wees hier worden opgevangen. Naankuse treedt ook op wanneer er een conflict is tussen mens en dier en daar mag jij als vrijwilliger bij zijn! En ook bij het uitzettend van herstelde dieren ben je getuige! Het is meer dan een vrijwilligerservaring.

Naankuse
De N / A'an ku sê Wildlife Sanctuary is 3200 hectare beschermd gebied op slechts een half uur rijden van Windhoek. In een landschap van kameeldoorn bomen, rivierbeddingen en stenen canyons is het reserve een klein stukje woestijn en de thuisbasis van zwervende kuddes zebra's, giraffen en antilopen, evenals de Afrikaanse grote carnivoren zoals cheeta's, luipaarden en caracal.
Het reservaat herbergt een toevluchtsoord voor dieren in nood, rehabilitatie en soms een verhuizing. Daarnaast ligt er op het terrein een eco-vriendelijke lodge, waar de San Bosjesmannen een nieuwe kans krijgen om zich te ontwikkelen in de horeca industrie en toerisme.
Deze liefdadigheidsinstelling ontvangt geen overheidssubsidie en zijn alleen afhankelijk van gulle giften en de komst van vrijwilligers om dit belangrijke werk voort te zetten. De Wildlife Sanctuary, Carnivore Conservation Research Projects, Clever Cubs School en kan niet functioneren zonder het harde werk, toewijding, ondersteuning en tijd van de vrijwilligers.

Ontstaan
Marlice van Vuuren, één van Namibië's meest bekende natuurbeschermers, en haar echtgenoot Dr. Rudie van Vuuren, hebben met de steun van de hun vrienden Chris Heunis en Jan Verburg, de N / A'an ku sê Stichting opgericht in 2006. Het doel van de stichting is om de bescherming en instandhouding van het kwetsbare land, culturen en fauna van Namibië te redden en het de krimpende habitat te remmen. N / A'an ku sê, betekent in de prachtige klikken taal van de San "God zal ons beschermen". Kortom, de stichting zet zich in voor het behouden en verbeteren van de levens van Afrikaanse wilde dieren, evenals die van de gemarginaliseerde San Bosjesmannen gemeenschap.
De N / A'an ku sê Stichting blijft groeien en bloeien met een aantal projecten waaraan vrijwilligers deel kunnen nemen en hierdoor een echt verschil maken.Deze projecten omvatten wild behoud, herstel en onderzoek en werk met de San gemeenschap op de school en medische kliniek.
De N / A'an ku sê Foundation staat bekend onder milieubeschermers in de wereld, heeft wereldwijde onderscheidingen ontvangen en heeft zelfs steun gekregen van beroemdheden als Brad Pitt en Angelina Jolie.

Het belang van vrijwilligers
Als goed doel ontvangen ze geen overheidssubsidie ontvangen en zijn alleen afhankelijk van gulle giften en de tijd van vrijwilligers om hun werk voort te zetten. De vrijwiligers komen uit alle lagen van de bevolking, zijn vanaf 18 jaar opwaarts en komen uit alle hoeken van de wereld. Vrijwilligers voelen zich heel snel thuis bij N / A'an ku sê en verblijven meestal ergens tussen de 2 weken tot 3 maanden (Bij 2 weken betaal je €300 per week, bij langer verblijf dan 7 weken betaal je €255 per week). Alle inkomsten van de vrijwilligers gaan direct naar de stichting.

N/a’an ku sê Vrijwilligersprojecten
Iedereen is welkom ongeacht de kwalificaties en eerdere ervaring. De projecten bieden mensen de kans om een ​​blijvend en tastbaar verschil in het leven van de kwetsbare San gemeenschap en de wilde dieren van Namibië te maken. In ruil daarvoor worden de vrijwilligers voorzien van een "once in a lifetime" ervaring van wonen en werken in het echte Afrika, ontmoeten van een verscheidenheid aan mensen met verschillende achtergronden, evenals het verkrijgen van een unieke kans om onderdeel te zijn van natuurbehoud. De vrijwilligers komen om verschillende redenen en uit alle lagen van de bevolking. Mensen zijn gek op wilde dieren, natuurliefhebbers, dierenarts in opleiding, artsen, leraren, natuurbeschermers, gap year studenten of gewoon mensen met een voorliefde voor avontuur en een verlangen om een ​​verschil in Afrika te maken.

N/a’an ku sê Projecten en locaties
Met de hulp van alle toegewijde vrijwilligers en personeel blijft de N / A'an ku sê Stichting werken aan een duurzaam Namibië door de uitvoering van diverse projecten die actief zijn in 4 verschillende locaties in het hele land. Deze projecten omvatten wildlife, zoals behoud en herstel van de N / A'an s ku sê Wildlife Sanctuary, evenals Carnivore Conservation Research bij Neuras en Kanaan. De laatste twee projecten liggen in het zuiden van Namibië. Andere projecten en activiteiten zijn gericht op het helpen van de San gemeenschap en omvatten de Lifeline Medical Clinic in het oosten van Namibië evenals vrijwillige deelname aan het Clever Cubs School voor San kinderen in de Wildlife Sanctuary.

Vrijwilligersprojecten
- Wildlife Conservatie : De N/a’an ku sê Wildlife Sanctuary (Clever Cubs School is hier ook) nabij Windhoek
- Carnivore Conservation Research : Neuras Wine en Wildlife Estate in het Zuiden
- Carnivore Conservation Research : Kanaan N/a’an ku sê Desert Retreat in het Zuiden
- Medisch : Lifeline Clinic in Epukiro in het Oosten

Vrijwilligers kunnen verschillende projecten samen kiezen en roteren tussen de projecten. Hierdoor heb je een prachtige mogelijkheid onderdeel te zijn van de opvang als het uitzetten van het wild en conservatie in zijn geheel te ervaren.

Wildlife Conservatie
Ongeveer op 45 minuten afstand van Windhoek en 35 minuten van de luchthaven ligt dit project verscholen te midden van de Afrikaanse bush.Vrijwilligers kunnen kiezen om te werken bij de wildlife sanctuary of in de Clever Cubs School. Een combinatie van beiden is ook mogelijk.

Wildlife Sanctuary
Bij dit project hebben vrijwilligers de zeldzame en opwindende kans om actief deel te nemen aan het behoud, herstel en het onderzoek van de Afrikaanse wildlife. Het gebied, dat is het hart van de N / A'an ku sê operaties, biedt momenteel een veilig toevluchtsoord voor verweesde, gewonde of 'probleem' wilde dieren, waaronder een aantal leeuwen, luipaarden, jachtluipaarden, wilde honden, caracals, wrattenzwijnen, antilopen en bavianen, evenals een groot aantal vogels, zoogdieren en kleinere Nederlandse boerderijdieren.
De Wildlife Conservation Vrijwilligers vormen een belangrijk hulpmiddel bij de dagelijkse verzorging en voeding van de N / A'an ku sê dieren, evenals het helpen te onderhouden en ontwikkelen van het gebied. Dit is een uitzonderlijke kans om te werken met de Afrikaanse wilde dieren en vele aspecten van hun zorg mee te maken. Bovendien, hoewel de focus ligt op het welzijn van dieren, zullen er ook educatieve en recreatieve activiteiten voor vrijwilligers zijn om aan deel te nemen. Alle routine-aspecten van het programma worden uitgevoerd in een roterend systeem om ervoor te zorgen dat iedereen de verscheidenheid aan onderdelen meekrijgt.

Mogelijke taken als een Wildlife Conservation Vrijwilliger zijn onder andere:
- Het voorbereiden van voedsel en het voeden van de wilde dieren en boerderijdieren
- Reinigen en onderhouden van behuizingen
- Het verstrekken van verrijking voor de dieren (in de vorm van interactie, wandelingen in de bush of de uitvoering van speciale activiteiten voor hen)
- Het verstrekken van intensive care voor jonge wilde dieren zoals 's nachts de zorg voor sommige dieren zoals bavianen
- Fysieke arbeid, zoals de bouw van nieuwe faciliteiten
- Onderzoek in het gebied en de omliggende boerderijen over het behoud van bedreigde carnivoren door het verminderen van menselijk-wildlife conflict door middel van onderzoek, relatie-gebouw, een betere bescherming van de veestapel en de samenwerking met lokale boeren om de motivatie te verminderen voor vervolging van roofdieren
- Omgeving: zoals tracking & monitoring van carnivoren (en slangen!), soms te paard in de bush
- Assisteren bij de verschillende projecten op de sanctuary

De Clever Cubs School van de N / A'an ku sê Sanctuary
Je kunt ook werken met de San kinderen door te assisteren van de leraar op de Clever Cubs School, gelegen op een terrein gelegen aan de N / A'an ku sê Sanctuary. Deze school biedt gratis onderwijs aan de San Bosjesmannen kinderen van wie de ouders werken op het terrein en die anders geen toegang tot onderwijs hebben.
De school, geopend in november 2009, biedt een volledig leerplan, waaronder Engels, Wiskunde, Arts & Crafts, Sport en Milieukunde aan de kinderen en peuters. Leren lezen en schrijven, dansen, zingen en spelen zijn allemaal onderdeel van het lesprogramma. Er wordt gewerkt om de oudere kinderen te laten inschrijven op de scholen in Windhoek om hun opleiding voort te zetten. De kinderen zijn uiterst vriendelijk en vinden het heerlijk om nieuwe mensen te ontmoeten!

Wildlife Conservation Vrijwilligers kunnen zelf kiezen hoeveel tijd ze willen helpen op de school. Wil je full time op de school werken, geef dit dan vooraf aan ons door, dan kan daar rekening mee worden gehouden in de planning.

Carnivore Conservation Research
N / A'an ku sê biedt vrijwilligers de unieke kans om op een van de onderzoek sites in Zuid-Namibië (of beide) te werken: Neuras Wine & Wildlife Estate en Kanaan N / A'an ku sê Desert Retreat. Bij beide projecten krijg je de kans om grote carnivoren en andere dieren te monitoren in het gebied.
Zowel Neuras en Kanaan draaien op een zeven-nachten schema met vervoer van en naar de verschillende projecten op zaterdag. Vrijwilligers hebben de mogelijkheid om ten minste 1 week of meerdere op een van deze onderzoeks sites door te brengen. Vanwege de beperkte ruimte is het raadzaam om een plek op Neuras en Kanaan vooraf via ons te reserveren, hoewel het mogelijk is om dit bij aankomst toe te voegen aan je reisschema maar dan afhankelijk is van beschikbaarheid.
Als alternatief kunnen vrijwilligers kiezen om enkel deel te nemen aan het Research Program als Research Volunteer en al hun tijd te besteden aan één of beide onderzoek sites.

Neuras Wine en Wildlife Estate
Te midden van het prachtige landschap van de zuidelijke bergen, oude canyons en grotten, fascinerende geologische formaties en vijf natuurlijke bronnen, is Neuras echt een unieke onderzoeksplek ende thuisbasis van een van de N / A'an ku sê's carnivoor onderzoeksprogramma's. Het is tevens een van de drie wijngaarden die Namibië rijk is.
Op Neuras zullen vrijwilligers ruime ervaring in het veld te krijgen en betrokken worden bij alle aspecten van het onderzoeksprogramma, waaronder toezicht wilde carnivoren, zoals luipaard, cheeta en hyena. Activiteiten bestaan uit het verzamelen van gegevens, de verwerking, het controleren van de camera vallen, game tellen, in kaart brengen en het verkennen van het terrein en de omgeving. Dagelijkse activiteiten bestaan doorgaans uit wandelen in de uitgestrekte landschap van deze semi-woestijn van Neuras, die het in het zuiden uitstrekt tot aan de top van de majestueuze Naukluftgebergte. Mis deze fantastische omgeving niet!

N / A'an ku sê Desert Retreat
Ongeveer 2 uur ten zuiden van Neuras en grenzend aan het Namib Naukluft Park, ligt de nieuwste onderzoek plek: N / A'an ku sê's, Kanaan Desert Retreat. Rode zandduinen, grote open grasvlaktes en imposante bergketens maken onderdeel van de serene omgeving van Kanaan. Hier leven de cheeta, bruine hyena, gevlekte hyena, luipaard en andere woestijndieren. Kanaan omvat 352 km2 woestijn waar vrijwilligers onderzoek uitvoeren.
Activiteiten bestaan uit: het in kaart brengen van het terrein, het helpen bij het vastleggen en vrijlatingen, tracking, tellingen, camera vallen, onderhoud en beveiliging op de reservelijst en nacht drives en slaap-outs. Tijdens je vrije tijd kunnen de vrijwilligers ervoor kiezen om te genieten van sundowners in de prachtige Namib woestijn terwijl je geniet van het adembenemende landschap van Kanaan.

Medisch Vrijwilliger
De kliniek biedt basisgezondheidszorg aan ongeveer 4200 mensen per jaar, van wie de meerderheid bestaat uit de San bevolking. De kliniek onderzoekt en behandelt patiënten uit de weide omgeving, tot wel 120 kilometer afstand. De patiënten wonen in Epukiro (of Pos 3, want dat is algemeen bekend) en komen uit de omliggende dorpen en nederzettingen. De primaire bezigheden van de kliniek zijn het geven van primaire zorg, onderzoeken van hun kwalen, stellen van diagnoses en dienovereenkomstig te behandelen. Ongeveer 40% van de patiënten zijn kinderen.

De San worden beschouwd als de oudste cultuur in de wereld en zijn van oudsher jagers-verzamelaars. Tegenwoordig leven veel San in extreme armoede en lijden aan ziektes zoals tuberculose, HIV en ondervoeding. N / A'an ku sê streeft naar verbetering van het leven van de San gemeenschap door middel van onderwijs, gezondheidszorg en betere leefomstandigheden. De medische staf voert maandelijkse straathoekwerk waaronder Pos 10 Goeie Hoop Primary School (Goede Hoop). Ze lopen ook een Community Health Worker project te starten dat mensen aanmoedigt en bijstaat om verantwoordelijkheid voor hun eigen leven te nemen en leert afgelegen gemeenschappen hoe ze hun eigen gezondheid te verbeteren door te kijken naar elementaire symptomen van ziekten en dienovereenkomstig te behandelen.
Of je nu geen enkele medische ervaring hebt of je werkt al meer dan 40 jaar in het veld - de activiteiten van de medische vrijwilligers variëren en zullen worden afgestemd op elke persoon, afhankelijk van eerdere ervaring. De vrijwilligers zullen begeleid worden door de arts en verpleegkundige.
Het project in de kliniek draait op een 12 nachten schema met transfers naar de kliniek die elke tweede zondag vertrekken en terugkomen op de boerderij op de vrijdag van de volgende week. Afhankelijk van je aankomstdatum kun je kiezen voor een combinatie van dieren en kliniek.

Tarieven
Je bijdrage heeft een minimum deelnave van 14 dagen. Wanneer je langer dan 7 weken wilt blijven ontvang je een voordeliger tarief.
Het vrijwilligerswerk bij Neuras Research Site of Kanaan Research Site heeft een toeslag en een minimum van 14 dagen.

Wil je je aanmelden voor dit project? Volg dan de stappen in de offerteaanvraag of stuur ons een mailtje!

Reviews

Leave a Review
(4) Average Rating:
Reviewed by Anomiem op
De eerste keer dat ik kwam naar N / A'an ku se was in oktober 2014. Meteen had ik het gevoel van thuiskomen. De eerste paar dagen was alles nieuw en een beetje overweldigend. Op mijn eerste dag ben ik bij mijn groep voor onderzoek en het voeden van de grote carnivoren. Vers uit het vliegtuig zag ik drie bladerdeeg adders, veel cheeta's, luipaarden, leeuwen en een roedel wilde honden. Waarom N / A'an ku se is zo'n speciale plaats voor mij is de inzet van alle betrokkenen en de verscheidenheid aan dieren die je krijgt om te werken met handen en leren veel over in het proces. Ik had het geluk om goede vrienden te maken van over de hele wereld, die samen met de dieren en het geweldige personeel zal altijd in mijn hart.
Reviewed by Camilla op
• I've been to N/a 'an ku se two times thus far and the time I was not there I missed it all of the time. I am so completely in love with N/a'an ku se, it's hard to imagine. Every day at the farm is a new adventure and to be this close to the animals makes me so happy. N/a'an ku se really loves their animals and their needs always come first. It's so amazing to see their work and to be involved in it. And the staff cares about this project so much and are really keen about making the volunteers an important part of it.
My favorite part of this place is the baboons. The baboon walks and being the babies mother for the night, to let them sleep in your bed. Baboons are such a misunderstood animal in Namibia, people see them as a pest but they are animals full of love and compassion. Marlice once told us that baboons can see into your soul and I really believe that. They can tell what your intentions are and how you feel about them. If you love them, they'll love you back. One of the best days of my life was when I got to go with two staff members and pick up a new baby baboon named Chrisi. Even though we found her in a cage and she was so scared I could see straight away that she's special. She was the most beautiful creature I've ever seen and we bonded so quickly. It was my job to take care of her in the car and her first day at the farm. On the ride home back to N/a'an ku se she was in my arms the whole time and I couldn’t stop looking at her. It was love at first sight. You don't get these moments often, the moments that fills your heart with warmth, but at N/a'an ku se you get them 10 times a week. If I could I would stay here forever.
Reviewed by Jo op
• Where else could your day start by waking up cuddling a baby baboon in a nappy, continue with watching cheetahs race round chasing a rag on the cheetah run, walking with 29 baboons and having playtime with the little rascals, and finish with taking a baby porcupine and 2 baby warthogs to your tent to care for them for the night? Maybe with a bit of food preparation or thorn boma-building thrown in. And a cold beer by the pool in the evening. This is reality, Na'ankuse style! This is a very special place with special staff and amazing animals. Despite it being my fourth trip there were still new things to do and learn (cheetah footprinting, darting a cheetah, meeting a baby porcupine amongst other things. This a place and project that genuinely works for conservation and cares deeply about the animals in its care. I can't recommend it highly enough. What are you waiting for?
Reviewed by Johann op
We hebben N / A'an ku se voor altijd in ons hart gesloten! Niet een gewone vakantie, maar zeker een onvergetelijke ervaring - Wij houden van N / A'an ku se !!