One moment

Book your tour today: 085-4018272

Tour Description
Itinerary
Map
Reviews

Itinerary

Reviews

Leave a Review
(4) Average Rating:
Reviewed by Lucie K. op
De cheeta walk. Leuke contacten met de vrijwilligers en met de werkers. Klein groepje vrijwilligers vind ik prettig.
Verzorging van de dieren en contact met de cheeta's.
Zeer mooie rustige omgeving. De game drive op zondag.

Wat was minder leuk?: De cheeta walk was wel zwaar. Dit kwam niet naar voren uit de info.
de accommodatie was erg basic, voor het toilet moest je naar een ander gebouw.

Was de handleiding die je voorafgaand aan het vrijwilligerswerk ontvangen hebt voldoende?: Ja,maar zie hierboven. Je moet erg goed ter been zijn het is veel loopwerk.
ook de cheeta walk kan heel zwaar zijn.

Werd je goed begeleid door de vrijwilligerscoördinator?: De coordinator was een stagiaire van 21 jaar die ook werkers aan moest sturen.
buiten het werk zag je haar niet veel.
ik had meer aan Yuco die mij meer wegwijs maakte en veel van de taken van de stagiaire overnam.
dit gaat veranderen want er is nu iemand aangenomen die het werk van de stagiaire overneemt.

Hoe beoordeel je de accommodatie?: Bedden waren goed, het was snachts erg koud maar er waren dekens genoeg. Het toilet vond ik een gemis zeker omdat het snachts erg koud was moest je de deur uit voor het toilet.
als oudere vrijwilliger vond ik dat niet prettig hoewel het wel wende. Er was maar 1 douche als je met veel vrijwilligers bent is dat wel weinig.

Hoe beoordeel je de maaltijden en/of de kookfaciliteiten?: We kookten zelf dat ging prima.Lekker gegeten. De keuken was prima we kwamen er ook altijd bijeen.

Hoe beoordeel je over het algemeen je deelname aan het project?: Vond het een leuk project het is kleinschalig. Als er jonge dieren zijn is het denk ik nog leuker omdat je dan nog meer contact met de dieren hebt.
Omdat ik niet zo goed ter been was bedachten ze voor mij wat ander werk
zoals de tuin verzorgen. Ik vond het fijn dat ze met me meedachten daarin.

Heb je verder nog opmerkingen?: De visie is dat de vrijwilligers het naar hun zin hebben ook al kan je niet meedoen met al het werk.
Vandaar kan het een geschikt project zijn voor ouderen.
Reviewed by Anneke op
Aan welk project heb je deelgenomen?: Cheetah rehabilitatie project (modgaji)

Wat waren de meest positieve elementen van het vrijwilligerswerk?: Het directe contact met de cheeta's en andere dieren. Ze zijn tam, je kunt ze gerust aaien of naast ze op de grond zitten. Echt geweldig. Vriendelijke medewerkers en mooie landschappen. We hebben een game drive gedaan op eigen terrein en hebben daarbij ook van dichtbij giraffes gespot. De mogelijkheid tot paardrijden bestaat ook (al vond ik de paarden wel aan de magere kant). Er zijn kort geleden kleine caracals en hyenas geboren. En de sterrenhemel is prachtig (dat is dan weer een voordeel als je s nachts naar de wc moet in een ander gebouw ;) ) Al met al was het echt een ervaring om nooit te vergeten.

Wat was minder leuk?: Voor het bereiden van het vlees moet je niet al te fijngevoelig zijn, er wordt elke dag vlees gesneden en soms betekent dat letterlijk een hele antilope aan stukken snijden, villen en ingewanden eruit halen. Bloederig werkje dus. Toch went dit, en als iemand iets niet wil doen dan hoeft het ook niet.

Was de handleiding die je voorafgaand aan het vrijwilligerswerk ontvangen hebt voldoende?: Ja

Werd je goed begeleid door de vrijwilligerscoördinator?: Ja, aardige meid met een hoop kennis.

Hoe beoordeel je de accommodatie?: Basic, al is alles wat je nodig hebt wel aanwezig. Dekbedden, dekens, handdoeken etc zijn aanwezig. De toiletten en badkamer zitten in een apart gebouw, wat ik persoonlijk geen probleem vond. Het voelde wel een beetje als kamperen maar dat went. Als er iets niet bevalt of als er iets mist kan dit altijd aangegeven worden bij de coördinator. De 3 slaapkamers (met elk 2 bedden) in het verblijf waarin ik zat zijn met elkaar verbonden zonder deuren.Voor mensen die veel waarde hechten aan comfort en/of privacy zou ik de aparte accommodatie aanbevelen (met eigen faciliteiten) die beschikbaar is tegen een extra vergoeding.

Hoe beoordeel je de maaltijden en/of de kookfaciliteiten?: De keuken is ruim en uitgebreid. Je kunt wel merken dat de pannen, messen etc vaak gebruikt zijn maar er kan fatsoenlijk mee gekookt worden. Er is ook een boma waar je kunt bbq-en, je moet wel zelf voor hout/kolen zorgen (kun je kopen in het dorp verderop). Ook is het mogelijk om vlees te kopen van antilopen die op eigen terrein geschoten zijn (geschoten om de dieren van voedsel te voorzien, een klein gedeelte wordt bewaard voor menselijke consumptie).

Hoe beoordeel je over het algemeen je deelname aan het project?: Ik vond het een super leuke ervaring en zou het iedereen aanraden!
Reviewed by Anoniem op
Aan welk project heb je deelgenomen?: Cheetah rehabilitatie

Wat waren de meest positieve elementen van het vrijwilligerswerk?: Een week het buiten leven 'meedraaien' op de farm. De dieren van dichtbij in hun natuurlijke omgeving zien! Ik heb twee keer (ruim 3 uur) paardgereden, geweldig! Zo bijzonder & onvergetelijk!

Wat was minder leuk?: Er waren geen andere vrijwilligers aanwezig toen ik er was (voordeel: ik kon met alles meedoen / nadeel: weinig aanspraak van mede vrijwilligers). 'S avonds is het wel heel rustig & ben je op jezelf aangewezen.

Was de handleiding die je voorafgaand aan het vrijwilligerswerk ontvangen hebt voldoende?: Ja, ruim voldoende.
Er stond wel in dat ik een slaapzak mee moest nemen maar dat was achteraf niet nodig want ik had gewoon een dekbed om onder te slapen.

Werd je goed begeleid door de vrijwilligerscoördinator?: Ja, Nina heeft ervoor gezorgd dat ik het naar m'n zin had. We hebben leuke en afwisselende dingen gedaan. Ik ben er een week geweest maar door de vele dingen die we hebben gedaan heb het idee dat het langer dan een week was.

Hoe beoordeel je de accommodatie?: Prima. Eenvoudig maar schoon.

Hoe beoordeel je de maaltijden en/of de kookfaciliteiten?: Ik moest zelf koken en dat wist ik van tevoren dus prima. Alleen omdat ik de enige vrijwilliger was is dat wel saai. Gelukkig kwam Nina dolbij mij eten.

Hoe beoordeel je over het algemeen je deelname aan het project?: Was super! Onvergetelijk geweldig!
Reviewed by Anoniem op
Dankzij African Travels heb ik van een onbezorgd sabbatical genoten.

Ik ben 5 maanden voor het eerst alleen op reis geweest via african travels. Ik heb 2 overlandtours gemaakt van 3 weken en 2 vrijwilligers projecten van 6 weken.
Een geweldige reis die ik samen met AfricanTravels heb samengesteld. Zij hebben ervoor gezorgd dat ik het aandurfde te gaan. Dit door dat stukje service te geven van bv een taxi die klaar staat bij het vliegveld, of het uitzoeken van de veiligste manier van reizen in Zimbabwe. Daarnaast waren ze tijdens mijn reis ook bereikbaar voor vragen. En leefden ze mee met mijn reis. Dit heb ik als heel prettig en vooral veilig ervaren.