One moment

Book your tour today: 085-4018272

Vrijwilligerswerk - Love Story | Port-Elizabeth

Tour Description
Itinerary
Map
Video
Reviews

Love Story is een inspirerend project, opgezet door de lokale bevolking om voedsel en kleding in te zamelen voor hulpbehoevenden in de townships van Port-Elizabeth. Alle extra handen van vrijwilligers zijn bij dit project van harte welkom!

Highlights

Deelname aan dit project zal ongetwijfeld een bijzondere en unieke werkervaring zijn! Je werkt samen met een inspirerende groep Zuid-Afrikanen die zich inzetten voor de medemens. Je brengt bezoeken aan lokale scholen, ziekenhuizen, projecten en andere instellingen wanneer je de donaties rondbrengt. Hierdoor krijg je ontzettend veel inzicht in het dagelijkse leven van de armste bevolking van Port-Elizabeth.

Included

 • Gratis WakaWaka oplader per boeking #sharethesun
 • Informatie en begeleiding voor vertrek
 • Je wordt opgehaald bij aankomst en weggebracht bij vertrek
 • Welkomstpakket met een gids, gratis SIM kaart, kaarten e.a.
 • Accommodatie in vrijwilligershuis dichtbij strand
 • Dagelijks transport van en naar het project
 • Alle maaltijden
 • 15% directe donatie aan het project
 • Begeleiding en toezicht tijdens je verblijf
 • Een aanspreekpunt voor familie en vrienden
 • Mogelijkheid om mee te gaan met geplande excursies, reizen en activiteiten
 • 10% korting op onze rondreizen

Excluded

 • Alle reiskosten (vliegticket - (optioneel bij te boeken)) naar Port Elizabeth
 • Verzekeringen (optioneel bij te boeken
 • Kosten voor uitstapjes en activiteiten
 • Vaccinaties

Please Note

 • Accommodatie: Je verblijf is in een vrijwilligershuis dicht bij het strand. Je hebt toegang tot gratis internet in het huis en voor alle maaltijden wordt gezorgd. Het kan voor komen dat je af en toe moet helpen met koken of afwassen. Je zult uiteraard zelf verantwoordelijk zijn voor je eigen luxe artikelen, zoals snacks en dranken.Er zal een vrijwilligerscoördinator aanwezig zijn die fulltime beschikbaar is, 24/7. Vervoer van en naar het project op een dagelijkse basis zijn ook inbegrepen. Afhankelijk van de beschikbaarheid krijg je een eigen kamer, of deel je er één met een andere vrijwilliger. Daarnaast zul je de mogelijkheid hebben om in het weekend deel te nemen aan reizen en uitstapjes die georganiseerd worden door het project (extra kosten kunnen van toepassing zijn).

Restrictions

 • Minimum leeftijd 18 jaar
 • Respecteer de visie en missie van het project
 • Het is van belang dat je een onafhankelijke instelling hebt
 • Wees flexibel als het gaat om taken en activiteiten die je uit gaat voeren
 • Ook is het essentieel dat je met een open instelling aan het werk begint en dat je de wens hebt om een verschil te maken.

Extras/Upgrades

Tegen bijbetaling kun je een eigen kamer krijgen in het vrijwilligershuis. Standaard deel je een kamer met 3 andere vrijwilligers (van hetzelfde geslacht).

Hotel Pickup

Je wordt opgehaald bij aankomst en weggebracht bij vertrek naar het vliegveld van Port-Elizabeth

Itinerary

Love Story is een inspirerend project, opgezet door de lokale bevolking om voedsel en kleding in te zamelen voor de meest hulpbehoevenden inwoners van Port-Elizabeth. Dit project is recentelijk gegroeid van een klein initiatief van een handje vol mensen, naar een instelling die bestaat uit meerdere facetten en projecten organiseert voor educatieve doeleinden, voedseluitdeelschema's en andere ondersteuningsprogramma's.
Het team bestaat uit vrijwilligers, sommige werken er full-time, andere part-time. Allemaal zetten ze zich in voor hetzelfde doel: het verbeteren van de leefomstandigheden van de meest hulpbehoevenden. Het project runt 7 dagen per week.

MISSIE VAN HET PROJECT
Dit is een Christelijk project en opgericht in oktober 2012 met als doel de meest hulpbehoevenden te ondersteunen. Je hoeft zelf niet religieus te zijn om deel te nemen.

HET PROGRAMMA BIEDT
Dit project bestaat uit meerdere onderdelen waaruit de vrijwilligers kunnen kiezen.

Voedingsschema's
Voor Love Story is er een oorzaak die heeft geïnspireerd en aangezet om in actie te komen: het verminderen van de honger. Er waren teveel hongerige kinderen en volwassenen binnen de eigen gemeenschappen. Men vocht letterlijk voor voedsel, liep bedelen 's nachts over straat, veel aan de drugs of alcohol als vervanger voor eten. Het betreft hier niet alleen de daklozen, maar ook degenen die wel een huis en familie hebben, maar toch geen geld voor voedsel hebben als gevolg van werkloosheid en armoede.
Om te beginnen heeft dit project veel waardevolle relaties met bestaande crèches en gaarkeukens. Veel van deze plaatsen voeden tot 100 kinderen en volwassenen per dag maar door gebrek aan financiële middelen zijn deze instellingen soms maar in staat om twee keer per week voedsel te kunnen leveren/geven. Dit betekent dat deze mensen geen eten krijgen. Deze plekken hebben een eigen keuken en eigen apparatuur, alles wat nodig is zijn de ingrediënten.
Love Story runt ook een voedingsschema genaamd 'CITY FEED' voor meer dan 100 dakloze kinderen en volwassenen in de week in het centrum van de stad. Ze zijn begonnen met één nacht per week, maar zijn nu gestegen naar 3 dagen. De hongerige menigte komt naar iedere levering van het eten. Het project is wanhopig opzoek naar voedseldonaties evenals vrijwilligers om te helpen.

Distributie
Love Story zamelt niet-gebruikte kleding en speelgoed in voor kansarme kinderen. Meestal zullen ze worden geïnformeerd over een gemeenschap waar er een grote behoefte is. De kleding wordt door de vrijwilligers verpakt volgens specifieke leeftijden en geslachten van de kinderen.
Zee verzamelen ook ongebruikte items voor nieuwe moeders in de kraamafdelingen. Elke mand is als een 'baby shower in een zak', aangezien veel van deze moeders helemaal niets hebben voor hun pasgeboren kinderen. Love Story verzamelt alle babyproducten zoals luiers, doekjes, crèmes, kleding, dekens en knuffels.
Ook maken ze leuke tassen van speelgoed voor kinderen in de Pediatrische Wards en cosmetische zakken voor patiënten in het Brandwondencentrum en andere afdelingen. Deze zakken bestaan uit zeep, crèmes, tandenborstels en tandpasta, deodorant en andere luxe artikelen.

Gemeenschap
Love Story neemt ook andere taken op zich. Deze projecten kunnen onder meer bestaan uit de wederopbouw van hutjes, opknappen en schoonmaken van gemeenschappen, bewustmakingscampagnes of het verzorgen van verjaardag- en Kerstmis partijen voor degenen die minder fortuinlijk zijn.
Ze ondersteunen ook gezinnen in crisis door donaties te geven evenals kleding, speelgoed, schooluniformen, huishoudelijke artikelen en meubels. De soorten gezinnen die worden opgenomen in dit project zijn families waarvan de leden een of andere vorm van mishandeling, ziekte of extreme armoede hebben ondergaan.

Tassen met hoop
We verzamelen tweedehands of nieuwe handtassen gevuld met benodigdheden, luxe artikelen, bijbels en blocnotes voor vrouwen in opvanghuizen en crisiscentra. De meeste van deze vrouwen hebben misbruik achtergronden of leven op straat als prostituee, en hoewel ze worden gerehabiliteerd en verzorgd kan het ontvangen van een geschenk bijdragen aan hun eigen herstel, waardigheid en hoop in hun leven.

Early Childhood Development (ECD)
Ieder kind verdient gelijke kansen in het leven. Door het ECD Project, streven ze ernaar om dit mogelijk te maken. Het verzorgen van de zuigelingen, kleden van de kinderen en voeden van de hongerigen zijn nog maar het begin. Om het volledige potentieel van kinderen te bereiken is een opleiding van vitaal belang.
Love Story is daarom gestart met het ondersteunen van diverse kansarme crèches in naburige gemeenten, om te helpen bij het opleiden van het personeel, om middelen te voorzien en voor het opzetten van een goed uitgeruste ECD centra die het toevluchtsoord voor kinderen kan zijn om te groeien en te leren.
De crèches die LOve Story onder zijn hoede heeft genomen worden niet door de overheid ondersteund en hebben hierdoor de grootste moeite om te overleven. Dit betekent dat de docenten en verzorgers niet worden betaald, wat leidt tot negatieve gevolgen voor hun motivatie en inzet. Naast de lerarenopleiding is daarom een programma omgezet, genaamd 'KEUR EEN LERAAR'. Dit project voorziet de docenten van een klein salaris of een bijdrage in de richting van een salaris. De kleine en onregelmatige inkomsten die deze crèches ontvangen via schoolgeld kan dan worden gebruikt om de kinderen te voeden en de crèche te onderhouden.

Creatieve speeldagen
Loev Story heeft eveneens een programma opgezet voor de kansarme crèches en scholen waarbij kinderen de kans krijgen om te leren door middel van dans, drama, zang en beweging. Dit helpt om zich creatief te uiten en helpt hun zelfvertrouwen op te bouwen. Ze hebben de handen ineen geslagen met een team van getalenteerde dames die de lessen op een wekelijks / maandelijks uitvoeren. In de toekomst zal dit deel uitmaken van het dagelijkse programma op de crèches.

Als vrijwilliger krijg je de mogelijkheid om zelf te bepalen bij welk onderdeel je graag wilt assisteren. 15% van je bijdrage wordt sowieso direct aan het project geschonken. De overige kosten gaan naar je accommodatie, transport en salaris van de projectcoördinator.

Reviews

Leave a Review
(0) Average Rating: