One moment

Book your tour today: 085-4018272

9 dagen Botswana wilderness trails ACCOMMODATIE

Tour Description
Itinerary
Map
Video
Reviews

Deze kleine groepsreis/accommodatietour (er wordt niet gekampeerd) start in Victoria Falls en eindigt in Johannesburg. Dit is een van onze favoriete reizen! In 9 dagen reis je langs de highlights van Botswana. Je vaart over de Zambezi en Chobe rivier vol met nijlpaarden en krokodillen, observeer honderden olifanten in Botswana, je ziet de donderende Victoriawatervallen, je geniet van de stilte en vogelleven in de Okavango Delta in een mokoro kano en maakt een game drive in Chobe National Park!

Download Tour Information

Highlights

Chobe National Park Sunset Cruise; Victoria Falls; Victoria Falls Sunset Cruise; Gweta Village Wandeling; Okavango Delta Excursie; Khama Rhino Sanctuary

Included

 • Alle highlights van de tour
 • volledig uitgeruste safari truck
 • Kook benodigdheden
 • wegenbelastingen
 • vervoer
 • dienstverlening van twee Engelstalige reisleiders
 • maaltijden: 8 x ontbijt; 3 x lunch; 6 x diner
 • Accommodatie: 7 nachten ensuite kamers, 1 nacht safaritent met ensuite faciliteiten
 • dekking Calamiteitenfonds (NL)

Excluded

Adventure Pass is inclusief:
 • Chobe NP Fish Eagle Cruise
 • Okavango Delta Excursion
 • Zambezi sunset cruise
 • Victoria Falls NP Entrance
 • Kharma Rhino Sanctuary
 • reisverzekering (Via African Travels te boeken)
 • vluchten (Via African Travels te boeken)
 • departure taxes
 • optionele activiteiten
 • alcoholische dranken
 • fooien
 • persoonlijke items

Please Note

Je overnacht 7 nachten in tweepersoons kamers in lodges met ensuite badkamer en 1 nacht in een safaritent met ensuite faciliteiten.

 • TRANSPORT: 24-persoons, op zichzelf staande, op maat gemaakte safaritruck met tafels, stopcontacten, vriezer, watertank, bibliotheek, i-pod jack, veiligheidsvoorzieningen en individuele kluisjes van 70 liter
 • NATIONALE PARKEN: Om de kwaliteit van de safari’s te maximaliseren en om te voldoen aan de lokale veiligheidsvoorschriften, worden sommige bezoeken aan Nationale Parken uitgevoerd met behulp van de diensten van lokale gidsen en chauffeurs. Dit komt zowel de safari ervaring ten goede evenals de lokale economieën
 • TOUR STIJL: Dit is een participatiereis waarbij je bijdrage is gewenst aan de verschillende dagelijkse taken, zoals boodschappen doen op de lokale markt, koken en de overland truck opgeruimd houden (meestal op basis van een rooster). Maar maak je geen zorgen, het is niet allemaal hard werken en het is een geweldige manier om de lokale bevolking te ontmoeten en je medereizigers te leren kennen. Je bijdrage komt de reiservaring ten goede - de meeste mensen merken dat hoe groter hun betrokkenheid is, hoe groter hun plezier van de hele reis.

Restrictions

Dit is een kleine groepsreis met minimaal 2 personen en maximaal 12 personen. Minimum leeftijd 12 jaar.

Extras/Upgrades

Eenpersoonstoeslag (eigen kamer)

Hotel Pickup

De tour start vanaf het Cresta hotel in Victoria Falls

Itinerary

9 dagen - Botswana wilderness trails | Zuid-Afrika, Botswana, Zimbabwe
Victoria Falls tot Johannesburg
Accommodatietour - kleine groep

Dag 1-2 Victoria Falls
Vandaag is een dag die je zelf vrij in kunt vullen. Er zijn veel verschillende dingen die je kunt doen om het beste te halen uit deze bestemming. De Zambezi Rivier is bijvoorbeeld één van de beste rivieren voor wild water rafting. Of je kunt een bezoekje brengen aan het David Livingstone museum, de koloniale stad te voet verkennen, de lokale handelsmarkten bezoeken, het buurstadje bekijken, bungee jumpen aan de voet van de watervallen, of een trektocht op de rug van een olifant maken. ‘s Avonds wisselen we onze verhalen uit aan de oever van de fantastische Zambezi Rivier.

Dag 3 Victoria Falls - Chobe National Park / Botswana
Deze ochtend reizen we de korte afstand van Victoria Falls naar buurland Botswana en het kleine stadje Kasane. Onze lodge ligt aan de oevers van de Chobe rivier, waar we ofwel kunnen ontspannen of een ​​optionele 4x4 game drive in het Chobe National Park kunnen nemen. Deze avond zijn we terug op het water voor de Fish Eagle Cruise op de Chobe rivier.

Dag 4 Chobe National Park, Gweta / Makgadikgadi Pans
We reizen richting het zuiden vandaag, op weg naar Gweta, de toegangspoort tot de uitgestrekte Makgadikgadi en Nxai zoutpannen. Er zijn geen hekken rondom dit gebied, dus we met wat geluk spotten we onderweg groot wild, waaronder olifanten en buffels. Bij aankomst in Gweta, hebben we de mogelijkheid om deel te nemen aan een 4x4 excursie naar de pannen of een baobab bos tour.

Dag 5 Gweta - Maun
Na de ochtend tour naar een lokaal Tswana dorp om meer over hun dagelijks leven te leren, keren we terug naar het voertuig en reizen we verder richting het westen naar Maun, de toegangspoort tot de beroemde Okavango Delta. Ter voorbereiding op onze excursie in de delta bevoorraden we ons en ontspannen we 's middags onder de bomen op het terrein van onze comfortabele lodge.

Dag 6 Maun - Okavango Delta
Vandaag nemen we deel aan een begeleide rondwandeling voordat we doorrijden naar Maun en de Okavango Delta. Met tassen, eten en zonnebrandcrème gepakt, stappen we in een 4x4 bush tracker om de Okavango Delta nog beter te leren kennen. Deze binnendelta is de enige delta van deze soort ter wereld en een toevluchtsoord voor vogels en andere dieren.

Dag 7 Okavango Delta - Maun
Na een ochtend game walk en een ontbijt in de Delta, pakken we onze spullen weer in de mokoro’s, en glijden we over het rustige water naar het punt waar onze 4x4s op ons wachten. We passeren het buffel hek en komen terug in de bewoonde wereld waar je kunt genieten van de luxe van een warme douche en lunch. Opgefrist kun jij je bij onze gids voegen om het gebied te voet te ontdekken. Maar je kunt ook een rondvlucht over de Delta maken, met adembenemende vergezichten.

Dag 8 Maun - Khama Rhino Sanctuary
We laten Maun na het ontbijt achter ons en rijden door de regio Kalahari via Mopipi. We zullen in de verte oneindige zoutvlaktes zien en arriveren in Khama Rhino Sanctuary, een gemeenschap die leeft op wildlife projecten waar de lokale bevolking en de bedreigde neushoorn van profiteren. Deze middag kun je genieten van een game drive met lokale rangers.

Dag 9 Khama Rhino Sanctuary - Johannesburg / Zuid-Afrika
Op de laatste dag van onze groepsreis ontwaken we met de geur van de bushlands om ons heen. We verlaten het Sanctuary en reizen verder naar een klein mijnstadje, Serowe, voordat we de hoofdweg naar Martins Drift nemen. We steken de Limpopo Rivier over, terug Zuid-Afrika in, en we genieten nog een laatste keer van het geweldige landschap, terwijl je kunt zien hoe de vegetatie en de het aantal mensen langzaam verandert. Via Mokopane, waar we een lunchbreak hebben, rijden we de Gauteng provincie in en arriveren in de namiddag in Johannesburg, waar onze groepsreis eindigt.

We zijn er trots op dat we een van de weinige Nederlandse partners zijn van deze lokale reisorganisatie Acacia Africa. Hun overland trucks rijden al meer dan 25 jaar kris kras door Afrika. Ze leggen de focus op duurzaam toerisme. Tijdens je reis zal je daarom ook kleine initiatieven bezoeken waar je een dag als vrijwilliger kunt meewerken of lokale producten kopen waarvan de opbrengst gaat naar een lokale stichting voor wildlife, kindertehuizen, vrouwenprojecten etc. De ervaren reisleiders zijn gepassioneerd over hun vak en het continent. De kampeeruitrusting en truck zijn goed onderhouden. Deze reis is vooral populair onder Australiërs en New Zeelanders die bezig zijn met een wereldreis. Hoewel er veel stelletjes meereizen zijn singles ook van harte welkom. Soms is er een toeslag gemoeid bij singles die een eigen tent willen.

Wat is het verschil met andere groepsreizen?
-Iedere reiziger heeft een persoonlijk kluisje in de truck, handig voor je kleinere items of je day pack
-De meeste lunches zijn inbegrepen
-Max groepsgrootte 24
-De meeste reizen hebben een Activity package. Voeg deze toe aan je reis want het betreft de belangrijkste en mooiste highlights!
-Deze reis bestaat uit componenten en tijdens de safari zal je waarschijnlijk vaak reizigers tegenkomen die kortere en langere delen van deze reis maken. Hierdoor is de groep dynamisch en dit wordt als prettig ervaren.

African Travels is specialist in groepsreizen
De oprichters (geboren en getogen in Afrika) van African Travels hebben een achtergrond als reisleider in Afrika. Wij bieden onafhankelijk advies en willen dat jij als reiziger goed aansluit bij de groep. Een kleine groepsreis is meer geschikt voor 40 reizigers terwijl een andere kampeerreis geliefd is bij 20-30 jarigen. We werken enkel samen met partners uit ons persoonlijke netwerk dat we in de afgelopen 30 jaar hebben opgebouwd.
Heb je dezelfde reis ergens anders goedkoper gezien? Laat het ons weten, dan ontvang je bij ons dezelfde prijs op het moment van bevestigen. Door koersschommelingen zijn we niet dagelijks in staat al onze prijzen bij te stellen. Niet van toepassing op reeds geboekte en bevestigde reizen.

Reviews

Leave a Review
(1) Average Rating:
Reviewed by Laura & Lars op
This trip was just great. We really enjoyed everything about it. Personal highlights were Chobe and the Okavango Delta. The accommodation was always as described and good (even though sometimes a shower inside the room would have been a plus, because it was really cold at night/morning- but this is nothing to really complain about ;-)). Dinner was always really nice, especially when we went Camping in the Delta for one night. We got a three meal course, which was amazing and I wouldn't have expected that in the middle of nowhere :)
So everything was amazing, but the real "highlight" was our tourguide :-) Lawrence was the guide and he is one of the nicest and kindest persons, I've ever met. He is so organized and tried everything he could to make us happy. He drove us safely through Botswana, knew so many interesting facts about animals etc. and also was really funny :-) we had such a great time with him and I think the whole group enjoyed his company. Even when one girl in our group couldn't get back into South Africa because of her Visa (that extended, so it was her fault), he did everything he could and managed the situation really well.

So all in all it was a great experience with lots of unforgettable memories.