One moment

Book your tour today: 085-4018272

15 days - Botswana & Zimbabwe Ivory Route 3-4 ster

Tour Description
Itinerary
Map
Reviews

Deze accommodatiereis start en eindigt in Victoria Falls, Zimbabwe. Een kleine groepsreis met verblijf in comfortabele 3 en 4 sterren lodges op unieke locaties. Een complete safari door Zimbabwe, Botswana en Namibië met een bezoek aan een paar uitstekende wildparken. De reisleiding zorgt voor al het operationele werk. De reiziger kan hierdoor volop genieten en ontspannen. Wanneer er portiers aanwezig zijn zullen zij je tas dragen, maar een enkele keer zal je dit ook zelf moeten doen

Download Tour Information

Highlights

Victoria watervallen – een van de wereldwonderen; Hwange National Park – game drives in open 4x4; Matobos – game drive; Okavango Delta - mokoro excursie; Moremi game reservaat – game drives; House Boat in de Okavango Delta; Chobe National Park – boottocht bij zonsondergang.

Included

 • Max 12 deelnemers
 • Professionele safari gidsen
 • Transport in minibus / safari truck & 4WD
 • 14 ontbijt; 6 lunch; 11 diner
 • Entree van alle hoogtepunten
 • 14 nachten in 3/4 sterren lodges en 1 nacht in hotel boot

Excluded

 • visa
 • reisverzekering (Optioneel bij te boeken)
 • vluchten (Optioneel bij te boeken)
 • departure taxes
 • shuttles van- en naar het vliegveld
 • optionele activiteiten
 • alcoholische drankjes
 • items van persoonlijke aard

Please Note

14 nachten in 3-4 sterren lodges met ensuite faciliteiten waarvan 1 nacht op een hotel boot. Weinig participatie: dit is een safari waarbij er weinig van de reiziger aan deelname wordt verwacht (geen afwas, geen kookbeurten etc). Een enkele keer zal je je eigen tas van en naar de truck moeten dragen maar over het algemeen zijn er portiers. Alle maaltijden worden door de lodges vertrekt. Transport: het merendeel van deze reis reis je in een comfortabele safari truck met 12 naar voren staande stoelen.

Restrictions

De gemiddelde leeftijd is 46 jaar op deze reis. Kinderen van 12 jaar en ouder zijn meer dan welkom mits ze samen met de ouder(s) reizen. Wanneer je ouder bent dan 65 jaar is helaas een gezondheidsverklaring noodzakelijk.

Extras/Upgrades

Een eigen kamer (eenpersoons) behoort tot de mogelijkheden tegen een betaling van €1860,- p.p.

Hotel Pickup

De reis start op dag 1 van de tour om 14:00 uur vanuit A'Zambezi River Lodge in Victoria Falls, Zimbabwe. De meeste vluchten vanuit Johannesburg arriveren in de ochtend. Je kunt dus prima op de dag van vertrek in Victoria Falls landen. Extra overnachtingen kunnen we echter ook op verzoek bijboeken

Itinerary

15 dagen - Botswana & Zimbabwe Ivoor route ACCOMMODATIEREIS 3-4 ster
Start en eindpunt: Victoria Falls, Zimbabwe
Landen: Zimbabwe, Botswana, Namibië

Deze accommodatiereis start en eindigt in Victoria Falls, Zimbabwe. Een kleine groepsreis met verblijf in comfortabele 3 en 4 sterren lodges op unieke locaties. Een complete safari door Zimbabwe, Botswana en Namibië met een bezoek aan een paar uitstekende wildparken. De reisleiding zorgt voor al het operationele werk. De reiziger kan hierdoor volop genieten en ontspannen. Wanneer er portiers aanwezig zijn zullen zij je tas dragen, maar een enkele keer zal je dit ook zelf moeten doen.

Dag 1 VICTORIA FALLS [hotel - - -]
(O = ontbijt L = Lunch D = Diner)
De majestueuze aanblik van de rook die dondert verwelkomt je safariavontuur in Zimbabwe en Botswana. Eerst check je bij het hotel in voordat je als groep gezamenlijk de watervallen van dichtbij gaat aanschouwen. 's Avonds dineren jullie in het dorp op eigen kosten in een lokaal restaurant.

Dag 2 - 3 Hwange National Park [chalet O - D]
Hwange National Park is een wildlife parel, beroemd om zijn grote aantallen wilde dieren en de grote kuddes olifanten. Hwange is de thuisbasis van een breed scala landschappen met in de westelijke regio's aan de rand van de Kalahari de grote grasvlaktes en in het oosten de beboste bossen. Onze comfortabele lodge voor de komende twee nachten ligt binnen de private concessie aan de oostelijke grens van het park. Onze tijd besteden we de hele dag met game drives in een open 4WD voertuig op zoek naar groot wild.

Dag 4-5 MOTOBOS NATIONAL PARK [chalet OX2, LX1, Dx2]
De afgeronde granieten rotsblokken tussen de glooiende valleien van het Matobos National Park zijn de thuisbasis van enkele laatste neushoorn in Zimbabwe. We besteden onze dag met een excursie in het park, waaronder een wandelsafari om de neushoorn te zien, het ontdekken van de oude Bushmen schilderijen die de rotsen sieren en het bewonderen van de landschappen van Worlds View, de site van Cecil John Rhodes 'graf.

Dag 6 NATA [chalet O-D]
In de ochtend verlaten we Matobos en reizen naar het westen richting de grens met Botswana. Bij Plumtree steken we de grens over en vervolgen onze weg naar het Nata gebied voor onze overnachting. In de late namiddag zullen we de Makgadikgadi Pans betreden. Deze uitgestrekte zoutpannen lijken tot in het oneindige te strekken. We zullen de omgeving verkennen opzoek naar wilde dieren en genieten van de gouden zonsondergangen.

Dag 7 MAUN [lodge O--]
De naam Maun is afgeleid van een San woord dat "plaats van het korte riet' betekent en gelegen is aan de zuidkant van de Okavango Delta. Hier kijkt onze lodge uit over de prachtige Thamalakane River. Hier bereiden we onze reis voor naar de Moremi Game Reserve en hebben we de middag vrij om vogels te kijken langs de rivier, te ontspannen rond het zwembad of een optionele rondvlucht over de Okavango Delta te maken (op eigen kosten).

Dag 8 - 10 Moremi Game Reserve [2x tented bushlodge, 1x lodge OX3, Lx3, Dx2]
Verrassende en onverwachte contrasten ontstaan als het water van de Okavango in de droge Kalahari woestijn stroomt waardoor het prachtig gebied met verbazingwekkende fauna van het Moremi Game Reserve ontstaat. Rivieren, lagunes, savanne, bossen; Moremi biedt een aantal uitstekende mogelijkheden om wild te bekijken. Naast meer dan 400 soorten vogels is Moremi ook een geweldige plek om luipaarden, leeuwen, wilde honden, olifanten, giraffes en een verscheidenheid aan antilopen te zien. We besteden onze tijd aan game drives in Moremi Game Reserve en de omringende concessies langs de rivier Khwai waar de laguness de dorstige dieren aantrekken om te komen drinken in de late namiddag. Onze lodge is gelegen in de privé-concessie ten noorden van Moremi, waar we terwijl we genieten van onze maaltijd kijken naar de dieren die komen drinken. Op de ochtend van dag 10 hebben we een laatste game drive in de concessie voordat we terugkeren naar onze lodge in Maun.

Dag 11 Okavango Delta - Shakawe [woonboot O-D]
We rijden rond de Okavango Delta richting het noorden tot Shakawe waar we opstappen op de Kabbo houseboat en onze reis beginnen in de Okavango Pan handle; met riet omzoomde rivieren, kristalhelder water en een overvloed aan vogels. Tijd om te ontspannen en te genieten van het prachtige uitzicht op de Okavango.

Dag 12 Caprivi [chalet OLD]
We verlaten Botswana richting Namibië en het Mahango Game Reserve. We doen een game-drive in het reservaat voordat we naar onze lodge aan de rivier de Kavango gaan.

Dag 13-14 Chobe National Park [chalet O-D]
De Caprivi Strip is een dunne wig in Namibië, die Botswana scheidt in het zuiden en Angola in het noorden. We doorkruisen de Caprivi, richting Botswana en gaan richting de stad Kasane en onze lodge aan de rand van de Chobe rivier. De rivier trekt grote kuddes olifanten aan en stroomt langzaam langs de noordelijke grens van het Chobe National Park. Ongetwijfeld de beste wilde-life activiteit in zuidelijk Afrika is de sunset cruise waar we hopen grote kuddes olifanten, krokodillen, nijlpaarden en andere wilde dieren te zien als ze hun dorst komen lessen aan het einde van de dag.

Dag 15 VICTORIA FALLS ZIMBABWE - tour eindigt [O--]
Na het ontbijt steken we de grens naar Zimbabwe over waar in Victoria Falls de rondreis eindigt. Mensen die vanuit Victoria Falls uitvliegen worden afgezet bij het vliegveld. (Als alternatief kun je ook vliegen vanuit Kasane).

We werken met veel plezier en naar tevredenheid samen met deze kleinschalige Afrikaanse partner die zich volledig richt op duurzaam en verantwoorde reizen. Door de nauwe betrokkenheid met de lokale bevolking kun je door deze reis een verschil maken in het leven van de lokale gemeenschappen, ook wel Low Impact Tourism genoemd. Met meer dan 25 jaar ervaring zijn zij een betrouwbare partner die geen extra toeslag voor alleenstaande reizigers vraagt (alleen als je perse een eigen hotelkamer wilt op de accommodatiereizen is er sprake van een beperkte toeslag. Voor een eigen tent wordt er niets extra’s berekend).

Wat is het verschil met andere groepsreizen?
-Kleine groep tot max 12 deelnemers
-Single supplement mogelijk
-Kleine overland truck met grote ramen
-Geen persoonlijke kluisjes
-Lokale gidsen met 4x4 Land Cruisers worden ingezet tijdens de meeste safari’s/game drives
-Zeer bekwame reisleiders

Duurzaam toerisme
Het gebied in Botswana rondom de Nationale Parken wordt door de overheid verhuurd aan het toerisme ten behoeve van de lokale gemeenschappen. behoud landen rond de nationale parken worden gehuurd door de overheid om het toerisme bedrijven ten behoeve van de lokale gemeenschappen. De lodge waar je verblijft net buiten Moremi wordt niet alleen gerund door inwoners van het lokale dorp, de lodge draagt ook geld af aan het trustfund van het dorp. Het dorpsbestuur mag dit geld gebruiken om het leven van de lokale gemeenschap te verbeteren. Daar is het milieumanagement plan ten behoeve van het behoud van de regio onderdeel van.

Reviews

Leave a Review
(2) Average Rating:
Reviewed by Mario & Anne op
HI Dirk, Thank you once again for yet another wonderful trip with Sunway Safaris. We have just returned from the 2-week Botswana & Zimbabwe Ivory Route, which exceeded our already high expectations (we have traveled several times with Sunways). The route was well chosen and the activities as well. The accommodations were all good, Hyena Pan was again fantastic with the many animals at the waterhole. The travel times were long but absolutely in order. Our highlights were: - Matobos National Park, where we were only a few meters away from the rhinoceros (mummy, dad and baby) - Moremi Game Reserve, where we have seen a young leopard have torn a little impala - Shakawe - Okavango Delta, where we spent a night on a houseboat - Maun - the flight with the open helicopter over the Okavango Delta (at his own expense) - Chobe National Park, where we have seen a lot of elephants and of course a leopard with its two babies. We will never forget this trip - our honeymoon. Many thanks to Sunway Safaris and our two guides Chris Zvidzayi and Chris Zulu who have made this possible. All in all, we can only recommend Sunways and already plan another safari with Sunways next year.
Reviewed by Vonne & Ray op
We have just completed the Botswana & Zimbabwe "Ivory Route" BZac15 - what an amazing holiday. We were captivated from day 1 starting our journey at Vic Falls. What a magnificent sight, then on to Hwange National Park where we had our first glimpse of the wild life, so breath taking. Each day was so different and we never knew what to expect. Most of our group got to see the Big 5 so that was a plus also. The accommodation was out of this world - so luxurious and a higher standard to what we were expecting. Everyone was so friendly and nothing was a problem. The meals too were excellent. Last, but not least, our guides Christopher and Chris, they were exceptional. The knowledge and passion that they have for Africa is a credit to them and to your company. They were so full of energy and smiles and the rapport that they have with staff at each lodge made our stay so comfortable. Please pass on our thanks to them. Once again a big thank you to Sunway for providing an exceptional tour.