One moment

Book your tour today: 085-4018272

14 dagen - Windhoek Vic Falls CLASSIC 3/4*

Tour Description
Itinerary
Map
Video
Reviews

Deze luxe kleine groepsreis start in Windhoek en eindigt in Victoria Falls. Deze klassieke safari biedt een geweldige reis door de mooiste en de meest variërende gebieden en locaties in Namibië, inclusief het Chobe National Park in Botswana en de Victoria Watervallen in Zimbabwe. Er zullen een paar lange reisdagen tussen zitten maar we verblijven altijd minimaal 2 nachten bij alle hoogtepunten. De lodges zijn prachtig, comfortabel en maken een geweldige safari ervaring mogelijk!

Download Tour Information

Highlights

Namib Desert – wandeling Sossusvlei duinen; Swakopmund – sand boarding & quad biking; Damaraland– rotsschilderingen; Etosha National Park – game drives; Caprivi – Game drives & boottocht; Chobe National Park; Victoria Falls – een van de wereldwonderen en avontuurlijke activiteiten.

Included

 • Max 12 deelnemers
 • Professionele safari gidsen
 • Transport in minibus / safari truck & 4WD
 • 13 ontbijt; 4 lunch; 6 diner
 • Entree van alle hoogtepunten
 • 13 nachten in 3/4 sterren lodges

Excluded

 • visa
 • reisverzekering (Optioneel bij te boeken)
 • vluchten (Optioneel bij te boeken)
 • departure taxes
 • shuttles van- en naar het vliegveld
 • optionele activiteiten
 • alcoholische drankjes
 • items van persoonlijke aard

Please Note

Chalet – 13 nachten in 3-4 sterren lodges met en suite faciliteiten Non-participatie: Dit is een avontuurlijke groepsreis, waar er ook actieve participatie van je wordt verwacht. Als er portiers aanwezig zijn zullen ze je helpen, maar anders is het zo dat je je eigen bagage zal moeten dragen. De inbegrepen maaltijden worden allemaal in de logde of het kamp verstrekt. Als je speciale wensen hebt, geef dit dan door aan je reisleider, en deze zal dan natuurlijk proberen om je reis nog plezieriger te maken.

Restrictions

De gemiddelde leeftijd is 46 jaar op deze reis. Kinderen van 12 jaar en ouder zijn meer dan welkom mits ze samen met de ouder(s) reizen. Wanneer je ouder bent dan 65 jaar is helaas een gezondheidsverklaring noodzakelijk.

Extras/Upgrades

Een eigen kamer (eenpersoons) behoort tot de mogelijkheden tegen een betaling van €1315,- p.p.

Hotel Pickup

Deze tour start op dag 1 van de reis vanuit Arrebusch Lodge in Windhoek. We adviseren om de dag daarvoor al aan te komen in Windhoek. Extra overnachtingen en luchthaven transfer kunnen we op verzoek bijboeken

Itinerary

14 dagen - Windhoek Victoria Falls Spoor van de olifant | CLASSIC 3/4* ACCOMMODATIEREIS
Startpunt is Windhoek en eindpunt Victoria Falls

Deze klassieke safari biedt een geweldige reis door de mooiste en de meest variërende gebieden en locaties in Namibië, inclusief het Chobe National Park in Botswana en de Victoria Watervallen in Zimbabwe.
Er zullen een paar lange reisdagen tussen zitten maar we verblijven altijd minimaal 2 nachten bij alle hoogtepunten. De lodges zijn prachtig, comfortabel en maken een geweldige safari ervaring mogelijk.

Dag 1 - 2 Windhoek- Namibwoestijn [lodge Ox1 - Dx2]
[O=Breakfast L=Lunch D=Dinner]
Je ontmoet je reisleider om 8:00 uur voor een predeparture meeting. We rijden door de glooiende heuvels van Windhoek en dalen we af naar de woestijnvlaktes om te stoppen bij Solitaire voor s ’werelds beste appeltaart (op eigen kosten). In de middag reizen we naar onze lodges en genieten we van de grote open vlaktes van de Namibwoestijn.
De volgende dag brengen we een bezoek aan het Namib Naukluft National Park om daar getuige te zijn van de geweldige landschappen die de Sossusvlei en de Dodevlei ons bieden. De valleien zijn kleivlaktes gevormd door sporadische overstromingen van Tsauchab River. Sossusvlei is bezaaid met oude Camel Thom bomen (Acacia Erioloba), in schril contrast tot de levenloze bomen van de Dodevlei en de hoge omliggende oranje zandduinen.

Dag 3 Swakopmund [hotel O]
Swakopmund ligt aan de Atlantische kust en de lichtkoele zeebries zal een welkome verademing zijn na de hete woestijndagen. De plaats ligt aan de monding van de Swakop Rivier die niet altijd stroomt, maar die wel de noordelijke grens vormt tegen de oprukkende zandduinen. Je hebt de mogelijkheid tot rondvluchten vanuit Swakopmund, die je een geweldig uitzicht geven over het woestijnlandschap en de kustlijn Skeleton Coast (op eigen kosten).

Dag 4 - 5 Brandberg Massief [lodge O, L, D]
We vervolgen de route landinwaarts naar het Tsiseb Conservancy en Brandberg Mountain, een rotsachtig granieten gebergte. Met een hoogte van meer dan 2600 meter torent het hoog uit boven de omliggende vlaktes en is het zichtbaar van grote afstand. De Tsisab Ravine aan de voet van de berg bevat meer dan 1000 grotten en ongeveer 45000 rotsschilderingen, waaronder de beroemde White Lady. Om deze te zien moet je ongeveer 40 minuten stroomopwaarts lopen.
Onze lodge, geweldig gelegen in de droogte van de Ugab River Valley, is het perfecte punt om op onderzoek uit te gaan en om op de uitkijk te staan voor de zeldzame woestijn olifanten. We gaan mee met een lokale gids in een 4WD excursie. Ongrijpbaar als de olifanten zijn is het niet gegarandeerd dat we ze zullen zien, maar met de expertise van onze gids wordt de dag zeker fascinerend!

Dag 6 - 7 Etosha National Park [chalet O]
De zoutpan van Etosha is het overblijfsel van een groot meer dat een paar duizend jaar geleden droog is komen te vallen. Deze ‘Great White Place’ is 120 kilometer breed en is de centrale attractie van het National Park. Natuurlijke bronnen en waterplassen rondom de randen van de zoutpan zorgt voor de watertoevoer voor het wild in dit verder droge park.
De olifanten die onder het witte zout van de vlakte zitten zullen gegarandeerd zorgen voor geweldige foto’s. Ons kamp bevindt zich aan de rand van een verlichte waterput, zodat we de mogelijkheid hebben om een glimp op te vangen van de nachtelijke dieren die hier komen om te drinken. Wie weet zien we zelfs de zeldzame zwarte neushoorn, de leeuw of misschien een luipaard. We brengen de avond in afwachting en genietend rond de waterput door.

Dag 8 Grootfontein [chalet O]
We reizen het grootste gedeelte van de dag door Etosha National Park, voordat we verkassen naar onze slaapplek en lodge in het Grootfontein district. Onderweg zullen we een stop maken bij de Hoba meteoriet. Met een gewicht van meer dan 60 ton, is dit de grootste meteoriet op aarde.

Dag 9 - 10 Kavango Rivier [chalet / permanente lodge tent O, L, D]
Al rijdend naar het noorden komen we aan in de Zambezi regio, voorheen bekend als de Caprivi Strip. Een klein stuk van het land hoorde bij Duits-Zuidwest-Afrika in 1890, dat toegang gaf tot de belangrijke Zambezi Rivier en de handelsroute naar de oostkust van Afrika en het toentertijd Duitse Tanganyika. Vanuit onze lodge aan de oevers van de Kavango Rivier, die naar de Okavango Delta voert, hebben we een volledige dag om het Mahango Game Reserve te ontdekken. Dit doen we gelijk in de ochtend met een game drive in ons voertuig en tijdens de middag met een cruise.

Dag 11 - 12 Chobe [lodge O]
We reizen verder naar het oosten door de Caprivi Strip, dat Angola van Botswana scheidt, en gaan de grens over naar Botswana bij de Ngoma Border. We rijden dwars door Chobe National Park naar het kleine plaatsje Kasane. Onze lodges hebben uitzicht op de Chobe Rivier, wat niet zonder reden is, want deze rivier stroomt het National Park in en trekt daar vele wilde dieren aan. We maken het onszelf gemakkelijk in de lodge en genieten van een zonsondergang vanaf het dek.
De volgende dag staan we vroeg op voor een spannende en intensieve game drive met een open 4WD voertuig. We hopen natuurlijk dat we wat grotere wilde dieren kunnen spotten, zoals leeuwen, buffels en misschien zelfs het ongrijpbare luipaard. Later deze middag hebben we dezelfde geweldige ervaring op de Chobe Rivier zelf, waar we er per boot op uit gaan in het park en zo dicht bij de olifanten kunnen komen terwijl ze hun dorst lessen in de rivier. We verlaten het park als de zon langzaam onder gaat.

Dag 13 Victoria Watervallen, Zimbabwe [lodge O]
De Zambezi Rivier ontspringt in Zambia voordat deze door Angola en langs de grens met Namibië 100 meter naar beneden klettert als de gerenommeerde en adembenemende Victoria Watervallen. Het water wat opspringt van de val in de kloof zorgt voor een groen en weelderig regenwoud rondom de watervallen. Met onze locale gidsen ontdekken we het National Park, waar we tot aan de rand van de waterval lopen om dit indrukwekkende wereldwonder van dichtbij te beschouwen.

Dag 14 Victoria Watervallen, Zimbabwe – Einde van de reis [lodge O]
Bij de Victoria Watervallen in Zimbabwe eindigt onze reis om 8:00 in de ochtend.

We werken met veel plezier en naar tevredenheid samen met deze kleinschalige Afrikaanse partner die zich volledig richt op duurzaam en verantwoorde reizen. Door de nauwe betrokkenheid met de lokale bevolking kun je door deze reis een verschil maken in het leven van de lokale gemeenschappen, ook wel Low Impact Tourism genoemd. Met meer dan 25 jaar ervaring zijn zij een betrouwbare partner die geen extra toeslag voor alleenstaande reizigers vraagt (alleen als je perse een eigen hotelkamer wilt op de accommodatiereizen is er sprake van een beperkte toeslag. Voor een eigen tent wordt er niets extra’s berekend).

Wat is het verschil met andere groepsreizen?
-Kleine groep tot max 12 deelnemers
-Single supplement mogelijk
-Kleine overland truck met grote ramen
-Geen persoonlijke kluisjes
-Lokale gidsen met 4x4 Land Cruisers worden ingezet tijdens de meeste safari’s/game drives
-Zeer bekwame reisleiders

Duurzaam toerisme
In de Ugab woestijn regio verblijven we in bij de White Lady Lodge. Een partnerschap werd in 2003 ondertekend waarbij de lokale gemeenschap voordeel heeft doormiddel van de werkgelegenheid en een percentage van de inkomsten van de lodge. Er zijn ook andere inkomstenbronnen, zoals de verkoop van brandhout aan de lodge.

Reviews

Leave a Review
(0) Average Rating: