One moment

Book your tour today: 085-4018272

16 dagen - Kampeersafari in Namibië | Windhoek

Tour Description
Itinerary
Map
Video
Reviews

Tijdens deze kampeersafari reis je langs alle hoogtepunten van Noord en Centraal Namibië. Het land waar de zon altijd schijnt en de grond de hemel smeekt voor regen, het land van de uitgestrekte landschappen, eindeloze woestijnvlakte en intense kleuren. Je zal verbaast staan hoeveel dieren in deze dorre gebieden leven

Download Tour Information

Highlights

Windhoek City Tour; Kalahari Wild Camp; Kgalagadi Trans frontier National Park; Fish River Canyon; Ai-Ais Hot Springs; Orange River; Kolmanskop Ghost Town; Luderitz; Desert Horses; Private Namib Desert Reserve; Open-vehicle Game Drive; Game Walks; Desert Night Drive; 4×4 trip naar Sossusvlei Dunes; Sesriem Canyon; Walvis Bay; Swakopmund; Skeleton Coast; Cape Cross Seal Colony; Spitzkoppe; Etosha National Park; Waterberg National Park;

Included

 • Etosha National Park
 • Kgalagadi Transfrontier Park
 • Game drive met open voertuig
 • Spitskop
 • wandelsafaris
 • Damaraland
 • Swakopmund
 • Privaat woestijnkamp
 • Woestijn Night Drive
 • Sossusvlei
 • 4x4 Rit naar Sossusvlei
 • accommodatie (1 nacht hotel, 2 nachten lodge, 12 nachten kamperen)
 • alle maaltijden zoals aangegeven (gemiddeld 3 per dag)
 • Engelstalige reisleider en chauffeur
 • vervoer per overland truck

Excluded

 • visa (Namibië is gratis voor NL)
 • vluchten (optioneel bij te boeken)
 • transfers
 • alcoholische dranken
 • tips en persoonlijke items
 • optionele activiteiten

Please Note

Alle overnachtingen vinden plaats in safari koepeltenten. Deze worden voorzien, evenals de slaapmatjes (ca 10 cm dik). Je dient zelf voor een slaapzak en kussen te zorgen.

Restrictions

Minimum leeftijd is 12 jaar, maximum 65 jaar. Oudere reizigers zijn meer dan welkom zolang ze een doktersverklaring opsturen waarin staat dat men zonder moeite iedere dag in en uit de overland truck kan klimmen en in goede conditie zijn.

Extras/Upgrades

Quad biking; Dune Boarding; Sky Diving; Marine Wildlife Boat Trip; Deze kunnen alleen ter plekke worden geboekt.

Hotel Pickup

Vertrek vanaf Hotel Safari, hoek Auas & Aviation Roads, Windhoek om 14:00 uur op dag 1 van de tour. Tel: 264 61 296 8000. Gasten die niet in hotel Safari verblijven, moeten zich om 13:00 melden bij het hotel. We raden het ten zeerste af om in de avond van de laatste tour-dag al naar huis te vliegen. Vanwege het avontuurlijke karakter en de lange afstanden van de reis zijn wij niet verantwoordelijk als je je vlucht mist omdat we te laat in Windhoek arriveren

Itinerary

16 dagen - Kampeersafari in Namibië
Start en eindpunt is Windhoek
Deze reis is er ook als accommodatiereis waarbij er NIET gekampeerd wordt.

Dag 1: WINDHOEK
We ontmoeten elkaar en de reisleider om 14:00 uur bij het hotel waar we na een korte briefing richting de township Katatura afreizen. Hier zullen we gedurende een twee uur durende fietstour de omgeving verkennen. Hierna bezoeken we de belangrijkste highlights van Windhoek om bij Joe's Beerhouse of vergelijkbaar een heerlijke maaltijd (op eigen kosten) te nuttigen en de rest van de tour briefing te krijgen.

Dag 2: WINDHOEK – KGALAGADI
Vanmorgen zullen we de stad achter ons laten en de uitgestrekte Kalahari woestijn doorsteken. We komen langs afgelegen boeren dorpen waar weinig toeristen stoppen. Tegen het einde van de middag komen we aan bij ons kamp middenin de duinen. Na het opzetten van de tenten kun je genieten van de prachtige vergezichten en de zonsondergang in de Kalahariwoestijn.
O, L, D

Dag 3: KGALAGADI TRANSFRONTIER PARK
Na een stevig ontbijt rijden we een klein stukje om bij het Kgalagadi Trans frontier Park te komen. Dit park bevindt zich zowel in Zuid-Afrika, Namibië en Botswana. Hier komt de zwarte manen leeuw voor evenals de cheeta maar men komt hier ook naartoe voor de vogeldiversiteit. Vandaag spenderen we grotendeels aan de Zuid-Afrikaanse kant van het park opzoek naar wilde dieren. Vannacht kamperen we tussen de Camel Thorn bomen op een van de kampeerterreinen van het park.
O, L, D

Dag 4: KGALAGADI – FISH RIVER CANYON
Voor zonsopgang starten we al met onze eerste game drive. Dieren zijn altijd het meest actief tijdens de vroeg ochtenduren en de vroeg avond, wanneer de temperaturen nog niet te hoog zijn. Terug bij het kamp eten we brunch en pakken daarna in om de grens naar Namibië weer over te steken. Dit is een van de meest prachtige Kalahari wegen met enkele hoge duintoppen. Via Keetmanshoop rijden we naar de Fish River Canyon, de twee na diepste kloven ter wereld. We kamperen de nacht bij Ai – Ais, warmwaterbronnen in het diepst van de kloof.
O, L, D

Dag 5: FISH RIVER CANYON – AUS
In de ochtend maken we een korte wandeling in de Fish River Canyon waarna we verder rijden naar de Orange River. Deze rivier vormt de grens met Zuid-Afrika en vormt een groen lint van vegetatie in het ruige berggebied. Hier eten we lunch en heb je de kans om een duik te nemen in de rivier. In de middag reizen we verder naar de Namib Desert om in het charmante kleine dorpje Aus de nacht door te brengen.
O, L, D

Dag 6: AUS – LUDERITZ – KOLMASKOP – AUS
We staan vroeg op om door de open vlakten naar de Atlantische Oceaan te rijden. De eerste stop zal plaatsvinden bij het spookstadje Kolmanskop. Ooit het centrum van een welvarende diamantenmijn. Tegenwoordig neemt de woestijn steeds meer beslag. Een rondwandeling langs de oude huizen brengt de geschiedenis tot leven. Hierna reizen we verder naar Luderitz, een kleine kustplaat met de meest onherbergzame kustlijn die je je kunt voorstellen. We bezoeken het kruis dat hier in 1487 door Dias is neergezet en het kleine dorpje zelf met de unieke architectuur. We keren terug naar de woestijn en stoppen onderweg bij kolonies wilde woestijn paarden. Lunch is vandaag voor eigen rekening.
O, D

Dag 7: NAMIB DESERT RESERVE
De ochtend is vrij te besteden in het dorp. Vandaag reizen we verder naar het middelpunt van de Namib woestijn, de uitgestrekte vlakte, de rode duinen en rotsige bergen van steen. De volgende twee nachten brengen we door in het Greenfire Desert Camp, een afgelegen camping gelegen tegen een rijzige rotsuitstulping in een beschermde wildernis dat onderdeel is van het Namib Rand Nature Reserve, die door Drifters behouden en hersteld werd en waar wild terug werd uitgezet dankzij de opbrengsten uit het toerisme. Gedurende ons verblijf hier zullen we deelnemen aan uitgebreide begeleide wandelingen en game drives, zowel overdag als ’s nachts om meer te leren over de fauna en flora in de woestijn.
O, L, D

Dag 8: DESERT RESERVE
Hier wordt je wakker te midden van de woestijn en kun eindeloos in de verte kijken. Dankzij toeristeninkomsten is dit een beschermd natuurgebied geworden. Alle dieren kunnen hier vrij rondlopen over het 22.000 hectare reservaat. Onze gids zal je alles uitleggen over de bush en de veelzijdige flora en fauna.
O, L, D

Dag 9: SOSSUSVLEI DUINEN
Na een vroege start rijden we verder via de eindeloze woestijn naar de Sesriem Canyon en de waanzinnige Sossusvlei duinen - de hoogste zandduinen ter wereld. De Canyon verkennen we te voet om vervolgens het laatste deel naar de kern van de duinen per 4x4 te doen. Je krijgt de kans om deze gigantische zandduinen te voet te beklimmen om vervolgens in de woestijn te overnachten.
O, L, D

Dag 10 - 11: SWAKOPMUND
We doorkruisen het Namib Naukluft Park en brengen een bezoek aan het dramatische Lunar Landscape, en de eeuwenoude Welwitschia planten. Hierna reizen we verder naar de kustplaats Walvis Way om de lagune te bekijken. Hierna is het tijd voor Swakopmund waar we de komende twee dagen zullen doorbrengen in de Greenfire Swakopmund lodge. We verkennen deze vakantiestad en haar omgeving uitvoerig, en genieten er van een avondmaal in een lokale nightspot (zelf te bekostigen). Je krijgt er de mogelijkheid om te quadbiken, te sandboarden of te skydiven (zelf te bekostigen).
O, L; O

Dag 12: SKELETON COAST – SPITZKOPPE
Vandaag reizen we richting de ruige Skeleton Coast, het decor van vele schipbreuken, de zeehonden kolonie bij Cape Cross waar duizenden Cape Fur Seals zich bevinden. We reizen door de woestijn om de hoge bergketens bij Spitzkoppe te bezoeken. We kamperen aan de voet van de berg, van waar we kunnen genieten van het licht schouwspel tijdens de zonsondergang.
O, L, D

Dag 13 - 14:ETOSHA NATIONAL PARK
Vandaag komen we het Etosha National Park binnen, volgens velen het hoogtepunt van de groepsreis. Hier spenderen we twee nachten en zullen opzoek gaan naar het grote wild. Een avond zullen we doorbrengen bij een van de waterbronnen waar veel dieren 's avonds hun dorst komen lessen.
O, L, D; O, L, D

Dag 15: ETOSHA– WATERBERG
Na een korte ochtend game drive verlaten we het park en reizen verder naar het bijzondere Waterberg Plateau National Park. Dit plateau is heel divers en er leven meer dan 200 vogelsoorten. Ook vindt je hier zeldzame antilopen. In de namiddag maken we een wandeling naar de top van de berg en genieten van de vergezichten. De laatste nacht brengen we door aan de voet van de berg.
O, L, D

Dag 16: WINDHOEK
Vroeg in de ochtend pakken we de tenten in en reizen terug naar de bewoonde wereld. De weg naar Windhoek duurt ongeveer 5 uur en we proberen om 13:00 uur terug te zijn in de hoofdstad. Een extra overnachting kun je via ons bijboeken. Indien je toch al een avondvlucht naar huis wilt boeken dan kan dat op eigen risico. We kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor het missen van je vlucht. Door het avontuurlijke karakter van de reis en de lange afstanden kan het voorkomen dat we later arriveren dan gepland.
O

Deze reis wordt uitgevoerd door een zeer gewaardeerd lokale partner die al sinds 1983 deze groepsreis uitvoert. De filosofie van Drifters is gebaseerd op duurzaam toerisme - de lange termijn zekerheid dat elke activiteit ze wordt uitgevoerd in een specifiek natuurgebied moet bijdragen aan het behoud en het welzijn van de lokale inwoners van dat gebied. Op deze manier kan worden gegarandeerd dat de toekomstige generaties in staat zijn diezelfde gebieden te bezoeken en ervan te genieten op dezelfde ervaring als hun voorouders. Tijdens deze reis kun je genieten van het prachtige Afrika zonder extra kosten en geen lokale kosten (met uitzondering van visa).

Wat is het verschil met andere groepsreizen?
*Eigen kluisjes in de truck van 400mm x 600mm x 900mm
*Opbergruimte boven je stoel
*Kleine groep tot max 17 personen
*Je start en eindigt met dezelfde reizigers
*Geliefd onder Europeanen
*Meeste lunches zijn inbegrepen
*Geen Lokale Kosten en de meeste activiteiten en excursies zijn inbegrepen in de reissom

Reviews

Leave a Review
(2) Average Rating:
Reviewed by Anoniem op
Highlights waren Mata mata, Namib desert, Brandberg, Etosha, Waterberg, Luderitz, ai ais. Enkel lagere temperaturen dan verwacht . Zeer bekwaame gids.
Reviewed by Twan en Natasja op
Eigenlijk was de hele trip 1 grote highlight! De reisleidster krijgt een dikke 10! Ze heeft alles in haar eentje gedaan (afgezien van de hulp van ons) ze kon veel vertellen over het land, de dieren, geschiedenis ed... top reisleider op alle fronten! De kampeeruitrusting was kei nieuw! dus goed... het koken via de bus was echt een vette ervaring om te doen, super hoe dit gemaakt is! De truck was super gaaf, veel been ruimte, en super gedaan met de kluisjes in de bus, geen ongedierte in de tas!