One moment

Book your tour today: 085-4018272

16 dagen - Rondreis Namibië | Accommodatiereis

Tour Description
Itinerary
Map
Video
Reviews

Tijdens deze geaccommodeerde groepsreis kom je langs alle hoogtepunten van Noord- en Centraal Namibië. Het land waar de zon altijd schijnt en waar de grond de hemel smeekt om regen, het land van de uitgestrekte landschappen, eindeloze woestijnvlaktes en intense kleuren. Je zult nog verbaast staan hoeveel dieren er in deze dorre gebieden leven!

Highlights

Windhoek City Tour; Kalahari Wild Camp; Kgalagadi Trans frontier National Park; Fish River Canyon; Ai-Ais Hot Springs; Orange River; Kolmanskop Ghost Town; Luderitz; Desert Horses; Private Namib Desert Reserve; Open-vehicle Game Drive; Game Walks; Desert Night Drive; 4×4 trip naar Sossusvlei Dunes; Sesriem Canyon; Walvis Bay; Swakopmund; Skeleton Coast; Cape Cross Seal Colony; Spitzkoppe; Etosha National Park; Waterberg National Park;

Included

 • Etosha National Park
 • Kgalagadi Transfrontier Park
 • Game drive met open voertuig
 • Spitskop
 • wandelsafaris
 • Damaraland
 • Swakopmund
 • Privaat woestijnkamp
 • Woestijn Night Drive
 • Sossusvlei
 • 4x4 Rit naar Sossusvlei
 • accommodatie (1 nacht hotel, 14 nachten Lodge)
 • alle maaltijden zoals aangegeven (gemiddeld 3 per dag)
 • Engelstalige reisleider en chauffeur
 • vervoer per overland truck

Excluded

 • visa (Namibië is gratis voor NL)
 • vluchten (optioneel bij te boeken)
 • transfers
 • alcoholische dranken
 • tips en persoonlijke items
 • optionele activiteiten

Please Note

ACCOMMODATIE: 14 nachten in lodge, 1 nacht hotel. De prijzen zijn per persoon. Bij Drifters reizen wordt er verwacht dat je de kamer of tent deelt met een deelnemer van het zelfde geslacht. Indien er geen andere deelnemer is om de kamer of tent mee te delen, zal je een kamer of tent voor alleen gebruik krijgen, zonder dat je hiervoor een toeslag betaalt.

Restrictions

Minimum leeftijd is 12 jaar, maximum 65 jaar. Oudere reizigers zijn meer dan welkom zolang ze een doktersverklaring opsturen waarin staat dat men zonder moeite iedere dag in en uit de overland truck kan klimmen en in goede conditie zijn.

Extras/Upgrades

Quad biking; Dune Boarding; Sky Diving; Marine Wildlife Boat Trip; Deze kunnen alleen ter plekke worden geboekt.

Hotel Pickup

Vertrek vanaf Hotel Safari, hoek Auas & Aviation Roads, Windhoek om 14:00 uur op dag 1 van de tour. Tel: 264 61 296 8000. Gasten die niet in hotel Safari verblijven, moeten zich om 13:00 melden bij het hotel. We raden het ten zeerste af om in de avond van de laatste tour-dag al naar huis te vliegen. Vanwege het avontuurlijke karakter en de lange afstanden van de reis zijn wij niet verantwoordelijk als je je vlucht mist omdat we te laat in Windhoek arriveren

Itinerary

16 dagen - Accommodatiereis in Namibië
Start en eindpunt is Windhoek

Deze reis is ook als camping reis te boeken.

Tijdens deze geaccommodeerde groepsreis kom je langs alle hoogtepunten van Noord- en Centraal Namibië. Het land waar de zon altijd schijnt en waar de grond de hemel smeekt om regen, het land van de uitgestrekte landschappen, eindeloze woestijnvlaktes en intense kleuren. Je zult nog verbaast staan hoeveel dieren er in deze dorre gebieden leven!

Dag 1: WINDHOEK
We ontmoeten de groep en de reisleider om 14:00 uur bij het hotel, waar we na een korte briefing richting de township Katatura afreizen. Hier zullen we tijdens een twee uur durende fietstocht de omgeving verkennen. Hierna bezoeken we de belangrijkste highlights van Windhoek om later bij Joe's Beerhouse (of vergelijkbaar) een heerlijke maaltijd te nuttigen en om de rest van de tour briefing te krijgen. (op eigen kosten)
D

Dag 2: WINDHOEK – KGALAGADI
Op deze dag zullen we de stad achter ons laten en de uitgestrekte Kalahari woestijn door trekken. We komen langs afgelegen boerendorpen waar weinig toeristen komen en waar mogelijk maken we een paar tussenstops om de inwoners van de dorpen te ontmoeten. Tegen het einde van de middag komen we aan bij ons kamp middenin de duinen.
O L D

Dag 3: KGALAGADI TRANSFRONTIER PARK
Na een stevig ontbijt rijden we een klein stukje om bij het Kgalagadi Trans frontier Park te komen. Dit park bevindt zich zowel in Zuid-Afrika, Namibië als in Botswana. Het is vooral bekend vanwege het grote aantal roofdieren: hier komen de zwarte manen leeuw voor en de cheeta, maar men komt hier ook naar toe vanwege de grote vogeldiversiteit. Vandaag spenderen we grotendeels aan de Zuid-Afrikaanse kant van het park op zoek naar wilde dieren. Vannacht verblijven in één van de kampen van het park, tussen de Camel Thorn bomen.
O L D

Dag 4: KGALAGADI – FISH RIVER CANYON
We staan vroeg op, zodat we de zonsopgang over de rode duinen kunnen zien voor het ontbijt. We rijden vervolgens over één van de meest prachtige Kalahari routes, waarbij we ontelbaar veel hoge duinen met geweldige uitzichten doorkruizen. Via Keetmanshoop rijden we dan verder naar Fish River Canyon, de op één na grootste kloof ter wereld. We nemen de tijd om de geweldige uitzichten van de Canyon op ons te laten inwerken voordat we naar ons kamp voor die nacht rijden: Ai – Ais, de hot springs in de dieptes van de kloof.

Dag 5: FISH RIVER CANYON – AUS
In de ochtend maken we een korte wandeling in de Fish River Canyon waarna we verder rijden naar de Orange River. Deze rivier vormt de grens met Zuid-Afrika en zorgt voor een groene strook aan vegetatie in het ruige berggebied. Hier maken we een lunchstop en heb je de mogelijkheid om een duik te nemen in de rivier. In de middag reizen we verder naar de Namibwoestijn om in het charmante kleine dorpje Aus de nacht door te brengen.
O L D

Dag 6: AUS – LUDERITZ – KOLMASKOP – AUS
We staan vroeg op om door de open vlakten naar de Atlantische Oceaan te rijden. De eerste stop zal het spookstadje Kolmanskop zijn. Ooit het centrum van een welvarende diamantenmijn, tegenwoordig neemt de woestijn het dorp steeds meer beslag. Een rondwandeling langs de oude huizen brengt de geschiedenis tot leven! Hierna reizen we verder naar Luderitz, een kleine kustplaats met de meest onherbergzame kustlijn die je je kunt voorstellen. We bezoeken het kruis dat hier in 1487 door Dias is neergezet en het kleine dorpje zelf met de unieke architectuur. We keren terug naar de woestijn en stoppen onderweg bij kolonies wilde woestijn paarden. Lunch is vandaag voor eigen rekening.
O D

Dag 7: NAMIB DESERT RESERVE
De ochtend is vrij te besteden in het dorp. In de middag reizen we verder naar het middelpunt van de Namibwoestijn, en nemen de uitgestrekte vlakte in ons op, de rode duinen en rotsige bergen van steen. De volgende twee nachten brengen we door in het Greenfire Desert Lodge, een afgelegen camping gelegen tegen een immense rotsuitstulping in een beschermde wildernis dat onderdeel is van het Namib Rand Nature Reserve. In het reservaat zijn veel verschillende woestijndieren te vinden en gedurende ons verblijf hier zullen we deelnemen aan uitgebreide begeleide wandelingen en game drives, zowel overdag als ’s nachts om meer te leren over de fauna en flora in de woestijn.
O L D

Dag 8: DESERT RESERVE
In het Desert Reserve wordt je wakker te midden van de woestijn en kun je eindeloos in de verte kijken. Dankzij toeristeninkomsten is dit een beschermd natuurgebied geworden. Alle dieren kunnen hier vrij rondlopen over het 202.000 hectare grote reservaat. Onze gids zal je alles uitleggen over de bush en de veelzijdige flora en fauna.
O L D

Dag 9: SOSSUSVLEI DUINEN
Na een vroege start rijden we verder via de eindeloze woestijn naar de Sesriem Canyon en de waanzinnige Sossusvlei duinen - de hoogste zandduinen ter wereld! De Canyon verkennen we te voet om vervolgens het laatste deel naar het middelpunt van de duinen per 4x4 aangedreven voeruig te doen. Je krijgt de kans om deze gigantische zandduinen te voet te beklimmen om vervolgens in de woestijn te overnachten.
O L D

Dag 10 - 11: SWAKOPMUND
We doorkruisen het Namib Naukluft Park en brengen een bezoek aan het dramatische Lunar Landscape en de eeuwenoude Welwitschia planten. Hierna reizen we verder naar de kustplaats Walvis Way om de lagune te bekijken. Vervolgens is het tijd voor Swakopmund waar we de komende twee dagen zullen doorbrengen in de Greenfire Swakopmund lodge. We verkennen deze vakantiestad en haar omgeving uitvoerig, en genieten er van een avondmaal in een lokale bar (zelf te bekostigen). Je krijgt er de mogelijkheid om te quadbiken, te sandboarden of te skydiven (zelf te bekostigen).
O L – O

Dag 12: SKELETON COAST – BRANDBERG MOUNTAIN
Vandaag reizen we langs de ruige Skeleton Coast, het decor van vele schipbreuken en de zeehonden kolonie bij Cape Cross waar duizenden Cape Fur Seals zich bevinden. We rijden door de woestijn om de Bushman rotstekeningen te bekijken bij Brandberg, waar de nacht aan de voet van de berg doorbrengen. Terwijl we hier zijn hopen we een glimp van de zeldzame woestijnolifant op te vangen!
O L D

Dag 13 - 14: ETOSHA NATIONAL PARK
Vandaag komen we het Etosha National Park binnen, volgens velen het hoogtepunt van een groepsreis in Namibië . Hier spenderen we twee nachten en zullen we op zoek gaan naar de grotere wilde dieren. Eén avond zullen we doorbrengen bij een verlichte waterpoel waar veel dieren 's avonds hun dorst komen lessen. Tijdens deze dagen zullen we lange game drives in het park maken. Iedere nacht brengen we door in een comfortabele accommodatie in één van de kampen van het park.
O L D ; O L D

Dag 15: ETOSHA– WATERBERG
Na een korte ochtend game drive verlaten we het park en reizen verder naar het bijzondere Waterberg Plateau National Park. Dit plateau is heel divers en er leven meer dan 200 vogelsoorten. Ook vindt je hier in de lager liggende gedeeltes zeldzame kleine antilopen. ‘s Middags maken we een wandeling naar de top van de berg en genieten van het uitzicht over de Kalahari. De laatste nacht brengen we door aan de voet van de berg.
L D

Dag 16: WINDHOEK
Vroeg in de ochtend pakken alles weer in de voertuigen in en reizen we terug naar de bewoonde wereld. De weg naar Windhoek duurt ongeveer 5 uur en we proberen om 13:00 uur terug te zijn in de hoofdstad. Een extra overnachting kun je via ons bijboeken. Indien je toch al een avondvlucht naar huis wilt boeken dan kan dat op eigen risico: door het avontuurlijke karakter van de reis en de lange afstanden kan het voorkomen dat we later arriveren dan gepland. Houd in elk geval rekening met minstens een uur tijd voor de airport transfer, en natuurlijk nog de checkin tijd op het vliegveld.
O

Deze reis wordt uitgevoerd door een zeer gewaardeerd lokale partner die al sinds 1983 deze groepsreis uitvoert. De filosofie van Drifters is gebaseerd op duurzaam toerisme - de lange termijn zekerheid dat elke activiteit ze wordt uitgevoerd in een specifiek natuurgebied moet bijdragen aan het behoud en het welzijn van de lokale inwoners van dat gebied. Op deze manier kan worden gegarandeerd dat de toekomstige generaties in staat zijn diezelfde gebieden te bezoeken en ervan te genieten op dezelfde ervaring als hun voorouders. Tijdens deze reis kun je genieten van het prachtige Afrika zonder extra kosten en geen lokale kosten (met uitzondering van visa).

Wat is het verschil met andere groepsreizen?
*Eigen kluisjes in de truck van 400mm x 600mm x 900mm
*Opbergruimte boven je stoel
*Kleine groep tot max 17 personen
*Je start en eindigt met dezelfde reizigers
*Geliefd onder Europeanen
*Meeste lunches zijn inbegrepen
*Geen Lokale Kosten en de meeste activiteiten en excursies zijn inbegrepen in de reissom

Reviews

Leave a Review
(1) Average Rating:
Reviewed by Uri op
I really enjoyed the tour! I would definitely do the adventure again and I will recommend it! Thank you so much.