One moment

Book your tour today: 085-4018272

21 dagen - Individuele rondreis Zuid-Afrika

Tour Description
Itinerary
Map
Video
Reviews

Deze individuele rondreis langs alle prachtige highlights van Zuid-Afrika start in Johannesburg en eindigt in Kaapstad, maar kan ook in omgekeerde richting gemaakt worden. Reis via Kruger, Swaziland, Kwazulu Natal, St Lucia, Durban, Addo Elephant Park, Storms River, Garden Route, Knysna, Oudsthoorn, Stellenbosch naar Kaapstad!

Highlights

Kruger, Swaziland, Kwazulu Natal, St Lucia, Dolphin Coast, Addo Elephant Park, Storms River, Garden Route, Knysna, Oudsthoorn, Stellenbosch en Kaapstad!

Included

 • 20 nachten Accommodatie inclusief ontbijt (in Kruger alleen verblijf (zie tab ACCOMMODATIE)
 • Huurauto Group B Ford Fiesta of vergelijkbaar: inclusief ongelimiteerde kilometers, contract fee, volledige dekking (geen eigen risico), 2 bestuurders,
 • Binnenlandse vlucht Durban - Port Elizabeth, Economy class
 • Reserveringskosten
 • 24/7 Nederlandse assistentie ter plaatse
 • Reisapp met offline toegang tot het reisschema
 • Persoonlijke service en advies;
 • PDF van de reisbeschrijving inclusief routebeschrijving;
 • Dekking Calamiteitenfonds (NL) en Garantiefonds;
 • 24/7 assistentie;

Excluded

 • Internationale vlucht, optioneel bij te boeken
 • Upgrade naar 4 of 5 * accommodaties
 • Entrée Nationale Parken tenzij anders vermeld
 • Activiteiten (game drives, boottochten, duiken met haaien e.a. kunnen op voorhand bijgeboekt worden)
 • Overige maaltijden
 • Upgrade naar Business class binnenlandse vlucht
 • Brandstof
 • E-toll
 • Fooien
 • Eenrichtingstoeslag huurauto x 2
 • Wasservice en persoonlijke items
 • Opwaardering huurauto
 • Meet & Greet service bij aankomst

Please Note

Deze reis is ook in omgekeerde richting te boeken Alle self drives zijn op verzoek aan te passen met extra of minder reisdagen, routewijzigingen en upgrades of alternatieve accommodaties. African Travels is een maatwerkspecialist. African Travels behoudt zich het recht een alternatief hotel in dezelfde klasse met dezelfde faciliteiten en van dezelfde kwaliteit te boeken wanneer een hotel is volgeboekt. We bieden de mogelijkheid naar Kruger te vliegen en vanuit daar de reis te starten. Bij het huren van een auto is een geldige creditcard (géén prepaid) op naam van de hoofdbestuurder én voorzien van pincode verplicht.

Extras/Upgrades

In overleg kunnen we activiteiten, upgrades naar een luxer segment accommodatie of huurauto of uitbreiding van de reisroute en aanvullende maaltijden vooruit boeken.

Itinerary

21 dagen - Individuele rondreis Zuid-Afrika
Startpunt Johannesburg, eindpunt Kaapstad (of omgekeerd)

Dag 1 - Aankomst Johannesburg
Welkom in Zuid-Afrika!
Bij aankomst op Johannesburg is het nog maar een kort ritje met de hotel shuttle naar de lodge voor een eerste nacht in Zuid-Afrika.
Airport Game Lodge, inclusief ontbijt

Dag 2 & 3 Panorama route
Na het ontbijt neem je de shuttle terug naar het vliegveld om de huurauto in ontvangst te nemen. Nu begint het self drive avontuur!
Rijd richting Hazyview . Reis langs de hoogtepunten van de Panorama route. Geniet van het uitzicht en de prachtige natuur.
Tegen het einde van de middag rijd je naar de lodge. Gebruik de volgende dag voor het verkennen van de prachtige Panorama route.
Hamilton Parks Country Lodge, inclusief ontbijt

Dag 4 & 5 Kruger Park
Tijd om het Kruger Park te verkennen met eigen huurauto. Het park is uitstekend te bereizen vanwege de goede wegen. In het park zijn diverse picknick-plekken en restaurants aanwezig voor een lunch stop. Houd er rekening mee dat je je paspoort meeneemt voor identificatie bij de entree van het Kruger Park. In warme maanden is het wellicht een goed idee om al vroeg naar Kruger te gaan, de meeste dieren zijn vroeg op de dag wat actiever.
Berg-en-Dal Main Camp, self catering chalet

Dag 6 & 7 Swaziland
Steek je de grens over naar Swaziland. Je zult ervaren dat Swaziland een heel andere sfeer heeft vergeleken Zuid-Afrika en de mensen zijn uiterst vriendelijk en behulpzaam.
Kaarsenfabrieken, ambachtelijke markten, natuurreservaten, fietstochten en wandelroutes, genoeg te doen!
In Mlilwane kun je heerlijk wandelen. Er lopen allerlei dieren rond, heerlijk om zo 1 te zijn met de natuur.
Mlilwane Wildlife Sanctuary Rest Camp, inclusief ontbijt

Dag 8 & 9 St Lucia
Reis verder via Kwazulu Natal naar het groene St Lucia. Wie vroeg uit de veren gaat kan onderweg een aantal uren het Hluhluwe Imfolozi Park bezoeken. Je loopt kans om er de Big 5 en vele andere dieren te bezichtigen. Het is er bergachtiger dan Kruger maar de wegen zijn nog steeds prima begaanbaar.
St. Lucia zelf is bekend vanwege de grote lagune, die vol zit met krokodillen en nijlpaarden. Een vruise op deze lagune kan optioneel worden bijgeboekt
Een dagtrip naar het nabijgelegen Isimangaliso Park is ook zeer de moeite waard, de combinatie van wildleven en een prachtig groot strand is uniek en prachtig!
Whalesong Guest House, inclusief ontbijt

Dag 10 Umhlanga
Reis verder via de kust naar de badplaats Umhlanga. In het goede seizoen is dit een heerlijke plek voor een duik in de blauwe oceaan! Ook is deze plek vlakbij het vliegveld, vanwaar je de volgende de dag je reis zult vervolgen.
Honey Pot Bed & Breakfast, inclusief ontbijt

Dag 11 Addo Elephant National Park
Op een kleine 20 min rijden bevindt zich het vliegveld van Durban. Lever de auto in en neem het vliegtuig naar Port-Elizabeth. Hier haal je de tweede huurauto op en rijd je verder richting het Addo National Park.
Addo Elephant Park is wederom uitstekend te verkennen met eigen huurauto. Het park biedt echter ook game drives aan . Deze activiteit kunnen we optioneel vooraf bijboeken.
Accommodatie is op korte afstand van het park vandaan.
Stellenhof Country House, inclusief ontbijt

Dag 12 & 13 Knysna
Reis verder naar Knysna. Bezoek de Knysna heads of maak een boottocht over de lagune of de zee, dit kunnen wij voor je regelen. Voor de actievelingen zijn er volop excursies te boeken. Kanotochten in Wilderness, surflessen in Plettenberg bay, mountainbiken of probeer eens een SUP board uit! Op de 2e dag ga je met boot de zee op, op zoek naar walvissen, zeehonden en dolfijnen.
The Russel Hotel, inclusief ontbijt

Dag 14 & 15 Oudtshoorn
Reis richting de bergen naar het kleine stadje Oudtshoorn. De struisvogelfarms zijn de grootste trekpleister van dit prachtige gebied. Een bezoek aan zo'n farm is erg interessant en zeker de moeite waard. Ook de beroemde Cango Caves zijn zeer indrukwekkend.
Reede Guesthouse, inclusief ontbijt

Dag 16 & 17 Stellenbosch
Tijd om te gaan genieten van Zuid-Afrika's beste wijnen! Boek vooraf via ons een wijntour of picknick, of verken met eigen huurauto de diverse wijnboeren. 's Avonds kun je het stadje inlopen voor een diner in een van de gezellige restaurants.
Roosewyn Guesthouse, inclusief ontbijt

Dag 18 - 20 Kaapstad
De komende dagen zijn vrij te besteden in de wereldstad Kaapstad!
Bezoek de Tafelberg, Robben island en Cape-Point. Maar er zijn ook vele minder bekende bezienswaardigheden die absoluut de moeite waard zijn. Een fietstocht naar de townships behoort tot de mogelijkheden. Het is aan te bevelen Robben island vooraf te reserveren.
Villa Rosa, inclusief ontbijt

dag 21 Einde van de reis
Vandaag is het einde van het Zuid-Afrika avontuur alweer aangebroken. Hopelijk heb je voldoende herinneringen opgedaan om daar nog heel lang van te kunnen genieten! Tijd om naar huis te gaan. Je vertrekt naar het het vliegveld van Kaapstad, waar je de huurauto (met volle tank!) inlevert op tijd voor je vlucht terug naar huis.

Deze reis is aan te passen naar jouw wensen. Bekijk onze voorbeeldreizen voor meer informatie https://catalogue.africantravels.com/Rack/View/2670/Catalogue/4200

Reviews

Leave a Review
(3) Average Rating:
Reviewed by Anoniem op
Tijdens de Vakantiebeurs voel onze keuze voor African Travels. Er is uitstekend rekening gehouden met ons budget en onze eisen en de reis heeft aan de verwachtingen voldaan. Een uitstekende reis, goed georganiseerd en zo gemakkelijk om op professionals te kunnen vertrouwen. Sterk aanbevolen!
Reviewed by Anoniem op
Wij hebben een super vakantie gehad in Zuid Afrika. Mede dankzij het enthousiaste verhaal van Marijnke op de vakantiebeurs en het passende reisplan van haar, hebben wij besloten om met African Travels in zee te gaan. Wij hebben geen 1 dag spijt gehad om dit te doen! Wat hebben wij genoten!!
African Travels heel erg bedankt voor het meewerken aan deze super ervaring!!
Reviewed by Baar op
African travels tailored a self-drive tour from Cape Town to Johannesburg for the four of us, which perfectly suited our wishes and expectations. They were of great assistance when our in-flight was delayed. The guesthouses and lodges they suggested were great. We enjoyed every minute of our trip!