One moment

Book your tour today: 085-4018272

Wat is een safari voertuig?

Een game drive maak je in een safari voertuig of met een overland truck (bij groepsreizen). Wat is precies een safari voertuig?

Land Cruiser versus 4WD Mini van (busje) in Oost Afrika

In Oost Afrika (Kenia, Rwanda en Oeganda) kun je ervoor kiezen een safarirondreis in een mini busje met open dak of Land Cruiser te maken. Een Mini van is veel voordeliger dan een Land Cruiser. Het zitcomfort is ook beduidend fijner dan een minibusje. Het minibusje heeft echter ook 4WD en kan een prima safari maken. De stoelen zijn comfortabel genoeg om een hele rondreis mee te maken. Reis je echter in het regenseizoen dan zouden we een Land Cruiser aanbevelen omdat je dan beter door de parken kunt reizen en meer uit je safari haalt!

Land cruiser met open dak

African-Travels-private-safari-tarangire,-serengeti,-Ngoorngoro-crater-Tanzania-1500-vehicle-4x4-safari.png African-Travels-about-us-land-rover.gif

4WD Mini van met open dak

African-Travels-4x4-mini-van-kenya-1500-kili.png african travels lion 4wd mini van 1500.jpg

Land Cruiser Zuidelijk Afrika 

In Zuidelijk Afrika zijn de safarivoertuigen vaak open. Er is een canvasdak voor de zon en regenbui en de zijkanten zijn veelal open. Als het erg slecht weer is of er moet een stuk gereden worden over de openbare weg voordat een game park wordt bereikt, dan kan een gids het canvasdoek aan de zijkanten tijden dichtdoen tegen de wind. 

African-Travels-kruger-park-safari-tremisana-1500-leeuw.jpg African-Travels-4wd-voertuig-kenmerken-met-open-safari-4wd-1500.jpg