One moment

Book your tour today: 085-4018272

Wat is overlanding?

We bieden geen luxe busreizen aan waarbij je de hele dag achteruit kunt leunen en kunt relaxen. Onze groepsreizen zijn avontuurlijk, je moet actief en betrokken zijn ingesteld! 

In Afrika kennen ze het spreekwoord: “You can take a donkey to the water BUT you can’t make it drink”. Dit gledt ook voor onze groepsreizen. Je komt langs alle hoogtepunten van je bestemming, we organiseren de leukste en mooiste groepsactiviteiten, je krijgt de beste overland trucks en kampeerbenodigdheden, uitstekende reisleiders en gidsen en je hebt de mogelijkheid om mensen van over de hele wereld te ontmoeten. Het succes van jouw reis hangt echter af van wat je ermee doet. 

Kortom, 
 

Avontuurlijk

Ben je avontuurlijk ingesteld, vind je het leuk om met gelijkgestemden samen te reizen en ben je van mening dat de reis net zo belangrijk is als de bezienswaardigheden, vind je het leuk om met de dagelijkse beslommeringen mee te helpen (koken, boodschappen doen, tentenkamp opzetten etc)? Dan is Overlanding echt iets voor jou!

Safari trucks

De safari trucks zijn comfortabel uitgerust met alle benodigdheden voor de gehele reis. Je zult merken dat de truck al na een paar dagen je "thuis" wordt. Omdat de trucks gigantische ramen hebben en je hoog en droog zit heb je een spectaculair uitzicht over het landschap. Ook ideaal in wildparken.

Reisleiders

Alle reizen worden begeleidt door enthousiaste, vaak Engels sprekende reisleiders. Niet alleen voor calamiteiten maar ook voor vragen over bijvoorbeeld de leukste restaurantjes of mooiste stranden kun je bij ze terecht. Ze vertellen het je graag!

Wel of geen lunches?

Niet alle reisorganisaties hanteren Lokale Kosten. We bieden ook rondreizen aan waarbij je all inclusive bedrag betaalt waarbij de lunch is inbegrepen. Het leuke hiervan is dat we allerlei verschillende reizen aanbieden. Bij de ene groepsreis krijg je als reiziger de vrijheid om zelf de lokale keuken te verkennen. Je krijgt dan de mogelijkheid om tussen de middag zelf ergens iets te eten te halen. Dat kan bij een plaatselijke supermarkt zijn, de bakker, een eethuisje of iets anders. In enkele gevallen lunch je wel gezamenlijk wanneer je onderweg bent en er geen inkoopmogelijkheden zijn. De reisleider zal dit altijd vooraf aankondigen.
Bij andere groepsreizen zijn de lunches wel standaard inbegrepen en eet je gezamenlijk.
Wil je advies van ons? Laat ons weten wat voor reiziger je bent en wij adviseren je over een passende rondreis! 

Lokale Kosten

Lokale Kosten zijn kosten die je niet vooraf aan African Travels kunt betalen maar die je bij aankomst aan je reisleider betaalt (contant in US$). Over het algemeen wordt dit bedrag op de eerste dag van je reis gecollecteerd. Dit geld wordt door jouw reisleider gebruikt om de lokale kosten ("Kitty": eten op de markt, overnachtingen e.a.) ter plaatse te betalen. Bij Overlanding wordt dit geld contant betaald om zo BTW en wisselkoersen te omzeilen wat je veel geld bespaart. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je altijd de actuele prijs betaalt. Het deel dat je vooraf betaald hebt aan African Travels is voor o.a. entree van de wildparken (aangegeven bij "Wat is Inclusief", het salaris van de reisleider, de benzine, onderhoud safari truck, een deel van de overnachtingen, marketingkosten e.a. Dit staat per reis duidelijk aangegeven. De "Lokale Kosten" zijn dus absoluut geen fooiengeld of zakgeld voor je reisleider. Al het geld van de Lokale Kosten ("Kitty") dat overblijft aan het einde van je reis wordt wederom onze alle passagiers verdeeld. Hierdoor weet je zeker dat je nooit teveel betaalt. Bij elke reis staat duidelijk aangegeven of er sprake is van Lokale Kosten. Mocht iets niet duidelijk zijn, neem dan contact met ons op.

Let op: de Lokale Kosten zijn verplicht! Zonder deze bijdrage kan je toegang worden ontzegt op de overland truck.

Optionele Extra's / Activiteiten pakket 

Per reis staan ook, indien van toepassing, de Optionele Extra's / Activiteiten pakket vermeld. Dit zijn flexibele kosten, de optionele activiteiten die je kunt doen. Vooraf kun je dus al een beetje inschatten wat je wel en niet wil gaan doen. Het voordeel van Optionele extra's is dat je al reiziger hierdoor zelf in staat bent je eigen reis samen te stellen. Sommige reizigers zijn maanden lang op pad en willen soms een wildpark overslaan. Of je voelt je die dag niet lekker en kan daarom niet deelnemen aan een excursie. Hierdoor houd je de regie over je budget in eigen handen. Dit is typisch voor overlanding.

Definitie van een Overlander: Overlander (0-ver-lan-der):

Iemand die opzoek is naar avontuur, kennis en nieuwe ervaringen. Een reiziger die zich bezighoudt met spannende en avontuurlijke bezigheden.

Karaktereigenschappen:

Bekijk alle groepsreizen >>