One moment

Book your tour today: 085-4018272

Vaccinaties & Malaria

Weinig tijd? Dan biedt www.thuisvaccinatie.nl de ideale service: vaccinatie en advies aan huis door deskundige en betrouwbare artsen! Wacht niet tot het laatste moment. Sommige vaccinaties dien je al weken voor vertrek te starten. Enkele landen eisen eveneens een Gele Koorts inentingsbewijs.

Afbeelding Thuisvaccinatie African Travels.jpg

Reiskleding

Om gezond op reis te gaan en je te kleden naar het klimaat waar je naartoe gaat is het handig om langs een uitgebreide kampeer/reiswinkel te gaan waar je je goed kunt laten voorlichten. Denk aan een winkel als Carl Denig of Bever. Hierdoor weet je hoe je je kunt beschermen tegen de zon of muggenbeten. Goede voorzorgsmaatregelen komen ten goede aan je gezondheid op reis.

Eerste Hulp en Medicijnen

Alle voertuigen tijdens je rondreis hebben een Eerste Hulp kit aan boord. We raden je aan om alle medicijnen die je met regelmatig nodig hebt zelf mee te nemen (denk aan pijnstillers, anticonceptie, hooikoorts, astma e.a.). Verder is het ook raadzaam om zelf iets mee te nemen van antiseptische zalf of spray, watten, steriele verbanden, pleisters, schaartje, pincet, tape, antibiotica poeder, lippen balsem, zonnebrand, muggenspray, waterzuiveringstabletten, injectienaalden en spuiten, anti-malaria tabletten, anti diarree tabletten en een goed aanbod van re-hydratatie poederzakjes.

Het is raadzaam om een arts of vaccinatiekliniek vooraf te raadplegen over een aantal antibioticum die je preventief mee kunt nemen (voor de huid of darm infecties) want er kunnen zich situaties voordoen waarin je deze niet ter plaatse kunt verkrijgen. En vergeet niet de gebruiksaanwijzingen mee te nemen. 

Malaria

Malaria is de meest voorkomende ziekte in Afrika waar zowel bezoekers als de lokale bevolking onder kan lijden. Laat je voor vertrek goed voorlichten bij de GGB of Tropenarts of kijk op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Antimalaria tabletten bieden vaak een goede bescherming maar een goed muskietennet en antimuggenspray zijn ook noodzakelijk. 

Alle tenten zijn voorzien van muskietennetten dus het is niet noodzakelijk om je eigen net mee te nemen. Als je van plan bent om buiten in de openlucht te slapen is het wel raadzaam er eentje mee te nemen.
Andere nuttige websites zijn Vaccinatiesopreis.nl of de website van het Ministerie van Buitenlandsezaken of de KLM Travel Clinic.