One moment

Book your tour today: 085-4018272

Welk Visum heb ik nodig?

Het is noodzakelijk om met een geldig paspoort op reis te gaan die voor de meeste bestemmingen ten minste nog 6 maanden geldig is. 

Alle benodigde Visa zijn NIET inbegrepen in de reissom. Het is je eigen verantwoordelijkheid dat je over de juiste Visa beschikt wanneer je Afrika binnen reist.

Wij raden je nadrukkelijk aan voorafgaand aan je vertrek een aantal websites te raadplegen over de benodigde visa en de kosten daarvan. Elke nationaliteit heeft namelijk andere Visa restricties. Sommige visa kun je tegenwoordig direct aan de grens kopen en sommige moet je vooraf bij een ambassade of consulaat aanschaffen. Wees er bewust van dat visum informatie vaak veranderd dus check voor vertrek nogmaals de informatie. Kijk voor meer informatie op de website van kesvisum.nl of het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

LET OP! indien je een visum aan de grens koopt, ze hebben er GEEN PINAUTOMATEN. Neem dus Cash mee (US$ of Euro's)

Handige websites voor een visum check

Hieronder een indicatie van visa kosten, eenmalige entree (double en multiple entry zijn soms verkrijgbaar aan de grens). Deze zijn vrijblijvend en kunnen wisselen. Voor het actuele tarief kun je het beste contact opnemen met de betreffende ambassade of consulaat.

Voor alle landen geldt dat er twee lege pagina's in het paspoort aanwezig dienen te zijn bij aankomst.

Visumkosten en waar verkrijgbaar:

Het Oost Afrika visum

Afhankelijk van het land van binnenkomst is het noodzakelijk het Oost-Afrika visum voorafgaand online aan te vragen of ter plekke bij binnenkomst. We zullen je hiervan individueel op de hoogte stellen na bevestiging van de reis.

Reizen met minder jarigen

Met ingang van 1 juni 2015 is het verplicht voor ouders die met kinderen onder de 18 jaar via of naar Zuid-Afrika en/of Botswana afreizen, om een volledige onverkorte geboorteakte van het kind te kunnen overhandigen bij de douane. De Zuid-Afrikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft bevestigd dat er geen bewijsstukken nodig zal voor mensen die op doorreis zijn via een internationale luchthaven van Zuid-Afrika. Neem contact op met je luchtvaartmaatschappij om te zien welke documenten je nodig hebt om door de immigratie bij aankomst in Zuid-Afrika te komen voor het voor het ophalen van bagage en weer in te checken. 

Botswana heeft de regelgeving van Zuid-Afrika sinds 31 oktober 2016 ingevoerd voor kinderen onder de 18 jaar. 
Er zijn aanvullende eisen als het kind reist met slechts één ouder, met geen van beide biologische ouders, of onbegeleid. Zie dit informatieblad, deze verklaring van de Zuid-Afrikaanse ministerie van binnenlandse zaken en deze bijsluiter is geproduceerd door de Zuid-Afrikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. Neem contact op met de Zuid-Afrikaanse Hoge Commissie als je een specifieke vraag hebt over de reis. 
Reis je met kopieën van documenten, zorg ervoor dat ze gecertificeerd zijn. Het Zuid-Afrikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken accepteert geen fotokopieën van geboorteaktes of paspoorten. 
Meer informatie: http://www.dha.gov.za/index.php/statements-speeches/632-statement-by-home-affairs-director-general-mkuseli-apleni-at-the-media-briefing-on-new-requirements-for-travelling-with-children-coming-into-effect-on-1-june-2015 

Vragen?

Neem dan contact met ons op voor advies. Neem contact met ons op. We helpen je graag!