One moment

Book your tour today: 085-4018272

GRATIS WakaWaka | Share the Sun

Bij iedere boeking ontvang je een GRATIS WakaWaka Power+

Waarom is een WakaWaka onmisbaar op reis?

Met regelmatige stroomuitval in Afrika is deze gadget zeker geen overbodige luxe en een ontzettend mooi duurzaam product. Een iPhone laadt je binnen 2 uur op!
De WakaWaka Power+ is een krachtige, compacte oplader en (zak)lamp op zonne-energie. Het laadt zo goed als elk type telefoon en klein elektronisch apparaat op én geeft tot wel 150 uur veilig en duurzaam licht. 

- Volle batterij na 12 uur zonlicht
- Laadt een iPhone 5s in 2 uur helemaal op
- 4 licht standen: van 5 tot 75 lumen
- Flexibele positionering: op een tafel, fles, of aan een touwtje
- SOS noodgevallen stand
- Gepatenteerde Intivation SunBoost chip
- Gemaakt van zeer sterk en duurzaam 100% recycled PC-ABS

African Travels wakawaka oplader.jpgAfrican Travels wakawaka oplader zonnecel.jpgAfrican Travels wakawaka oplader geel.jpgAfrican Travels wakawaka oplader geel zijkant.jpgAfrican Travels wakawaka oplader geel doosje.jpgAfrican Travels wakawaka oplader geel doosje zonneenergie.jpg

Hoe het werkt | Buy one = Give One

Wanneer je bij ons een reis boekt ontvang je per boeking (dus niet per persoon) een gratis WakaWaka. Als Social Enterprise zijn wij bereid een deel van onze winst in dit project te steken aangezien een WakaWaka Power+ een onmisbare gadget voor je reis is! Daarbij mag je er een aan Afrika doneren of een ander hulpbehoevend project ergens ter wereld. Bij ontvangst van jouw WakaWaka zit een code waarmee je zelf het project kunt bepalen die een WakaWaka mag ontvangen. Je doneert dus een WakaWaka aan een project die zorgvuldig door WakaWaka is geselecteerd en waar de nood het hoogst is.

Geef je eigen WakaWaka weg aan het einde van je reis

Uiteraard zou het helemaal fantastisch zijn als je na afloop van je reis je WakaWaka weggeeft aan iemand in Afrika die hem goed kan gebruiken. Bij een volgende reis bestel je gewoon weer een nieuwe in Nederland. Share the Sun!

Missie van WakaWaka

1.2 miljard mensen in de wereld hebben geen toegang tot elektriciteit en nog eens miljoenen anderen worden dagelijks geconfronteerd met stroomuitval. De effecten van deze energie-armoede zijn enorm. Gebrek aan elektriciteit en licht veroorzaakt een sterke vermindering van de kwaliteit van leven. Kerosine lampen worden grootschalig gebruikt als lichtbron ondanks dat ze inefficiënt, gevaarlijk en duur zijn en grote negatieve gevolgen hebben voor gezondheid en milieu. WakaWaka biedt oplossingen aan 1.2 miljard mensen die off-grid leven. WakaWaka helpt met hun producten om families zelfvoorzienend te laten worden en duurzamer en veiliger te leven. Producten die voorzien in basisbehoeften, die goed werken en ook blijven werken. Producten die duurzaam en betaalbaar zijn voor families die leven op twee dollar per dag. 

WakaWaka ('helder licht' in Swahili) ontwikkelt, produceert en verkoopt 'high-tech low-cost' lampen en opladers op zonne-energie. Producten die onmisbaar zijn in zowel het Westen als ontwikkelingsmarkten. Door gebruik te maken van de laatste techniek op het gebied van zonne-energie, ontwikkeld door onze partner en marktleider Intivation, zijn de WakaWaka Light en WakaWaka Power echte levensredders voor mensen zonder toegang tot elektriciteit.

Innovatieve en super-efficiënte producten voor iedereen die verlangt naar het beste in technologie en design en tegelijkertijd een oplossing voor de levensgevaarlijke afhankelijkheid van kerosine van miljoenen families uit de 'Base of the Pyramid'.

Uit onderzoek is gebleken dat het vervangen van kerosine lampen door producten op zonne-energie een kostenbesparing oplevert, resulteert in betere schoolresultaten en voor families een toename biedt in de capaciteit om inkomen te genereren. Gezondheidsrisico's, brandwonden en CO2 emissies worden beperkt terwijl de mogelijkheid om mobiele telefoons op te laden communicatie en ondernemerschap mogelijk maakt. Toegang tot lokale duurzame energie is een fundamenteel recht - het maakt mensen zelfredzaam, het verbindt mensen en het redt levens.

Social Enterprises

Het leuke is dat WakaWaka en African Travels beide Social Enterprises zijn. Samen werken we aan een betere wereld.