One moment

Book your tour today: 085-4018272

Wat neem je mee op reis? 

Inpakken is vaak het lastigste onderdeel voordat je op reis/safari gaar naar Afrika. Om je te helpen adviseren we je om stapels te maken van alle vergelijkbare items en alle vergelijkbare objecten met een derde te verminderen. Hoewel je in afgelegen gebieden zult reizen krijg je meerdere keren per week de mogelijkheid om je kleren met de hand of via een wasservice op de camping/lodge te wassen. In de meeste stadjes kun je nieuwe kleding kopen indien nodig. Items die in Afrika schaars zijn zijn zonnebrand, accu's (camera's, telefoons etc) en goede muggenspray. Zowel op een overland truck als in de meeste lodges kun je je telefoon of camera opladen, maar neem wel een wereldstekker mee. Indien je twijfelt over een item, neem dan contact met ons op.

Wees ervan bewust dat je zelf verantwoordelijk bent voor het "laden en lossen" van je bagage. Je reisleider(s) zijn beschikbaar om te helpen maar vaak zijn ook zij druk bezig met tenten opzetten of afbreken. Je eigen medewerking zal dus erg gewaardeerd worden. Bij hotels is dat vaak iets anders. Pak daarom niet teveel in je rugzak en houd vooral een beetje ruimte over voor de terugweg om souvenirs mee te nemen. Probeer daarom maar 15 a 20 kg mee te brengen. Daarbij adviseren we om geen koffers mee te nemen omdat die veel meer ruimte in beslag nemen. Een rugzak of zachte tas met wieltjes heeft de voorkeur. 

Bril/Contactlenzen
We adviseren een extra brillenpaar mee te nemen als je lenzen of een bril draagt. Sommige mensen ondervinden hinder van het stof in Afrika en kunnen daardoor hun lenzen niet dragen. Contactlezen zijn over het algemeen in Zuid-Afrika makkelijk verkrijgbaar.

Toiletspullen
Toilettas, handdoek, kleine spiegel, scheermes, shampoo (biologisch afbreekbaar), zeep, vochtige doekjes, tandenborstel, tandpasta, crème, zonnebrand, maandverband, tampons. De meeste artikelen zijn onderweg verkrijgbaar.
Op de website van de Etos vind je eveneens een handige checklist voor je reisapotheek.

Kleding
Maar al te veel mensen maken de fout veel te veel mee te nemen. Neem makkelijk wasbare kleding mee en vermijdt nylon en andere synthetische stoffen vanwege het warme klimaat. Afrika kan soms echter ook veel kouder zijn dan je verwacht, vooral 's nachts. Neem een fijne slaapzak mee (of extra warme nachtkleding), warme kleding en een jas als je in de maanden juni - augustus in het zuidelijk deel van Afrika reist.

Suggesties:

Algemeen
Al je spullen kun je in je rugzak/koffer opbergen maar we adviseren ook een kleine dag rugzak mee te brengen die je mee kunt nemen op dagexcursies. Probeer zo min mogelijk mee te nemen en houd je aan het maximale gewicht van je luchtvaartmaatschappij (vaak 20kg of minder). Het type bagage zal afhankelijk zijn van de soort reis die je gaat maken maar een backpack of een grote sporttas op wieltjes zijn ideaal voor de overlandreizen. Trolly's raden we af.

Gorilla & chimp trekking
Voor de gorilla / chimpansee / wandelsafari's is het verstandig om goede wandelschoenen met lange dikke sokken mee te nemen. Trek voor wandelingen een lange broek aan zodat je beschermt bent tegen brandnetels, dorens van de struiken of een slangenbeet. Tijdens een gorilla trekking loop je door regenwoud dus neem een regenjas mee en een warme fleece voor de vroege ochtenden. Gidsen zullen je altijd adviseren om onopvallende kleuren te dragen (kaki) zodat je dichter bij de dieren kunt komen. Felle kleuren schrikken de dieren af. Sommige mensen vinden het fijn om tuinhandschoenen of iets vergelijkbaars te dragen zodat ze zich goed kunnen vasthouden aan takken en rotsen. Anderen vinden het prima om vuil te worden en een echte rimboe ervaring op te doen.

4x4 huur
Mensen die met een eigen 4x4 auto op pad gaan adviseren we een stofdichte zak of tas mee te brengen voor je kleding. Ook al is de auto goed vergrendeld, het stof van de Afrikaanse wegen komt overal tussen... 
Gedetailleerde wegenkaarten zijn geen overbodige luxe. Aan te schaffen via Zwerver.

Heb je vragen over bovenstaande paklijst, laat het ons weten!