One moment

Book your tour today: 085-4018272

Duurzaam Toerisme & Future Proof Reizen

We zijn ons bewust dat reizen op zich schadelijk is voor het milieu maar helemaal niet naar Afrika reizen is ook geen oplossing want lokale economieën hebben er baat bij. 1 op de 10 banen is in de toeristenindustrie. Door Future Proof te reizen kun je juist een positieve impact hebben op de bestemming en ook een veel unieker vakantie-ervaring beleven. African Travels kiest daarom voor een zo duurzaam mogelijk reisaanbod. Al onze reizen hebben als doel om een impact te hebben in het verbeteren van natuurbehoud, cultuur en mensenrechten voor de lokale gebieden die worden bezocht. Door te reizen verbreed je je horizon en ontwikkel je een breder begrip voor verschillende culturen wanneer je hun lokale cultuur kent. Dit alles komt tot uiting is onze reizen waarbij we bewust kiezen voor kleinschalige accommodaties, kleine groepsreizen, kleinschalige partners waarbij persoonlijke service en contact voorop staan. Winst verdwijnt niet naar grote corporaties maar komt bij de lokale Afrikaan terecht. Uiteraard zijn we tegen dierenactiviteiten zoals rijden op olifanten of met leeuwen wandelen. 

Voorbeelden van lokale ondersteuning

Wat kun jij concreet doen als je op reis bent?

Uiteraard kun je als reiziger zelf ook op een verantwoorde manier reizen. Bewust omgaan met afval, gebruik van biologische shampoos, waterverbruik, boodschappen doen op de lokale markt zijn een paar van deze elementen. Hoe je dat verder het beste kunt doen lees je hier >>

Het zijn kleine druppels op een gloeiende plaat maar beter iets dan niets toch? We zijn nog te klein om alle CO2 uitstoot van onze reizigers te compenseren maar sporen onze klanten aan dat zelfstandig na boeking te doen via Trees for All of Greenseat.