One moment

Book your tour today: 085-4018272

Wat is de beste reistijd voor Afrika?

Wat de beste reistijd voor Afrika is hangt af van het doel van de reis. Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies! 

Wat is de beste reistijd voor Botswana?

juni - oktober

De maanden juni tot september zijn de beste maanden om op safari te gaan in Botswana. Er is weinig kans op regen en het weer is overdag aangenaam. Enorme kuddes klonteren dan samen in de Okavango Delta in deze tijd van het jaar en het maken van een reis ineen mokoro (traditionele kano) is dan meer dan de moeite waard. Oktober en november zijn ook uitstekende safari maanden maar het is dan erg heet. In november kunnen de eerste regens vallen. Wil je een specifiek fenomeen zien - zoals de zebra migratie - dan zijn afwijkende beste reistijden van toepassing. Botswana is een van de duurste safari bestemmingen in Afrika omdat veel van de parken moeilijk bereikbaar zijn. De parken zijn echter een van de beste wildlife bestemmingen van Afrika.

Bekijk ons aanbod voor Botswana >>

Wat is de beste reistijd voor Kenia?

juli - september

De beste tijd om op safari naar Kenia te gaan is wanneer de jaarlijkse migratie van miljoenen wildebeesten, zebra's en gnoe's neerdalen op de Mara vlakten en achtervolgd worden voor roofdieren. Dit is in de maanden juli tot augustus. Andere Keniaanse parken zijn ook uitstekend te bezoeken tijdens het droge seizoen, van januari tot en met maart en van juli tot en met oktober. Met de schaarste aan water tijdens de droge seizoenen hebben de dieren meer de neiging om zich te verzamelen rondom de permanente waterpoelen, rivieren en meren zodat ze voor de toerist makkelijker te vinden zijn. De vegetatie is daarbij minder weelderig dus spotten is makkelijker. Januari en februari zijn bijzonder en dus ook een goede reistijd, vanwege de geboorte van de jongen. 

Bekijk ons aanbod voor Kenia >> 

African-Travels-serengeti-wildebeest-migratie-tanzania-masai-mara-1500.gif

Wat is de beste reistijd voor Malawi?

mei - november

De beste reistijd om Malawi te bezoeken als je op safari gaat is tussen mei en half november. Dit is de droge periode. Tijdens de lokale wintermaanden van juni tot eind augustus is het soms wat koeler, maar overdag is er altijd een heerlijke temperatuur van circa 23 graden. Bij Lake Malawi is het altijd iets warmer, op het Nyika Plateau altijd wat koeler vanwege de hoogte (2.300 meter) en 's nachts kan het er zelfs vriezen.

Bekijk ons aanbod voor Malawi >> 

Wat is de beste reistijd voor Mauritius?

mei - november

Het klimaat op Mauritius is erg fijn. Het is er het hele jaar gemiddeld 26 graden en regen komt er niet vaak voor. Er is overigens wel altijd een kans dat er flinke tropische bui valt. De grootste kans dat dit gebeurt is tussen de maanden december en april. De droogste maanden zijn veruit september en oktober. Uiteraard wordt het steeds lastiger te voorspellen, aangezien het klimaat veranderd. Het verschilt ook nogal waar je je bevindt op het eiland. Het noorden is een hele goede plek om te verblijven, omdat hier vele zandstranden te vinden zijn en het er vaak mooi weer is. Het oosten is daarentegen wat windiger. Dit is voornamelijk in de winter van toepassing. In het zuiden van het eiland zijn vele steile kliffen en rotsen te zien, waar in het oosten weer meerdere turquoise lagunes te vinden zijn. Het westen is het droogste en heetste gebied van het Mauritius. Dit gebied leent zich uitstekend om een te kitesurfen bijvoorbeeld.

Bekijk ons reisaanbod voor Mauritius >>

Wat is de beste reistijd voor Mozambique?

april - november

Mozambique is gelegen in het zuidoosten van het Afrikaanse continent. Het land kan eigenlijk het hele jaar prima bezocht worden. Al hoewel, er zijn een periodes dat je het land misschien beter niet kunt bezoeken. Dat geldt met name voor de maanden januari en februari. Tijdens deze maanden vind het orkaanseizoen plaats in Mozambique, dus het is belangrijk om rekening te houden met enkele zware buien. Het scheelt een hele hoop dat Mozambique ‘beschermt’ wordt door Madagaskar, dat gelegen is voor de kust van Mozambique, waardoor de stormen in kracht al flink zijn afgenomen.
De beste periode om naar Mozambique hangt volledig van je reisdoel af. Als je graag op safari wilt en graag veel dieren wilt spotten, dan kan je het beste reizen tijdens het droge seizoen, oftewel in augustus en september. De struiken en bossen zijn een stuk dunner en bovendien verzamelen de dieren zich rond de rivieren en andere waterbronnen, waardoor ze makkelijker te spotten zijn. De periode december t/m april staat eigenlijk bekend als het regenseizoen, maar de temperatuur is erg fijn, want het is er dan zomer. De temperatuur is gemiddeld zo’n 30 graden, maar buien kunnen dus wel voorkomen. Dit blijft overigens wel vaak beperkt tot één of twee tropische buien per dag.

Bekijk ons reisaanbod voor Mozambique >>

Wat is de beste reistijd voor Namibië?

mei - oktober

Etosha National Park is de nummer 1 bestemming van Namibië en de beste tijd om dit park te bezoeken is tijdens de maanden mei tot en met oktober. Dit is het droge seizoen van Namibië (ondanks het feit dat het land grotendeels uit woestijn bestaat kent het land nog steeds seizoenen!) waarbij de dieren zich voornamelijk samenvoegen rondom de waterbronnen en je ze gemakkelijker kunt spotten. Namibië is ook een geliefd land onder vogelaars. De beste tijd om veel vogels te zien is tijdens de zomermaanden, van december tot maart, maar wees voorbereid om zeer warm en vochtig weer.

Bekijk ons aanbod voor Namibië >> 

Wat is de beste reistijd voor Oeganda?

december - maart & juni - september

Oeganda heeft een aantal zeer mooie nationale parken die het best bezocht worden vanaf december tot maart of juni tot september, wanneer het overwegend droog is. De meeste mensen die naar Oeganda afreizen komen er voor de berggorilla's. Hoewel het in de bergen vrijwel het gehele jaar door regent is het beklimmen van de hellingen toch een stuk lastiger in het regenseizoen. Advies is dus om de maanden maart, april, oktober en november te vermijden.

Bekijk ons aanbod voor Oeganda >> 

African Travels baby gorilla uganda 1500.jpg

Wat is de beste reistijd voor Rwanda?

april - oktober & december - februari

Hoewel het land gedurende het hele jaar bezocht kan worden, is het toch het fijnst om tussen de twee regenperiodes te reizen. De regenperiode vindt meestal plaats van maart tot en met mei. Dit is de lange regenperiode. De korte regenperiode vindt plaats in november. Tijdens deze regenperiodes is de gorilla trekking een stuk lastiger, vanwege gladde paden. Onze zomervakantie is dus uitermate geschikt voor een bezoek aan Rwanda. De temperatuur ligt het gehele jaar door rond de 26 graden. Houd er rekening mee dat de nachten in het vulkaangebied en de regenwouden van Volcanoes National Park in Rwanda erg koud en vochtig kunnen zijn. 

Bekijk ons reisaanbod voor Rwanda >>

Wat is de beste reistijd voor Tanzania?

februari - maart & juni - november

Wanneer je naar Tanzania afreist om de Grote Migratie te aanschouwen dan moet je naar de noordelijke parken van Tanzania, de Serengeti en Ngorongoro. De beste tijd voor de Great Migration is volgens velen februari - maart, wanneer de gnoes en zebra's hun jongen hebben. Niet alleen kun je genieten van alle jonge wilde dieren, ook de aantallen roofvogels zijn dan het hoogst. Omdat de kuddes zich ook concentreren ten zuiden van de Serengeti is aan te raden om eveneens je verblijf in dat gedeelte te boeken. De maanden juni tot november is het droge seizoen van Tanzania en eigenlijk de beste tijd om alle parken te bezoeken. (Je kunt altijd de overstap maken naar de Masai Mara in Kenia om daar getuige te zijn van de Grote Migratie). De zuidelijke parken zijn perfect om tijdens deze maanden te bezoeken omdat de dieren dan de neiging hebben zich rondom de waterpunten te verzamelen en daarbij is het dan minder warm en vochtig. Alle parken in Tanzania hebben zo nu en dan last van regen die over het algemeen in het noorden van maart tot mei valt, en van november tot mei in het zuiden en westen van Tanzania. De wilde dieren hebben tijdens deze maanden de neiging zich meer te verspreiden waardoor de kans op grote aantallen wild kleiner wordt en de game drives minder bevredigend zullen zijn (als je opzoek bent naar grote aantallen).De maanden december tot maart kunnen behoorlijk warm en vochtig zijn, vooral in West- en Zuid-Tanzania, waardoor het minder aangenaam is om veel tijd in de bush door te brengen.

Bekijk ons aanbod voor Tanzania >> 

Wat is de beste reistijd voor de Seychellen?

maart - oktober

Het klimaat maakt het paradijs natuurlijk helemaal compleet. De zon schijnt hier het gehele jaar door en regen komt er niet vaak voor. Als het eenmaal regent, dan kan het ook stevig door regenen. Dit kan hele jaar door voorkomen, maar de kans hierop is wat groter in de periode tussen november en februari.  

Bekijk ons reisaanbod voor de Seychellen >>

Wat is de beste reistijd voor Zambia?

juni - oktober

De beste tijd om in Zambia wilde dieren te spotten is van september tot half november, het einde van het droge seizoen. Enorme aantallen olifanten, grote kuddes buffels, impala's, zebra's en anderen komen dan samen in de Lower Zambezi Valley. De periode april tot juni is eveneens een goede tijd om dieren te zien alleen zijn veel wegen dan onbegaanbaar. In november kent Zambia een kleine versie van de Great Migration. 30.000 gnoes verzamelen zich dan in ZambiaLiuwa Plain National Park en de moeite waard om een reis rond te plannen.

De Victoria Falls zijn het meest indrukwekkend in maart en april, na het regenseizoen. De Zambezi rivier staat dan het hoogst, de waterval dondert het hardst en de nevel is dan zo erg dat je doorweekt terugkomt van een bezoek aan de waterval. White water rafting op de Zambezi is het beste van augustus tot december, wanneer het water laag staat en de stroomversnellingen snel.

Bekijk ons aanbod voor Zambia >> 

afrcain-travels-sunway-safaris-impala-1500.jpg

Wat is de beste reistijd voor Zimbabwe?

juli - oktober

De maanden juli tot en met oktober zijn het beste voor een uitstekend wild waarneming in de nationale parken van Zimbabwe. Vooral Hwange biedt erg veel wild en is het grootste wildreservaat van het land.White water rafting op de Zambezi is het beste van augustus tot december, wanneer het water laag staat en de stroomversnellingen snel. De Victoria Falls zijn het meest indrukwekkend in maart en april, na het regenseizoen. De Zambezi rivier staat dan het hoogst, de waterval dondert het hardst en de nevel is dan zo erg dat je doorweekt terugkomt van een bezoek aan de waterval.

Bekijk ons aanbod voor Zimbabwe >> 

Wat is de beste reistijd voor Zuid-Afrika?

Kruger: juni - september & Tuinroute november - april

De belangrijkste safarigebieden in Zuid-Afrika bevinden zich rondom het Kruger National Park en kunnen het best bezocht worden van juni tot september als het weer koeler en droog is. Omdat de parken in Zuid-Afrika de beste infrastructuur van Afrika hebben zijn de meeste parken ook uitstekend te bezoeken tijdens het regenseizoen. Er zijn ook vele uitstekende wildparken in de Zuid-Afrikaanse Oost-Kaap regio, waar het tijdens de wintermaanden minder regent dan in het noorden van het land.

Bekijk ons aanbod voor Zuid-Afrika >> 

Als Authentieke Afrika experts kennen we Afrika door en door. We kunnen je persoonlijk advies geven over de beste reistijd voor jouw reiswensen! Neem vrijblijvend contact met ons op!