One moment

Book your tour today: 085-4018272

Seychellen

Seychellen is de bestemming voor mensen die slechts van elkaar, de natuur en van de zee willen genieten. De ongerepte eilandengroep biedt exclusieve strand resorts, ver weg van de massa. De Seychellen zijn niet voor niets de ideale honeymoon bestemming! Op de Seychellen vind je in tegenstelling tot Mauritius geen grote resorts met entertainment en andere attracties. 
De Seychellen kunnen ook goed als add on na een safari op het vaste land worden geboekt. Alles is maatwerk.

Voorbeeldreizen Seychellen >>

De Seychellen is een eilandarchipel gelegen in de Indische Oceaan. Deze archipel, bestaande uit maar liefst 115 eilandjes, is een waar paradijs. Voor velen gelden de Seychellen als afsluiting van hun safari door één of meerdere van de vele wildparken die het Afrikaanse continent rijk is. Het belangrijkste en grootste eiland is genaamd Mahé. Op dit eiland is onder andere de hoofdstad Victoria gelegen. Hier zul je ook aankomen met een internationale vlucht. Het eiland geldt dus eigenlijk als startpunt als je meerdere eilandjes wil bezoeken. Vanaf Londen vlieg je overigens rechtstreeks naar de Seychellen in ongeveer 10 uur!

Op Mahé zijn er een aantal activiteiten te ondernemen. Zo kun je onder andere een theeplantage bezoeken, leren duiken en/of snorkelen, een boot huren of een bezoek brengen aan het Morne Seychellois National Park. Dit nationale park leent zich uitstekend voor mooie wandelingen door de natuur. Het belangrijkste kenmerk van de Seychellen zijn uiteraard de verschillende stranden. Deze zijn er in overvloed.

Uiteraard zijn de Seychellen niet alleen een paradijs, vanwege alle mooie stranden en de helderblauwe Indische Oceaan, maar ook vanwege de grote variatie aan flora en fauna. Van de kleinste kikker tot de zwaarste landschildpadden, je komt er heel veel tegen. Dit alles omringt door een schitterende natuur.

North Island Seychellen

Op dit exclusieve privé-eiland in de Seychellen ligt een milieuvriendelijke lodge met 11 luxe villa's, allemaal op een paar meter afstand van de oceaan. Rondom de lodge - die in de 2006 werd uitgeroepen tot 'nummer één in de wereld - beste van het beste' in de Conde Nast Traveler Readers Awards - begeef je je naast stranden met uiterst fijn zand,  kalme baaien met aquamarijn blauwe water, waar koraalriffen floreren waardoor je er fenomenaal kunt snorkelen en duiken. De focus op natuurbehoud betekent dat bezoekers van North Island uiterst goed worden voorgelicht en beleid in het verkennen van dit eiland. Je vindt er zeldzame en bedreigde flora en fauna waarvan er een aantal in de afgelopen jaren met succes opnieuw zijn geïntroduceerd.

African Travels north island seychellen 1500.jpg African Travels seychellen raffle pralin 1500.jpg

Beste reistijd voor de Seychellen

Het klimaat maakt het paradijs natuurlijk helemaal compleet. De zon schijnt hier het gehele jaar door en regen komt er niet vaak voor. Als het eenmaal regent, dan kan het ook stevig door regenen. Dit kan hele jaar door voorkomen, maar de kans hierop is wat groter in de periode tussen november en februari.  

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!