Ben je geschikt voor een groepsreis naar Afrika?

We bieden geen luxe busreizen aan waarbij je de hele dag achteruit kunt leunen en kunt relaxen. Onze groepsreizen zijn avontuurlijk, je moet actief en betrokken zijn ingesteld! 

In Afrika kennen ze het spreekwoord: “You can take a donkey to the water BUT you can’t make it drink”. Dit gledt ook voor onze groepsreizen. Je komt langs alle hoogtepunten van je bestemming, we organiseren de leukste en mooiste groepsactiviteiten, je krijgt de beste overland trucks en kampeerbenodigdheden, uitstekende reisleiders en gidsen en je hebt de mogelijkheid om mensen van over de hele wereld te ontmoeten. Het succes van jouw reis hangt echter af van wat je ermee doet. 

  • De reizen zijn zo opgesteld dat je activiteiten onderneemt als groep. Hierdoor moet je respect hebben voor je medereiziger. De voer taal is Engels. Doe je best een sociale instelling te hebben naar zowel je medereizigers als je reisleider(s). 
  • Je gebruikt met z’n allen dezelfde overland truck. Na een paar dagen zal deze al als je “thuis” aanvoelen. Draag zorg voor de truck, haal de bezem er zo nu en dan door, gooi je afval iedere dag weg en houdt de truck schoon.
  • Houden we niet allemaal van lekker eten? Draag je steentje bij in de keuken. Wie niet meehelpt met koken mag ook niet klagen over de maaltijden. 
  • Een schone keuken is een gezonde keuken. Help mee met afwassen wanneer het je beurt is. Wees niet bang, je staat niet iedere dag af te wassen, je krijgt afwasbeurten. 
  • Waar slaap je? In de tent die je zelf iedere dag mag opzetten en afbreken. Dit is sneller en gemakkelijker dan je denkt. Houd je niet van kamperen? Kies dan voor een accommodatiereis.
  • Wees op tijd. Wanneer mensen te laat komen voor een activiteit of vertrektijdstip creëert een stressvolle dag. Na jaren ervaring weten de gidsen de beste tijdstippen om zoveel mogelijk uit een dag te halen. Wanneer de groep te laat vertrekt is er de kans dat een tweede activiteit op die dag niet meer mogelijk is.
  • Wees pro actief, help mee met de stoelen klaarzetten, het vuur aanmaken, maak een salade, sprokkel hout. Alles draagt bij aan een fijne reis.
  • is er iets niet naar wens? Bespreek het direct met je reisleider. Betreft het je reisleider? Klopt dan bij ons aan en wij bespreken het met het management. Laat je reis er niet door verpesten, trek aan de bel zodat we zo snel mogelijk naar een oplossing kunnen zoeken! Er is niets vervelenders om na afloop klachten te krijgen die tijdens de reis verholpen hadden kunnen worden.
  • Visa, logistieke vragen etc? Veel vind je in het tour dossier maar neem contact met ons op voor al je kleine en grotere vragen, we helpen je graag! 

Kortom, ben je avontuurlijk ingesteld, vind je het leuk om met gelijkgestemden samen te reizen en ben je van mening dat de reis net zo belangrijk is als de bezienswaardigheden, vind je het leuk om met de dagelijkse beslommeringen mee te helpen (koken, boodschappen doen, tentenkamp opzetten etc)? Dan is Overlanding echt iets voor jou!

Wel of geen lunches?

Niet alle reisorganisaties hanteren Lokale Kosten. We bieden ook rondreizen aan waarbij je all inclusive bedrag betaalt waarbij de lunch is inbegrepen. Het leuke hiervan is dat we allerlei verschillende reizen aanbieden. Bij de ene groepsreis krijg je als reiziger de vrijheid om zelf de lokale keuken te verkennen. Je krijgt dan de mogelijkheid om tussen de middag zelf ergens iets te eten te halen. Dat kan bij een plaatselijke supermarkt zijn, de bakker, een eethuisje of iets anders. In enkele gevallen lunch je wel gezamenlijk wanneer je onderweg bent en er geen inkoopmogelijkheden zijn. De reisleider zal dit altijd vooraf aankondigen.
Bij andere groepsreizen zijn de lunches wel standaard inbegrepen en eet je gezamenlijk. 
Wil je advies van ons? Laat ons weten wat voor reiziger je bent en wij adviseren je over een passende rondreis! 

Lokale Kosten

Lokale Kosten zijn kosten die je niet vooraf aan African Travels kunt betalen maar die je bij aankomst aan je reisleider betaalt (contant in US$). Over het algemeen wordt dit bedrag op de eerste dag van je reis gecollecteerd. Dit geld wordt door jouw reisleider gebruikt om de lokale kosten (“Kitty”: eten op de markt, overnachtingen e.a.) ter plaatse te betalen. Bij Overlanding wordt dit geld contant betaald om zo BTW en wisselkoersen te omzeilen wat je veel geld bespaart. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je altijd de actuele prijs betaalt. Het deel dat je vooraf betaald hebt aan African Travels is voor o.a. entree van de wildparken (aangegeven bij “Wat is Inclusief”, het salaris van de reisleider, de benzine, onderhoud safari truck, een deel van de overnachtingen, marketingkosten e.a. Dit staat per reis duidelijk aangegeven. De “Lokale Kosten” zijn dus absoluut geen fooiengeld of zakgeld voor je reisleider. Al het geld van de Lokale Kosten (“Kitty”) dat overblijft aan het einde van je reis wordt wederom onze alle passagiers verdeeld. Hierdoor weet je zeker dat je nooit teveel betaalt. Bij elke reis staat duidelijk aangegeven of er sprake is van Lokale Kosten. Mocht iets niet duidelijk zijn, neem dan contact met ons op.

Let op: de Lokale Kosten zijn verplicht! Zonder deze bijdrage kan je toegang worden ontzegt op de overland truck.

Optionele Extra’s / Activiteiten pakket 

Per reis staan ook, indien van toepassing, de Optionele Extra’s / Activiteiten pakket vermeld. Dit zijn flexibele kosten, de optionele activiteiten die je kunt doen. Vooraf kun je dus al een beetje inschatten wat je wel en niet wil gaan doen. Het voordeel van Optionele extra’s is dat je al reiziger hierdoor zelf in staat bent je eigen reis samen te stellen. Sommige reizigers zijn maanden lang op pad en willen soms een wildpark overslaan. Of je voelt je die dag niet lekker en kan daarom niet deelnemen aan een excursie. Hierdoor houd je de regie over je budget in eigen handen. Dit is typisch voor overlanding.

Een groepsreis door Afrika is een werkwoord: overlanding.

Definitie van een Overlander: 

Iemand die opzoek is naar avontuur, kennis en nieuwe ervaringen. Een reiziger die zich bezighoudt met spannende en avontuurlijke bezigheden.

Karaktereigenschappen:

  • Bezit over een enorme reisdrang
  • Verwacht van een vakantie iets meer dan een gebruinde huid
  • Vrije geest en een gevoel voor humor
  • Vindt het nemen van een dagelijks bad een luxe en geen noodzaak 
  • Geniet van het gezelschap van anderen (zelfs van diegene dien niet elke dag een bad nemen)
  • Treedt graag buiten de gebaande paden
  • Respecteert en omarmt andere culturen
  • Hoeft niet iedere nacht op een Aupingmatras te slapen
  • Weet de handen uit de mouwen te steken als dat nodig is