One moment

Book your tour today: 085-4018272

8 redenen om voor een kampeerreis naar Afrika te kiezen

9 februari 2018

In Nederland is er onder velen een grote afkeer tegen kamperen en het reizen met groep, en dat is eigenlijk vrij logisch: om te kamperen heb je nou eenmaal een goed klimaat nodig en dat is in Nederland helaas niet echt het geval. Daarbij zijn we over het algemeen toch erg individualistisch ingesteld, waardoor we vaak geen behoefte hebben aan het reizen in een groep. Nu gaat dit gelukkig niet op tijdens een rondreis door een van de meest schitterende continenten op onze aardbol: Afrika!

1. Iedere dag is anders

Het leuke aan kamperen in Afrika is dat het eigenlijk elke dag weer anders is. Aangezien je over land reist met een grote safaritruck, kom je bijna elke dag weer op nieuwe plekken terecht. En dat houdt een overland tour heel gevarieerd en avontuurlijk.

2. Fijne sfeer

We snappen dat er misschien vooroordelen bestaan over kamperen, dat je vies wordt, dat je elke dag zelf je tent moet opzetten, terwijl dat eigenlijk de dingen zijn die kamperen in Afrika heel erg fijn maakt. Zodra je voor de eerste keer de truck instapt en de eerste rit gaat van start, dan valt er een soort last van je schouders af. Je komt terecht in hele fijne sfeer. Een sfeer waarbij het je eigenlijk niet zoveel meer uitmaakt dat je handen een beetje vies worden, dat je moet helpen met de afwas of als de truck een keer later arriveert op een locatie dan gepland.

3. Nooit te laat

Eén van de leukste dingen aan Afrika is dat je eigenlijk nooit te laat kan komen. Als je bijvoorbeeld 2 uur later aankomt op een locatie, dan zegt men ‘African Time my friend, hakuna matata’!

4. Ideaal klimaat

En natuurlijk moeten we hieraan toevoegen dat het weer in het algemeen ook een flinke bijdrage levert. Vaak is het ’s morgens al zo’n 15 graden en dat is toch lekker wakker worden. Het gevoel dat je je tentje openritst na een comfortabelere nacht dan dat je van tevoren misschien had verwacht en dat dan gelijk het zonnetje al lekker in je gezicht schijnt en je de vogeltjes en allerlei andere dieren op de achtergrond hoort. Dat is toch iets anders dan wakker worden op een camping in Nederland, aangezien je dan vaak niet eens naar buiten kunt stappen, omdat het weer eens aan het regenen is.

5. Internationale groep

Kamperen doe je vaak niet alleen, dat doe je met een groep. Zoals al eerder genoemd, heerst er naar ons idee in Nederland een soort afkeer tegen groepsreizen. Met name onder jongeren. Vaak zijn het toch, met alle respect, oudere generaties die een groepsreis boeken. En vaak wordt er dan ook nog eens gekozen voor een rondreis met een Nederlandse groep, en met Nederlandse reisleiding. Juist voor mensen tussen de 18 en 40 jaar is een internationale groepsreis onwijs tof.

6. Veilig gevoel

Als mensen een reis naar Afrika boeken, dan is het toch vaak de eerste keer. In dat geval is het toch fijn om een groep om je heen te hebben, het geeft toch een soort van veilig gevoel. Het is bijvoorbeeld heel erg fijn als je geld moet pinnen of als je de grens over moet, je staat er dan tenslotte niet alleen voor. Het is tijdens zulke situaties ook erg fijn om een lokale reisleider bij je te hebben, aangezien hij of zij je precies de do’s en don’ts kan vertellen.

7. Vrienden voor het leven

Het allergrootste voordeel van een internationale groepsreis is dat je mensen leert kennen van over de hele wereld. Vaak zijn er ook mensen uit Australië of Amerika die meegaan. Als je dan zelf een keer naar Australië gaat, ken je daar gelijk al een aantal mensen die je daar weer wegwijs kunnen maken.

8. Singles en stellen

Er zijn ongeveer evenveel alleen reizende als stellen mee. Iedereen heeft erg snel aansluiting en hoeft als alleen reizende niet bang te zijn dat je met alleen maar koppels reist. Er is vrijwel altijd een goede balans.

Kortom, gooi alle vooroordelen die Nederlandse jongeren hebben ten opzichte van kamperen en groepsreizen over boord, want je mag er eigenlijk pas over oordelen als je zelf zo’n trip gemaakt hebt. Doe het gewoon, wat houdt je nu nog tegen?!

Nog niet overtuigd of opzoek naar een sfeerimpressie? Kijk dan eens naar deze video!

African-Travels-Hell’s-Gate-National-Park-bike-tour-youtube-1500.gif

Leave a Comment