Nieuwe procedure Visum Tanzania

Je hebt misschien al gehoord dat er de afgelopen week een nieuw visum-bij-aankomst proces is geïntroduceerd op de luchthaven van Tanzania. De verandering werd doorgevoerd zonder vooraankondiging en trof reizigers die in 3 verschillende wachtrijen moeten staan, waardoor ze een veel langere tijd kwijt zijn aan hun aankomst. Sommige reizigers stonden meer dan 2 uur in de rij.

Met deze verandering moedigen we met spoed alle klanten om hun visum online te verkrijgen voor aankomst via https://eservices.immigration.go.tz/visa/. E-visa duren meestal 2-3 weken om te worden uitgegeven.

African-Travels-visa-kenya-stamp-1500.jpg



Houd er echter rekening mee dat niet alle grensovergangen zijn uitgerust om het online visum te accepteren. Alleen de volgende 5 douanes zijn momenteel functioneel:

• Julius Nyerere internationale luchthaven (Dar es salaam)
• Internationale luchthaven van de Kilimanjaro (Jro)
• Abeid vrede Karume internationale luchthaven (Zanzibar)
• Namanga (tussen Arusha en Nairobi)
• Tunduma (weg tussen Tanzania en Zambia)

Als reizigers via een andere haven (bijvoorbeeld Namanga, Taveta, Isebania) binnenkomen, is het aan te raden om het visum bij aankomst te verkrijgen. Een online visum kan nog steeds gebruikt worden en zal worden geaccepteerd, maar het proces van de validering van het visum kan tijdrovend zijn wanneer de grensovergang niet over de nodige apparatuur beschikt.

We zijn er om te helpen als je vragen hebt!

Leave a Reply