One moment

Book your tour today: 085-4018272

Update Corona virus

16 maart 2020

Corvid19 - uitbraak Corona virus

Het Corona virus treft ook reizen naar Afrika. Klanten die binnenkort op reis gaan en wie hinder ondervinden worden persoonlijk door ons op de hoogte gesteld. We zijn continue op de hoogte van de laatste updates van onze bestemmingen betreffende het inreis-beleid. 

Onze bestemmingen in Afrika zijn tot op heden licht getroffen door corona. Het gevaar op besmetting ter plaatse is op dit moment gering. Overheden daar zijn inmiddels ook in actie gekomen. 

Wij leven intens mee met iedereen die getroffen is door het Corona virus. Zowel in Nederlands als in Afrika. Onze zorg gaat met name uit naar de Afrikaanse families die intens getroffen zijn door het uitblijven van toeristen en voor wie er geen sociaal vangnet beschikbaar is. We willen jullie dan ook vragen reizen te verplaatsen dan te annuleren. Toerisme is een vitale bron van inkomsten en het natuurbehoud van Afrika.

Stappenplan

We benaderen reizigers die op korte termijn met ons op reis gaan eerst. Alle reizigers worden persoonlijk door ons op de hoogte gebracht van de mogelijkheden. Gezien de huidige ontwikkelingen raden we mensen die voor eind mei  2020 zouden vertrekken aan om de reis te verzetten naar volgend jaar of het najaar als dat mogelijk is. We vinden het vooral belangrijk om samen met onze reizigers te zoeken naar een passende oplossing.

Omboeken van de reis

Vanwege de twijfel bij veel mensen of het mogelijk is om veilig te reizen op het moment, staan wij toe dat reizigers die tot 31 mei zouden vertrekken de reis uit te stellen of om te boeken tot 1 jaar na dato. De bedoeling is dat wij de reis precies zo omboeken zoals overeengekomen. De route mag in principe niet gewijzigd worden, want dan krijgen wij geen medewerking van de partners. Verlengen mag wel maar dan zijn de meerkosten aan de klant. De bedoeling is om het mogelijk te maken reizen kosteloos te verplaatsen, maar we zijn afhankelijk van onze (airline) partners en hun beleid. We doen ons uiterste best om deze mogelijke kosten zoveel mogelijk te beperken. Bij veel van onze partners is het mogelijk gratis om te boeken. 

Wil je volledig annuleren? Dan zijn we genoodzaakt onze normale annuleringsvoorwaarden te hanteren en krijg je afhankelijk van de termijnen een deel van de reissom terug excl. de ticketkosten (en gorilla permit indien van toepassing). Maar ook hier zijn uitzonderingen. We behandelen dit case by case.

Kortom, we willen er alles aan doen om de reis naar Afrika naar volle tevredenheid om te boeken. 

Geldzaken & Garantiefonds

Alle reizen zijn gedekt door het GGTO Garantiefonds. Mocht er een situatie ontstaan die ons bestaan in gevaar brengt, dan dekt het GGTO ten alle tijden je uitgegeven reissom. We verzoeken onze reizigers daarom vooral je eventueel openstaande aan- of restantbetalingen te voldoen binnen de betaaltermijnen. Als betalingen nu niet plaatsvinden, zijn wij genoodzaakt om dit als een annulering te behandelen en worden er annuleringskosten aan je doorberekend.

Veelgestelde vragen:

Wat is het verschil tussen een negatief reisadvies en een inreisverbod?

Negatief reisadvies

Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan een land classificeren met code rood. Een land krijgt dan een negatief reisadvies dat inhoudt dat Nederlanders wordt geadviseerd om niet naar dat desbetreffende land toe te reizen.

Is dit het geval? Wij nemen zo snel als we kunnen met jou contact om te kijken of je reis kunnen uitstellen of omboeken.

Inreisverbod

Een land besluit zelf om zijn grenzen te sluiten. Waardoor bijv. Nederlanders het land niet meer in kunnen komen.

Is dit het geval? Dan raden we je aan om je reis uit te stellen tot 1 jaar na dato. Het is ook mogelijk om je reis om te boeken maar gezien de huidige situatie raden we je aan om je reis uit te stellen. Hier zitten mogelijk wel kosten aan verbonden maar we gaan ons uiterste best doen om hier zo coulant mogelijk mee om te gaan.  We willen ervoor zorgen dat we zo min mogelijk extra kosten doorberekenen aan jou als reiziger.

Is het verstandig om nu een reis te boeken?

Iedereen die voor 2020 vanaf nu een reis boekt ontvangt flexibele voorwaarden. Dit houdt in dat mocht de reis niet door kunnen gaan vanwege de Corvid-19, je een tegoedbon van ons ontvangt om de reis te verschuiven. Neem contact op voor meer informatie.

Corona voucher / tegoed bon

Om je gerust te stellen willen we je melden dat reizen die vanaf vandaag 16 maart 2020 geboekt worden, een Corona-voucher / tegoedbon ontvangen indien de reis geen doorgang kan vinden ten gevolge van het Corona virus. Deze voucher heeft recht op het kosteloos verplaatsen van de reis indien het niet mogelijk is om de reis te starten indien de Corona nog actief is waardoor afreizen onmogelijk is. De Corona voucher/tegoedbon is alleen toepasbaar voor dezelfde reis binnen dezelfde prijsklasse en valt onder de dekking van het Garantiefonds.

Meer informatie?

Wij ontvangen voortdurend updates van onze bestemmingen en andere belangrijke instanties. We houden ook de nieuwsberichten van het RIVM, de Wereld Gezondheids Organisatie (WTO) het reisadvies van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken, de ANVR en diverse nieuwssites goed in de gaten.

Met onze reizigers onderweg en de reizigers die binnenkort vertrekken hebben we natuurlijk contact over de huidige situatie. Wij hebben sowieso altijd contact met onze reizigers, zowel vooraf als tijdens de rondreis.

Tot slot: voor ons is deze situatie ook nieuw en iedere dag is er nieuwe informatie. We proberen jullie zo goed als mogelijk te informeren. 

Heb je verder nog vragen? Dan mag je ons natuurlijk altijd bellen!