One moment

Book your tour today: 085-4018272

Namibië

Beste reistijd voor Namibië

Etosha National Park is de nummer 1 bestemming van Namibië en de beste tijd om dit park te bezoeken is tijdens de maanden mei tot september. Dit is het droge seizoen van Namibië (ondanks het feit dat het land grotendeels uit woestijn bestaat kent het land nog steeds seizoenen!) waarbij de dieren zich voornamelijk samenvoegen rondom de waterbronnen en je ze gemakkelijker kunt spotten. Namibië is ook een geliefd land onder vogelaars. De beste tijd om veel vogels te zien is tijdens de zomermaanden, van december tot maart, maar wees voorbereid op zeer warm en vochtig weer.

Etosha National park

Het Nationaal Park Etosha in Namibië is een van de grootste natuurparken van zuidelijk Afrika. Al in 1907, na de oorlog tussen de Duitsers en de Herero's, werd het park gesticht. Etosha bestaat voor een groot deel uit een enorme zoutpan, omgeven door droog bushveld.

Kenmerkend voor Etosha zijn de grote hoeveelheden wild die men kan 'spotten', zoals olifanten, zebra's, leeuwen, verschillende soorten antilopen enz. Natuurlijke en kunstmatig aangelegde waterdrinkplaatsen helpen de wildpopulatie te overleven in de droge tijd.

Fish River Canyon

De Fish River Canyon ligt in het zuiden van Namibië is is de twee na grootste canyon in de wereld (en de diepste in Afrika). Het is de op twee na meest bezochte toeristen attractie van Namibië. De canyon is ongeveer 160 km lang, tot 27 km breed en 550 m diep.

Namib-Naukluft National Park

Het Namib-Naukluft National Park is een nationaal park van Namibië en omvat een deel van de Namibwoestijn en het Naukluftgebergte. Het gebied heeft een totale oppervlakte van 49.768 vierkante kilometer en is daarmee het grootste wildpark in Afrika en het op drie na grootste in de wereld. Het meest bekende gebied van het park is de Sossusvlei (samen met de Dodevlei), dat een van de belangrijkste toeristische attracties van Namibië is.

Een verrassende verzameling van wezens overleeft in de hyper-droge regio, waaronder slangen, gekko's, ongewone insecten, hyena's, gemsbokken en jakhalzen. Het gebied wordt voorzien van vocht door de mist die vanaf de Atlantische Oceaan het land binnen trekt. Regen valt er nauwelijks, met gemiddeld 106 millimeter neerslag per jaar geconcentreerd in de maanden februari en april. 

De winden die de mist brengen zijn ook verantwoordelijk voor de torenhoge zandduinen van het park, waarvan de gebrand oranje kleur een teken is van hun leeftijd. De oranje kleur is in de tijd ontwikkeld doordat ijzer in het zand geoxideerd is, net als roestig metaal; hoe ouder de duin, hoe helderder de kleur.

Deze duinen zijn de hoogste in de wereld en stijgen op sommige plaatsen op tot meer dan 300 meter boven de woestijnvlakte. De duinen lopen taps af in de nabijheid van de kust. De lagunes, moerassen en wadden gelegen langs de kust trekken honderdduizenden vogels.

'Namib' betekent open ruimte en de Namibwoestijn gaf zijn naam aan Namibië - "het land van de open ruimte". Het park werd opgericht in 1907 toen de Duitse koloniale administratie het gebied tussen de rivier de Swakop en de rivier de Kuiseb uitriep tot een wildpark. Het park met de huidige grenzen werd in 1979 opgericht door de samenvoeging van het Namib Desert Park, het Naukluft Mountain Zebra Park (opgericht in 1964) en delen van de Diamond Area 1 en een aantal andere stukjes land rondom van de overheid.

Het park heeft een aantal van de meest ongewone wilde dieren en natuurgebieden in de wereld, en heeft een oppervlakte van 49.768 km². De regio wordt gekenmerkt door hoge, geïsoleerde inselbergen en kopjes (een Afrikaanse term voor rotspartijen), opgebouwd uit dramatisch bloedrood graniet, rijk aan veldspaat en zandsteen. Het meest oostelijke deel van het park beslaat het Naukluftgebergte.