One moment

Book your tour today: 085-4018272

Kenia

Ben je op zoek naar een mooie reis door Kenia? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We bieden onder meer privé safari’s en internationale groepsreizen aan. In sommige maanden hebben we ook een "seat in the bus", kleine accommodatiereizen in combinatie met Tanzania. Voor ieder budget kunnen we een reis aanbieden.  

De beste reistijd voor Kenia

Kenia kent een aantal parken die de moeite meer dan waard zijn. Het bekendste park is de Masai Mara Game Reserve. De beste tijd om dit park te bezoeken is wanneer de jaarlijkse migratie van miljoenen wildebeesten en zebra's neerdalen op de Mara vlakten en achtervolgd worden door roofdieren. Dit fenomeen vindt plaats van eind augustus tot halverwege oktober. Er moet wel vermeld worden dat dit met het jaar lastiger te voorspellen is, vanwege de klimaatveranderingen. Daardoor verandert ook het gedrag van de dieren. Voor de Masai Mara en de andere Keniaanse wildparken geldt dat het droge seizoen een uitstekende tijd is om de parken te bezoeken. Deze droge perioden vinden plaats van januari t/m maart en van juli t/m oktober. Met de schaarste aan water tijdens de droge seizoenen hebben de dieren meer de neiging om zich te verzamelen rondom de permanente waterpoelen, rivieren en meren, zodat ze makkelijker te vinden zijn. De gemiddelde temperatuur ligt in Kenia tijdens de maanden juni t/m september rond de 22 graden. Tijdens de maanden december t/m maart zijn temperaturen tussen de 30 en 40 graden niet uitgesloten.

De fauna en flora in Kenia zijn zeer gevarieerd. Zo zijn er meer dan 80 wilde diersoorten en over de duizend verschillende vogels. De vele natuurparken hebben een grote aanwezigheid van leeuwen, zebra’s, giraffes, nijlpaarden, olifanten, buffels en luipaarden. In de nabijheid van het Victoriameer zijn er veel flamingo’s en leven er nog vele, zowel witte als zwarte, neushoorns. 

African-Travels-ambiseli.gif 

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!