One moment

Book your tour today: 085-4018272

Namibië

Ontdek Namibië met African Travels! In een internationale (kleine) kampeer groepsreis of als accommodatiereis, als individuele rondreis of maatwerkreis naar de mooiste en meest exclusieve lodges ter wereld.  

Namibië is de ideale vakantiebestemming voor als je van weidsheid en open vlaktes houdt. Namibië staat bekend om zijn contrastrijke landschappen. De Namib-woestijn is de oudste ter wereld, met zijn hoge duinen en een ontzagwekkend ruimtegevoel. Het uitzicht over de Fish River Canyon, en de vele wilde dieren in het Etosha National Park maken het een onvergetelijk mooie bestemming. Het Duitse erfgoed is erg merkbaar in Swakopmund en Windhoek.

Beste reistijd voor Namibië

Namibië is het hele jaar door te bezoeken. De meeste toeristen bezoeken het land tijdens onze zomervakantie, juli t/m september. Eén van de belangrijkste trekpleisters van het land is Etosha National Park. De beste tijd om dit park te bezoeken is tijdens de maanden mei tot september. Dit is het droge seizoen van Namibië, waarbij de dieren voornamelijk samenkomen rondom de waterbronnen. Hierdoor zijn dieren dus makkelijker te spotten. Ondanks het feit dat het land grotendeels uit woestijn bestaat kent het land nog steeds seizoenen. In de woestijn komt er weinig tot geen neerslag voor. De maanden november t/m maart staan bekend als het natte seizoen, waarbij voornamelijk in het oosten van het land van tijd tot tijd regen kan vallen. Namibië is ook een geliefd land onder vogelaars. De beste tijd om veel vogels te zien is tijdens de zomermaanden, van december tot maart, maar wees voorbereid op zeer warm en vochtig weer. Tijdens deze zomermaanden ligt de temperatuur gemiddeld rond 31 graden, maar deze kan oplopen tot een graad of 40. Tijdens de wintermaanden (juni t/m september) is het overdag zo’n 21 graden, maar kan het ’s nachts wel flink afkoelen tot zo’n 5 graden.

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!