One moment

Book your tour today: 085-4018272

5 redenen om Rwanda te bezoeken

10 december 2019

Het land van de duizend heuvels biedt een scala aan mogelijkheden voor een perfecte rondreis. Het bewonderen van het prachtige wildlife waaronder de Big Five, chimpansees en gorilla's of wandelen door het oude Afrikaanse regenwoud. Een ontmoeting met de gastvrije bevolking, slapen in de fijnste accommodaties en waar reizigers bovenal genieten van het prachtige landschap.

1. Gorilla's, chimpansees en de Big Five

Alleen al in het regenwoud van Nyungwe National Park zijn maar liefst 13 primatensoorten te vinden waaronder de bekendste mensaap, de chimpansee. Tijdens een trekking gaan reizigers samen met een ranger op zoek naar deze luidruchtige en actieve apen, waarbij de trekking al een belevenis op zich is. In het noorden van het land kunnen reizigers de berggorilla van dichtbij bewonderen. Tijdens een bezoek genieten zij maximaal een uur van de aanwezigheid van deze bijzondere dieren.

African Travels lake Kivu Rwanda 1500.jpg

Meer dieren zijn te vinden in het Akagera National Park. In dit park zijn naast de Big Five (buffel, neushoorn, leeuw, olifant en luipaard) nog vele andere dieren te spotten, zoals zebra's, giraffes, hyena's, nijlpaarden en krokodillen. Ook bijzonder aan dit park is de grote diversiteit aan landschappen en vegetaties. Reizigers komen ogen te kort bij hun reis van zuid naar noord. Het ene moment rijden ze door het berglandschap en graslanden en het andere moment over goudkleurige savannes of genieten ze van de zonsondergang tijdens een boottocht op Lake Ihema. Genoeg te ontdekken, want het uitgestrekte gebied heeft maar liefst een oppervlakte van 1120 km2.

2. Perfecte roadtrip bestemming

Van Schiphol of Brussel (KLM of RwandAir) is het ruim acht uur gemakkelijk en direct vliegen naar Rwanda. Hier komen reizigers uitgerust en zonder jetlag aan, waarbij ze direct ontdekken dat het land alles goed op orde heeft. Het wegennetwerk zit uitstekend in elkaar en reizigers kunnen dan ook makkelijk zelf een auto huren om het land te doorkruisen. Dat de wegen goed onderhouden worden, is vooral goed merkbaar als ze van de hoofdstad naar andere plekken in Rwanda reizen. Alle wegen zijn netjes geasfalteerd, op de paden in het nationaal park na. Rwanda hanteert overigens een maximale snelheid van 60 km per uur om zorg te dragen voor de natuur en omgeving. Tel daarbij de vele indrukwekkende en diverse vergezichten op en je klant gaat een geweldige roadtrip tegemoet. 

3. Vriendelijke én inspirerende bevolking

Tijdens de eerste ontmoeting met de locals komen reizigers er al snel achter hoe vriendelijk en inspirerend de bevolking is. Ongeacht de genocide op de Tutsi-bevolking in Rwanda in 1994 is het verhaal in heel het land duidelijk: ze zijn trots op hun land en in plaats van wraakgevoelens naar elkaar heerst er een gevoel van saamhorigheid en wederopbouw. Gezamenlijk focussen ze zich op een goede toekomst en dat is fantastisch om te zien. Een mooi voorbeeld daarvan is Umuganda, de laatste zaterdag van de maand waarbij alle Rwandezen tussen 18 en 65 jaar gezamenlijk gaan schoonmaken. Niet alleen het schoonvegen van straten, maar ook het doen van kleine reparaties aan straten en afwatering, het planten van bomen of het bouwen van scholen.

4. Diversiteit aan landschappen

Bij vertrek vanaf het vliegveld rijdend door Kigali naar de eerste bestemming valt direct op dat Kigali één van de modernste steden in Afrika is. Een aanrader voor een volgende stop is Akagera National Park en de tweeënhalf uur durende tocht zal geen moment vervelen. Van felgroene heuvels tot levendige dorpjes en tot reizigers zich ineens bevinden in het nationale park. Maar ook de wegen naar Nyungwe en het Kivumeer zijn zeer divers. Van theeplantages tot bananenbomen en van gigantische meren tot de meest bijzondere vergezichten. Iedereen kijkt gegarandeerd zijn ogen uit, want de routes door het land zijn adembenemend mooi.

African Travels Rwanda Bisate lodge 1500 room.jpg

5. Fijnste accommodaties

Wanneer de wekker vroeg staat voor gamedrive of gorilla trekking, dan genieten reizigers natuurlijk het liefst van een heerlijke nachtrust in een mooie accommodatie. Rwanda biedt een ruime keuze, van boutique hotels tot eco-lodges. Heerlijk wegdromen in The Heaven Retreat in Kigali en een goede nachtrust voor de safari begint in Akagera Game Lodge. Genieten van een prachtig uitzicht over het Kivumeer in Rushel Lodge of een verblijf in het Emeraude Kivu Resort dichtbij Nyungwe. Wanneer reizigers op bezoek gaan bij de gorilla's dan is er ook genoeg keuze uit nabijgelegen verblijven, waaronder het eco-resort Tiroleza. Stuk voor stuk prachtige accommodaties waarbij de service hoog in het vaandel staat.  

Bekijk ons reisaanbod naar Rwanda hier >>

Bron: www.visitrwanda.com