One moment

Book your tour today: 085-4018272

Mauritius

Voor een heerlijke onbezorgde strandvakantie is Mauritius een uitstekende bestemming. Het eiland biedt ook leuke activiteiten voor het hele gezin waardoor afwisseling in het dagprogramma goed mogelijk is. 
Mauritius kan ook goed als add on na een safari in Zuid-Afrika worden geboekt. Alles is maatwerk.

Voorbeeldreizen Mauritius >>

Mauritius is een eiland gelegen in de Indische Oceaan. Het is de perfecte bestemming na een rondreis over het vaste land van het Afrikaanse continent. Je kan er bijvoorbeeld heerlijk bijkomen op één van de vele zandstranden, maar ook hier kan je op zoek naar avontuur. Zo zijn er vele hiking- en wandelpaden, maar ook mountainbiken behoort tot de mogelijkheden. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden in Black River Gorge National Park.
De hoofdstad van Mauritius is Port Louis. Hier wonen ongeveer 150.000 mensen en is gelegen aan de noord-westelijke kust van het eiland. De stad leent zich uitstekend om rustig doorheen te lopen en één van de vele musea te bezoeken, waaronder het Nationaal Historisch museum.

Naast de verschillende activiteiten die in het binnenland gedaan kunnen worden, staat Mauritius toch vooral bekend om de actviteiten die in en nabij de zee gedaan kunnen worden. Uiteraard kan je heerlijk relaxen op het strand, maar je kan ook het water op om te jetskiën, te snorkelen, te duiken of te zwemmen. In Mauritius zijn er vele schitterende duiklocaties, waarbij je fantastische koraalriffen kunt bewonderen. De belangrijkste en misschien wel beste stranden van Mauritius zijn onder andere Pereybere en Flic en Flac, maar er zijn er nog vele andere die ook een bezoek meer dan waard zijn.

Beste reistijd Mauritius

Het klimaat op Mauritius is erg fijn. Het is er het hele jaar gemiddeld 26 graden en regen komt er niet vaak voor. Er is overigens wel altijd een kans dat er flinke tropische bui valt. De grootste kans dat dit gebeurt is tussen de maanden december en april. De droogste maanden zijn veruit september en oktober. Uiteraard wordt het steeds lastiger te voorspellen, aangezien het klimaat veranderd. Het verschilt ook nogal waar je je bevindt op het eiland. Het noorden is een hele goede plek om te verblijven, omdat hier vele zandstranden te vinden zijn en het er vaak mooi weer is. Het oosten is daarentegen wat windiger. Dit is voornamelijk in de winter van toepassing. In het zuiden van het eiland zijn vele stijle kliffen en rotsen te zien, waar in het oosten weer meerdere turquoise lagunes te vinden zijn. Het westen is het droogste en heetste gebied van het Mauritius. Dit gebied leent zich uitstekend om een te kitesurfen bijvoorbeeld.

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!