One moment

Book your tour today: 085-4018272

Waarom African Travels?

Meer dan 30 jaar in Afrika

Naast het feit dat we African natives zijn, hebben we ook meer dan 30 jaar reis- en werkervaring binnen de toeristenindustrie van Afrika. We sell what we have lived. Dit is van toepassing op zowel in het budget segment als de ultieme luxe bestemmingen. We kunnen inspelen op elke behoefte.

Impact als doel

Vind je het belangrijk om met jouw reis ook bij te dragen aan een duurzame ontwikkeling van Afrika terwijl je geniet van een onvergetelijk mooie reis? Wil jij dat jouw reis een positieve impact heeft op de lokale bevolking, natuur en milieu zonder in te leveren op de kwaliteit van je reis? Dan ben je bij African Travels aan het goede adres! African Travels is een Social Enterprise en heeft als doel reizen aan te bieden die verantwoord zijn. Geld als middel, impact als doel. Wij geloven sterk in maatschappelijk verantwoord reizen en geven tips waar jij op kunt letten.

Kleinschalige accommodaties

African Travels gebruikt geen massa hotels maar unieke lodges en campings die de lokale economie ondersteunen. Daarbij vinden we dat de accommodaties net zo belangrijk zijn als de kwaliteit van de safari's. Onze eerste voorkeur gaat altijd uit naar accommodaties waar kwaliteit, de locatie en persoonlijke service centraal staan. Dat een kleinschalige reis niet duurder hoeft te zijn dan een reis van de massa tonen we graag aan!

Afrikaspecialist die ontzorgt

Een reis naar Afrika is niet iets dat je elke dag doet. Als je op vakantie gaat, is je zorgen maken wel het laatste wat je wilt doen. Het moet een speciale herinnering in je leven worden, die een waanzinnig – en boven verwachting - mooie ervaring zal zijn. Als Afrikaspecialist zijn wij ons hiervan bewust en adviseren zorgvuldig een reis die aan je wensen voldoet. Start je met de online zoektocht dan word je al gauw overspoeld door het gigantische aanbod. African Travels ontzorgt je zodat je je enkel hoeft te focussen op het inpakken van je tas en het afvinken van een handige checklist.

Het ontstaan van African Travels

African Travels wordt gerund door echte Afrika experts. William is geboren in Zimbabwe en groeide als zoon van een archeoloog op in de landen Zimbabwe, Botswana, Namibië en Zuid-Afrika. Later werkte hij jarenlang als reisleider van internationale groepsreizen waarbij hij dwars door Afrika reisde, van Istanbul naar Kaapstad en terug!
In 2005 liep hij Marijnke (Nederlandse) tegen het lijf bij de Victoria watervallen. Zij werkte in Lusaka voor de biologische landbouw. 
Nu vele jaren later runnen ze samen African Travels. Omdat ze in alle facetten van de toeristenbranche hebben gewerkt (reisleiders, lodge manager, gids, marketing, sales en nu als reisagent, en met het oog voor details en servicegerichtheid, hebben ze de perfecte bagage voor het runnen van African Travels. 
Kortom, vanuit de persoonlijke ervaring krijg je bij African Travels advies voor het vinden van een reis die bij je past! Van low budget tot meer luxe, voor African Travels is het belangrijk dat je aansluiting vindt bij de groep, je prettig voelt in de accommodaties en een reis vindt die binnen je budget past. We begrijpen dat het een once in a lifetime ervaring is. 

Wat onderscheidt ons van de rest?

Bij African Travels verkopen we geen one size fits all! Als Afrika specialist beschikken we over een gigantische database aan reizen die niet allemaal op onze website vermeld staan. We creëren maatwerkreizen om te inspireren en ons doel is dat je Afrika leert kennen op een manier die bij je past. We geloven in de persoonlijke benadering. We investeren tijd om je als reiziger te leren kennen, zodat we de reis van je leven kunnen ontwerpen!

We besparen je geld en tijd

Als reisspecialist krijgen we speciale inkooptarieven en dekken we de bankkosten en valutarisico’s. Enquêtes hebben aangetoond dat het plannen van je eigen vakantie uren duurt. Vertel ons wat je verwacht van een vakantie, wat je wilt ervaren, welk niveau van comfort je wenst en wij ontwerpen een reisschema op maat, inclusief vluchten, transfers, accommodatie, optionele excursies, maaltijden etc., zodat jij je tijd kunt besteden aan andere dingen!

Geen verborgen kosten

We rekenen geen boekingskosten, reserveringskosten of creditcardkosten. Deze zijn allemaal inbegrepen in de prijs.

We zijn 24/7 bereikbaar

Soms kan het helaas iets anders gaan dan verwacht. Verloren bagage, familiezaken thuis, een incident, het kan iedereen overkomen. Als reisbureau zullen wij ons uiterste best doen om je te helpen bij het oplossen van het probleem. We beschikken over een gigantisch (persoonlijk) lokaal netwerk en doen er alles aan het incident zo snel mogelijk te verhelpen of in goede banen te lijden. 24/7 support. We zijn slechts één telefoontje verwijderd.

Raak je in paniek?

Wanneer je je reis via een online boekingssysteem boekt krijg je meestal one-size-fits-all service, zonder dat er rekening wordt gehouden met de vele variabelen die van toepassing zijn. We stemmen onze diensten af ​​op de individuele behoeften. Maak je je zorgen? Raak je in paniek? Heb je inpakstress? Bel ons, we geven je advies. Heb je allergieën of diabetes? Laat het ons weten, we zorgen dat alle betrokken partijen op de hoogte worden gesteld. En als je ons belt, spreek je met iemand van African Travels, we kennen alle ins en outs van jouw reis.

Garantiefonds

African Travels is aangesloten bij het Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators (GGTO). het Calamiteitenfonds en de Vereniging van Kleine Reisspecialisten (VvKR). Ook voor het garanderen van beschikbaarheid tot weten of het excursiebedrijf legitiem is, het boeken via ons zorgt ervoor dat je niet wordt gedupeerd. Een ​​adequate reisverzekering is verplicht voor medische noodgevallen en annuleringen van vluchten.

Persoonlijk

Vanuit onze persoonlijke ervaring krijg je bij African Travels advies voor het vinden van een reis die bij je past! Van low budget tot meer luxe, voor African Travels is het belangrijk dat je je prettig voelt in de accommodaties, je aansluiting vindt bij de groep en een reis vindt die binnen je budget past. We begrijpen dat het een once in a lifetime ervaring is.

Goed geregeld

Vind je het fijn wanneer iemand je bij aankomst in Afrika staat op te wachten? We werken volgens het Dynamic Packaging concept: vliegtickets, een meet&greet bij aankomst, transfers, extra overnachtingen, aanvullende excursies, we boeken het allemaal. We bieden 100% maatwerk. Alles geheel naar budget en de wensen van de reiziger.