One moment

Book your tour today: 085-4018272

Botswana

Ben je op zoek naar een rondreis door Botswana? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We bieden onder meer individuele (4WD) rondreizen, fly in safari's en maatwerkreizen en internationale groepsreizen aan. Ook voor specifieke wensen kun je bij ons terecht. 

Beste reistijd voor Botswana

De maanden juni tot september zijn de beste maanden om op safari te gaan in Botswana. Er is weinig kans op regen en het weer is overdag nog steeds lekker warm. Enorme kuddes olifanten klonteren dan samen in de Okavango Delta in deze tijd van het jaar en het maken van een excursie in een mokoro (traditionele kano) is dan meer dan de moeite waard. Botswana is een van de duurste safari bestemmingen in Afrika omdat veel van de parken moeilijk tot ontoegankelijk zijn over de weg en je met een klein vliegtuig overal moet komen. De parken behoren echter tot de beste wildlife parken van Afrika.

Low impact toerisme

Daarnaast hanteert Botswana het low impact toerisme beleid om het ecosysteem zo goed mogelijk in tact te houden. Je komt hier - met uitzondering in Chobe National Park - nooit hordes toeristen tegen. Dit betekent wel dat Botswana geen goedkope vakantiebestemming is.
De rustieke en afgelegen natuurgebieden van Botswana bieden echt avontuur waardoor een ieder verliefd wordt op deze bestemming. Nergens heb je zulke geweldige game drives in open 4WD als in Moremi, Savuti en Chobe National Park. De legendarische Kalahari-woestijn beslaat ongeveer twee derde van het land. Aan de noordelijke rand van de Kalahari ligt de Okavango Delta bekend als de "Jewel of the Kalahari", een geheime oase in een droog en dor land. De grootste kuddes van Zuidelijk Afrika lopen vrij rond in de ongerepte wildernis van Botswana.

Welk type reis past bij jou?

Hoewel self drives naar Botswana extreem populair zijn, is dit niet de voordeligste manier van reizen. Een mobile camping safari is misschien nog wel veel informatiever en een stuk relaxter dan een self drive (je kunt niet vast komen te zitten, je hoeft je niet op de wegen te concentreren en je leert veel meer over de natuur!). Daarbij is het minder milieubelastend omdat je met een groep reist en je stimuleert de lokale bevolking door meer werkgelegenheid te creëren. 

Een fly in safari of maatwerkreis klikt prijzig maar is de ultieme Botswana belevenis! Je overnacht in kleinschalige eco lodges temidden van Moremi en de Okavango delta. Dagelijks kun je er met een lokale gids op uit in de water en land game activiteiten. 

Onze favorieten kleine groepsreizen naar Botswana zijn de 14 daagse Botswana wildparks (lodge overnachtingen) of de 14 daagse camping variant. Onder begeleiding van een lokale gids leer je ontzettend veel van het land, de tradities en bezienswaardigheden. Gezellig, informatief, veilig en voordelig!

African Travels Botswana Mokolodi Game Reserve 1500 game drive.jpg

Combinatie Namibië en Botswana

Wil je de hoogtepunten van Namibië en Botswana tijdens een reis bezoeken? Dan adviseren we de kleine groepsreis vanuit Windhoek naar Victoria Falls in 3/4 ster accommodaties, of 21 daagse rondreis vanuit Livingstone of Victoria Falls, zowel als accommodatie of kampeerreis variant beschikbaar. Een overzicht van onze individuele rondreizen met eigen huurauto vind je hier >>.

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken.
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!