One moment

Book your tour today: 085-4018272

Mozambique reizen

Met African Travels kun je het prachtige land Mozambique bezoeken tijdens een internationale (kleine) groepsreis. Zowel als kampeer of accommodatie variant beschikbaar. Individuele rondreizen naar Mozambique verzorgen we ook. Vanwege de slechte wegen is ons advies om na afloopt van bijvoorbeeld een van onze self drives door Namibië of Zuid-Afrika door te vliegen naar Maputo of Vilanculous. Daar regelen we een nieuwe huurauto voor je waarmee je de kust af kunt reizen. Een fly in naar Mozambique is ook mogelijk. Van 3 tot 5 ster accommodaties, compleet verzorgd met luchthaventransfers en duiken.

Beste reistijd voor Mozambique

Mozambique is gelegen in het zuidoosten van het Afrikaanse continent. Het land kan eigenlijk het hele jaar prima bezocht worden. Al hoewel, er zijn een periodes dat je het land misschien beter niet kunt bezoeken. Dat geldt met name voor de maanden januari en februari. Tijdens deze maanden vind het orkaanseizoen plaats in Mozambique, dus het is belangrijk om rekening te houden met enkele zware buien. Het scheelt een hele hoop dat Mozambique ‘beschermt’ wordt door Madagaskar, dat gelegen is voor de kust van Mozambique, waardoor de stormen in kracht al flink zijn afgenomen.
De beste periode om naar Mozambique hangt volledig van je reisdoel af. Als je graag op safari wilt en graag veel dieren wilt spotten, dan kan je het beste reizen tijdens het droge seizoen, oftewel in augustus en september. De struiken en bossen zijn een stuk dunner en bovendien verzamelen de dieren zich rond de rivieren en andere waterbronnen, waardoor ze makkelijker te spotten zijn. De periode december t/m april staat eigenlijk bekend als het regenseizoen, maar de temperatuur is erg fijn, want het is er dan zomer. De temperatuur is gemiddeld zo’n 30 graden, maar buien kunnen dus wel voorkomen. Dit blijft overigens wel vaak beperkt tot één of twee tropische buien per dag.

Gelegen aan de oostkust van Afrika beschikt het tropische paradijs Mozambique over maar liefst 2500 kilometer spectaculaire kustlijn! Mozambique biedt zowel idyllische kleine zandstranden omringd door palmbomen en uitkijkend op helderblauw water, als ook een ongelofelijk gevarieerd aanbod van vissen en andere zeedieren. Mede hierdoor is dit betoverende Afrikaanse land de ideale avonturenbestemming. Er is voor iedereen genoeg te doen: snorkelen, cruises tijdens de zonsondergang, paardrijden, dolfijnen tours en eersteklas duikmogelijkheden. Maputo en Inhambane zijn de twee belangrijkste steden van het land. Ze bieden een exotische mix van kunst, muziek, heerlijke lokale maaltijden en een levendige uitgaanscultuur. Ontdek de fascinerende lokale cultuur, de indrukwekkende koloniale architectuur en de vriendelijke bevolking. Als je op zoek bent naar een afgezonderde locatie dan zijn de afgelegen stranden van Benguerra Island een perfecte keuze. Maar ook de historische Portugese en islamitische bouwkunst op Mozambique Island en de wilde dieren en wildernis van het Gorongosa National Park zijn een uitstekend idee. Hoe jij je tijd ook besteedt, je zult zeker je ogen uitkijken op deze mooie en schilderachtige plek. Het zal je dan ook zwaar vallen om afscheid te nemen van dit prachtige land!

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!